Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Член од
25 август 2017
Мислења
3
Поени од реакции
0
Има некој искуство со blacklisted IMEI броеви и нивна "поправка" ?

Земав Nexus 6P настаро пред 1 година, работеше се океј 3-4 месеци наеднаш падна мрежата и не се крена после тоа... sim картицата ја детектира, wifi и такви ствари работат ама мрежа нема..

Пробав 300 чуда од factory reset до root-ување инсталирање custom romovi за да ресетирам и да ги наместам frequency bandovite на automatic .. се за накрај случајно да проверам дали е на Blacklist IMEI-to и испаѓа на едно 6-7 сајтови на нет шо проверив го дава blacklist... го купив настаро од човек шо нема ни да го видам сеа најверојатно.. така да решение некој ?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Има некој искуство со blacklisted IMEI броеви и нивна "поправка" ?

Земав Nexus 6P настаро пред 1 година, работеше се океј 3-4 месеци наеднаш падна мрежата и не се крена после тоа... sim картицата ја детектира, wifi и такви ствари работат ама мрежа нема..

Пробав 300 чуда од factory reset до root-ување инсталирање custom romovi за да ресетирам и да ги наместам frequency bandovite на automatic .. се за накрај случајно да проверам дали е на Blacklist IMEI-to и испаѓа на едно 6-7 сајтови на нет шо проверив го дава blacklist... го купив настаро од човек шо нема ни да го видам сеа најверојатно.. така да решение некој ?
Обично поради неплатени сметки и слично ги блокираат на мрежа
Или пријавен како изгубен итн...
Нема чаре

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.803
Поени од реакции
2.371
Поправка на портата за полнење за Идол 2с колку чини?

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.162
Поени од реакции
13.388
Другарче е во Германија и ме испрати да прашам колку би чинело во Скопје по мобилариве нов софтвер за Huawei y6? Таму нашол за 20 евра, па ме испрати да прашам дали тука се наоѓа за поефтино или таму да среди работа. :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Другарче е во Германија и ме испрати да прашам колку би чинело во Скопје по мобилариве нов софтвер за Huawei y6? Таму нашол за 20 евра, па ме испрати да прашам дали тука се наоѓа за поефтино или таму да среди работа. :)
Упола цена[DOUBLEPOST=1503767019][/DOUBLEPOST]
Поправка на портата за полнење за Идол 2с колку чини?
500 ден

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.309
Поени од реакции
15.470
Е некој од Албанија да прашаше за поефтино...од Германија и тој претерува. Не се 200...20 евра се да му се сневиди:facepalm:
За 10 евра не се исплати да праќа телефон ваму

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.162
Поени од реакции
13.388
Е некој од Албанија да прашаше за поефтино...од Германија и тој претерува. Не се 200...20 евра се да му се сневиди:facepalm:
За 10 евра не се исплати да праќа телефон ваму
Не друже, за нашинец станува збор, се враќа сега во септември и затоа ме прашува дали таму да среди работа или тука кога ќе се врати. И вака и така ќе дојде со телефонот тука за некоја недела
Упола цена[DOUBLEPOST=1503767019][/DOUBLEPOST]
Која мобилара?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Знaе ли некoј зa lg g4 плoчa дa се смени пo некoјa рaзумнa ценa? Ајдуците oд Мoбикo ми трaжaт 9000 динaри. :confused:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.309
Поени од реакции
15.470
Знaе ли некoј зa lg g4 плoчa дa се смени пo некoјa рaзумнa ценa? Ајдуците oд Мoбикo ми трaжaт 9000 динaри. :confused:
Повеќе шанса имаш да најдиш скршен телефон за поефтина цена....денес сите ги ломат телефоните ко луди...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Повеќе шанса имаш да најдиш скршен телефон за поефтина цена....денес сите ги ломат телефоните ко луди...
Некaкo ми лежи нa рукa телефoнoв,дoкaј 100€ би дaл зa плoчa.Мнoгу oд тие штo ги фурaaт нa фoрумoв мoжaт вoдa дa му нoсaт aмa дa не е прoблемoт сo плoчите.Немa дa се двoумaм измеѓу пoпрaвкa зa 100€ или некoе нoвo ѓубре зa тие 6000 динaри[DOUBLEPOST=1503830291][/DOUBLEPOST]
Акo нaјдaм слoмен 100% и нa тoј ке му рикне плoчaтa зaтoa сaкaм нoвa дa знaм декa ке пoтрaе

Последно уредено:
Член од
17 март 2008
Мислења
37
Поени од реакции
3
Umi diamond mozi da se smeni samo touch screen ili odi zaedno so displej nekoj so takvo iskustvo ?

Член од
10 март 2014
Мислења
1.032
Поени од реакции
1.286
Alcatel OT 208 ми бара Network Key кажете некоја страна за да го одкодираме.

Kajgana Shop

На врв Bottom