Помош!
Имам проблем со вториот телефон...Galaxy S7 после 4 и нешто години користење.
Телефонот е стакло и пазен и чуван до максимум. Ми нема паднато ниту еднаш. Нема ни гребнатинка. Значи тешка цепидлака сум за тие работи и телефонот е како нов. Нема позачуван телефон од таа класа...сигурен сум
Но....
На full brightness ми излегува овој проблем од сликиве.
На малку помалку од full или medium/low ниво на brightness воопшто немам никаков проблем.
Ова се појавува само кога brightness-от е сетиран само и само на максимум.
И тоа присутно е најмногу (99%) во случаеви кога го оставам телефонот на full brightness после screen timeout. Кога правам wake up...се појавува green tint и dimmed screen до одредено ниво на екранот.
Телефонот е форматиран и пробан без SD Card и проблемот продолжува и понатаму. Направив и software update. Дури и кога го ставив во Safe Mode се појави истиот проблем.
Батеријата не е нешто убедлива и брзо ми бега во последно време, па ме натера да се посомневам во неа како можен причинител за проблемот.
Прашањето е:
Дали може ова да е предизвикано од друга компонента како батеријата, или ова е фамозниот Green Screen of Death по кој е познат Samsung низ годиниве?
Реално сум свесен дека годините си го прават своето...но сепак...имам постарителефони на Samsung кои сеуште ги користам за поврзување ствари во кола исл. па работат без проблем. Овој до сега најбргу и најневообичаено ми умира.
Реално свесен сум дека не ми се исплати да менувам screen зошто се по 100€ али многу сум емотивно поврзан со телефонов.
Кој има искуство околу вакво нешто или има мислење како би се решило....нека сподели.
Благодарам
Прегледај го приврзокот 275830Прегледај го приврзокот 275831