Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
bojan menkov напиша:
Барам кај може да се купат стерео слушалки за моторола v3i
ама не слушалки за зборење туку за слушање музика :helou:
Како прво моторола В3, В3и, В3х немаат стерео излез. Значи јас имам хенд`с фри со две слушалки, можеби и се стерео слушалките ама звукот е тапа.

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
Некро кажи ми цена за декодирање 6280 од тмобиле австрија!!!

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
абе види вака, неможе сите 6280ки да се декодираат кај нас. Треба да ја видам и верзијата на пиемот и процесорот. Можеби малце би ми помогнало ако ми го дадеш серискиот број и датумот на продажбата и притисни *#7760# дај ми се што ке ти пишува. ама во секој случај најсигурно ти е да поминеш кај мене.

А за цените пак ке ти кажам не зависи целосно од мене. може да е 1800 денари, може да 2200 денари и најскапото може да иде кај Дејан за 80 евра :)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Imam nokia 3220, pred nekolku dena prekina da zvoni samo vibrira i posle restartitanje ne dava zvuk. Proveriv odesuvanjta se e vo red pak ne dava zvuk. Isto taka poslednive nekolku dena drugarive mi se zalat deka znaat da mi v rtat po 5-6 pati i deka im kazuva zafateno deka, posle ova sam go proveriv vrtevod domasniot i svarno taka bese.

Pred edno mesec dena zemav broj na post paid i poveke pati gi menuvav karticite za da proveram dali nekoj me baral na drugiot broj (znam deka me treba am aj) dali moze taka da sum go ostetil zvucnikot nekako ??? I so preporacuvate moze li doma sam da go sredam ili na servis da go odnesam POZDRAV

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
burn84 напиша:
Imam nokia 3220, pred nekolku dena prekina da zvoni samo vibrira i posle restartitanje ne dava zvuk. Proveriv odesuvanjta se e vo red pak ne dava zvuk. Isto taka poslednive nekolku dena drugarive mi se zalat deka znaat da mi v rtat po 5-6 pati i deka im kazuva zafateno deka, posle ova sam go proveriv vrtevod domasniot i svarno taka bese.

Pred edno mesec dena zemav broj na post paid i poveke pati gi menuvav karticite za da proveram dali nekoj me baral na drugiot broj (znam deka me treba am aj) dali moze taka da sum go ostetil zvucnikot nekako ??? I so preporacuvate moze li doma sam da go sredam ili na servis da go odnesam POZDRAV
ако имаш искуство можеш сам да го средиш.
Ама разликата ти е 100 денари. 200 денари е без монтажа 300 со монтажа. - Ако е до бузерот (звучникот на твојот јазик)

пробај додека е во мод на звнонење да го притиснеш, да го подзавиткаш лево десно... Тоа што не си достапен - мрежата игра голема улога, може да ти покажува дека има мрежа а уствари нема никаков сигнал. Можно е да е пм фајлот ако ти паднал - тогаш е софтверски дефект.

Член од
7 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
26
Imam Siemens c72 i po forumive negde pisuva deka ima mp3 ama ne mozam da pustam nema ni pleer ni nisto.Mozam nekako da pustam mp3 na ovaj telefon?

Fala odnapred

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
GoldenWarior напиша:
Imam Siemens c72 i po forumive negde pisuva deka ima mp3 ama ne mozam da pustam nema ni pleer ni nisto.Mozam nekako da pustam mp3 na ovaj telefon?

Fala odnapred
мислам дека има верзија на софтвер со подршка за мп3 на него, но не и мп3 плеер. Разликата е во тоа што со мп3 плеерот можеш да си слушаш музика најнормално, додека подршка за мп3 е да можеш само како ринг-тон, смс или аларм звоно да ставиш.

Иди во промо-сименс прашај дали можат да ти инсталираат.

Член од
7 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
26
Edno prasanje so e toa TEST POINT?Na internet ima nekoi sliki so strujno kolo i nesto ama ne znam so e toa

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
GoldenWarior напиша:
Edno prasanje so e toa TEST POINT?Na internet ima nekoi sliki so strujno kolo i nesto ama ne znam so e toa
пред да ти кажам што е тоа тест поинт, би можел ли да ми кажеш зошто те интересира тоа?

Член од
7 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
26
Oti simnav nekoj programcina vo kompjuter i nesto Test Point se spomnuva a ne znam so e to.I se spomnuva nesto so test point se pravele nekakvi dekodiranja ne znam so....Inaku programceto se vika Siemens Test Point Selector v1.2

Ce mi kazis sega so e to test point ili ne?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
епа вака. Тест поинтите прва компанија што ги воведе е моторола.
Ке гледам да ти објаснам најпластично што можам.

Сименс кога го произвела моделот МЦ60 (ке го земеме како за пример) направила и софтверски подршки за него, и сето тоа. И сега некоја будала (кракер) направил копии од него за бесплатно некој дА може да го издекодира или исфлешува, апдејтува телефонот.
И затоа компанијата на сименс измислила на своите боксови - опрема за декодирање и флешување тест поинт адаптери. Уствари тоа е заштита - хардверска каде неможе да се влезе во одреден дел од системот на телефонт без да го прескокнеш тој тест поинт. Но сепак кога човек создал нешто, човек може да го уништи истото тоа. Кракериве измислиле и како да се прави имитација на тест поинтот. Е од друга страна е многу ризично, пример ако почнеш да сечеш многу длабоко или малце да забегаш дури и дел од милиметарот има шанси да се умртви телефонот (ова само кај посовршените модели оти тоа умртвување е нешто како заштита на тест поинтот т.е. тест поинтот го ставаат блиску водови кои се значајни за работење на целиост ситем) е и за ова има лек. Измислиле тест поинт репарејшн. т.е. ако ја утнеш работата како да го вратиш тест поинтот назад... абе луда работа. интересно е што тие кракери тоа не го прават поради пари туку од задоволство, се знам со многу такви луге, еден од нив и ми е добар пријател - Легија ако си слушнал. Не би сакал многу да се фалам ама и јас сум дел од нив... хаха... поздрав.

Ако не си ме сватил - слободно прашај, се обидов да ти објаснам најдетски, наједносавно, насликовито што можам.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Џоистикот на К700 Сони Ериксон ми е катастрофа..помош?:)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Била Бонг напиша:
Џоистикот на К700 Сони Ериксон ми е катастрофа..помош?:)
носи го на сервис е..го! или пак отвори го сам и зачисти го - ама тоа е секундарно решение кое не верувам дека ке трае повеке од 2/3 дена и има шанси уште повеке да се уништи. Но во секој случај не е страшно...

S

Sasha

Гостин
imam motorola v3i,i koga ke ja otvoram se slusa zuenje,a koga vrtam,mi treperi ekranot,i moram non-stop da go punam,dali nekoj znae vo sto e problemot?pozz..

Kajgana Shop

На врв Bottom