Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
имаш оригинална за 400 денари:
(неможев да најдам преку гугл)

и од 250 денари ваква:

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
имаш оригинална за 400 денари:
(неможев да најдам преку гугл)

и од 250 денари ваква:
ја имаш ли кај тебе у мобилара таа од 400денари? кај ти се наога мобиларата и како се вика?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
на водњанска бб, мала станица одма до Вила Кафе - Алфа Мобил.

моментално ја немам во мобилара, од понеделник ќе ја имам :) а цената е 10е, треба да се претставиш дека си од Кајгана за да биде 6.7е.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
на водњанска бб, мала станица одма до Вила Кафе - Алфа Мобил.

моментално ја немам во мобилара, од понеделник ќе ја имам :) а цената е 10е, треба да се претставиш дека си од Кајгана за да биде 6.7е.
а ако дојдам и се претставам дека сум
the_pirat ke bide 6-7e

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
некро друже кажи ми што ке добијам со апгрејд на firmware-ot momentalno mi e verzija 4.0632.0.38 а најнова е 5 и кусур

ке добијам нешто + у смисол на брзина нешто подобро или не

кажи и колку ке ме кошта да го апгрејдувам

и уште нешто ке те прашував ама отиде толку ми е флешот

:pos2:

поздрав

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
некро друже кажи ми што ке добијам со апгрејд на firmware-ot momentalno mi e verzija 4.0632.0.38 а најнова е 5 и кусур

ке добијам нешто + у смисол на брзина нешто подобро или не

кажи и колку ке ме кошта да го апгрејдувам

и уште нешто ке те прашував ама отиде толку ми е флешот

:pos2:

поздрав
Дефинитивно дека ќе добиеш на брзина. Поготово на Н80 ко што имаат срање софтвер кој е ужасно спор и нестабилен апдејтувај го одма. Иначе гледам дека имаш и кабел така да напрај го апдејтот сам. Едноставно е. Се што ти е потребно имаш на страната на Нокиа. А во мобилара да ти го средат мислам 500-800 денари зимаа. Стварно не вреди за апдејт да дадеш пари, па и 100 денари да е.

Оф топик: зашто цело време вака ги делиш речениците во нови редови со 1 празен ред измеѓу? наместо да пишуваш како сите останати членови?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
ОН топик: мислиш вака

абе и тоа шо викаш сам да напраам имам и програмата нокиа софтвер апдејтер и туторијали, али незнам кој ми рече као најновиот апдејт не бил нешто добар испробан ... ама шо знам ај ке го почекам некро да каже он ми е по елоквентен ... леле каков збор

:salut:

Член од
9 август 2006
Мислења
161
Поени од реакции
19
imam sony ericsson z520i na preklop,i ima problemi so displejot (vnatresniot)t.e. se javuva samo bela povrsina ili trepka. za servis mi pobaraa 1500den. i neznam dali mi se isplati da go pravam. ako ima nekoj so se razbira u servisiranje,za poeftina cena...povelete...pozz

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
imam sony ericsson z520i na preklop,i ima problemi so displejot (vnatresniot)t.e. se javuva samo bela povrsina ili trepka. za servis mi pobaraa 1500den. i neznam dali mi se isplati da go pravam. ako ima nekoj so se razbira u servisiranje,za poeftina cena...povelete...pozz
1400 денари, ако не ти се исплати - продај го на пазарче. :wink:

ОН топик: мислиш вака

абе и тоа шо викаш сам да напраам имам и програмата нокиа софтвер апдејтер и туторијали, али незнам кој ми рече као најновиот апдејт не бил нешто добар испробан ... ама шо знам ај ке го почекам некро да каже он ми е по елоквентен ... леле каков збор

:salut:
на што ви личам јас бе, алооо :) незнам дали е бољи поновата верзија ама ако не ти се допаѓа таа верзија можам слободно било која верзија да ти ја инсталирам потоа т.е. да ти го исфлешувам телефонот со било која верзија, тоа задоволство би коштало 10 евра за bb5ките.

за апдејт - не се замарам со такви работи, најди некој од форумов ако сакаш почасти го кафе - отидете во интернет кафе за помалце од 40 минути ке ти го апдејтуе се што ти треба е само дку-2 или ца-53 кабелче.

Јас се замарам само со кризни ситуации, а не со шминкање.:wink:

п.с. малце им е бавен серверот ама http://www.forum.nokia.com/ ке најдеш се информации дали последнито е најдобар или која верзија е најдобра, пример ако имаш 5.5.0.5 верзија а најновата е 6.х.х.х. а си прочитал дека најдобрата е 5.5.0.9 - 600 денари во рок од 2 ипол саати :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
па ти бе некро си сервисер, затоа викам ти да кажеш
ај ке видам шо ке напраам по форумот или по луѓе шо стаиле
па може и сам да го напраам не ми тешко
фала на одговорот

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
па ти бе некро си сервисер, затоа викам ти да кажеш
ај ке видам шо ке напраам по форумот или по луѓе шо стаиле
па може и сам да го напраам не ми тешко
фала на одговорот
значи:

Нокиа
Сониериксон
Моторола
Самсунг
Филипс
Кенвуд
Сажем
Панасоник
НЕЦ
ЛГ
Шарп
Блекбери
Toшиба
ЦЕЦТ и уште 40 марки на кинески телефони секоја по 30 модели
бенк-сименс
haier
telit
сименс
алкател
итн...
само нокиа има 368 модели од кои преку 150 се активни кај нас, самсунг има 933 модели од кои 400 и кусур се активни кај нас...

ипак јас не сум робот.

п.с. еве ти ги сите верзии на поновите нокии.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
imam prasanje: dali za motorola v3i ima nekoe programce so koe ke mozam da snimam klipovi kolku sto imam memorija a ne samo po nekolku sekundi kako sto e standardno. i imam nokia 3650 koja ne sakam da ja dadam (go obozavam telefonot) samo sto ima eden problem. na momenti sam praka poraki i se gasi. ja licno moslam deka ima nekoj virus u sea me interesira kolku bi me kostalo da se sredi softwer-ot i da mu se stavi nova baterija!?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
[acko]®;999130 напиша:
imam prasanje: dali za motorola v3i ima nekoe programce so koe ke mozam da snimam klipovi kolku sto imam memorija a ne samo po nekolku sekundi kako sto e standardno. i imam nokia 3650 koja ne sakam da ja dadam (go obozavam telefonot) samo sto ima eden problem. na momenti sam praka poraki i se gasi. ja licno moslam deka ima nekoj virus u sea me interesira kolku bi me kostalo da se sredi softwer-ot i da mu se stavi nova baterija!?
моторолата би требало да има во подесување за камерата дали сакаш да е лимитед или анлимитед видеото, додека кај нокиата *#7370# - и го внесуваш секурити кодот, кој најчесто е 12345 доколку не си го сменил и телефонот ке се форматира и ке се избришат сите податоци од телфонската меморија, потоа иди во екстра во мемориската картичка и напрај и и на неа формат - така ке бидеш најсигурен од вирусите.
Батерија оригинална за неа ти е 400 денари :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
за моторолата... кхм... :/ ај во теков на денов ке се распрашам по колеги, тогаш сигурно постои верзија на фирмвер кој би го продолжил снимањето, оти чим на В3 со 5мб меморија има фирмвер кој може неограничено да снима зш да неможе и овој, јас мн мотороли не ги чепкам по менито, знам обични сервис услуги ко декодирање, сечење тест поинти и останат хардвер и флешување - надградба. Мислев дека ве3и има фабрички за снимање подесување.. .:/

Kajgana Shop

На врв Bottom