Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
хаха... епа фаќај хекихоптер! :) се зезам, па побара во некој сервис од
Битола би требало да можат и они да ти ја средат истава работа, побарај го PES од битола, доста добар сервисер е, барем за хардвер.

The_Dzo

FIELD MARSHAL
Член од
3 февруари 2007
Мислења
256
Поени од реакции
2
imam siemens mc 60 i bara phone lock kod sto da praam,(ako moze da se naprai bez da se odnese na servis)..fala

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
moze se dedkodira vo skopje 6280 okolu 30 evra e
има цела тема за тоа: http://forum.kajgana.com/showthread.php?p=960425#post960425

btw кај мене до 18 јануари цената на сите BB5 нокии (освен н95 и н73 и сите модели кои искочија после септември 2007ма) ќе биде 1500 денари. :)

imam siemens mc 60 i bara phone lock kod sto da praam,(ako moze da se naprai bez da se odnese na servis)..fala
ти треба ком кабел за флешување, скалпер и неколку тјуториали што ќе ти ги дадам кога ќе бидеш целосно подготвен :)

ако се разбираш малце во електроника можеш сам да си го направиш кабелот, со конектор од слушалки :)

The_Dzo

FIELD MARSHAL
Член од
3 февруари 2007
Мислења
256
Поени од реакции
2
pa imam kabel probuvav nesto, i imam kabel DCA - 540 ama mi bara nesto ko driveri. i neznam sto ponataka se informirav od internet demek ne trebalo vakov kabel trebalo DCA 510) i care............(pa aj ako ne te mrzi napisis kako).Fala odnapred

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
pa imam kabel probuvav nesto, i imam kabel DCA - 540 ama mi bara nesto ko driveri. i neznam sto ponataka se informirav od internet demek ne trebalo vakov kabel trebalo DCA 510) i care............(pa aj ako ne te mrzi napisis kako).Fala odnapred
значи битно конектор имаш, за помалку од 100/120 денари ке си направиш кабел побарај на странава http://pinouts.ru/

како сервис кабел за сименс а55/а52 така нешо беше. :) јас немам мн време иначе би ти ја дал на тацна шемата.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Многу сум заебан! Си го заборав секјурити кодот на нокиава и сеа неможам да си го ископирам именикот на сим, ниту да сменам сим картица. Во моментов пребарувам по тоа ливчињата по дома, али ако не го најдам има чаре некое што неам да ми избрише и броеви и све?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Многу сум заебан! Си го заборав секјурити кодот на нокиава и сеа неможам да си го ископирам именикот на сим, ниту да сменам сим картица. Во моментов пребарувам по тоа ливчињата по дома, али ако не го најдам има чаре некое што неам да ми избрише и броеви и све?
која нокиа?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
со ова ќе го опраиш само инсталирај го пиши го имеито и кодот што ќе ти го даде пиши го на нокиата како секјурити

http://rapidshare.com/files/44351105/G4rReset_Nokia_Security_Code.rar
ако не ти помогне кажи :salut:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Нејке, code error ми дава, да не треба да се пише на главен екран со тараби и слично?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Не го најдов кодот, дома све испревртев, упм другпат не си играм со кодови. Колку кошта на сервис тоа? Можно е да го однесам у германос и да се гагнам пошо ми е со гаранција?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Не го најдов кодот, дома све испревртев, упм другпат не си играм со кодови. Колку кошта на сервис тоа? Можно е да го однесам у германос и да се гагнам пошо ми е со гаранција?
во принцип сите сервиси на Нокиа под гаранција се вршат во алфа копи, има шанси германос да ти го земат телефонот ама ке ти го задржат максимум до кај две недели а побрзо би ти било со гаранцијата во алфа копи директ да отидеш и да бидеш малце вулгарен бла..бла..
ако ти бараат појке од 600 денари однеси го на др сервис, јас не сум во Скопје и нема ни да бидам во блиска иднина, да така нема да можам да ти го средам::/:

Kajgana Shop

На врв Bottom