Jane
Кајганџија
- Член од
- 5 февруари 2006
- Мислења
- 3.394
- Поени од реакции
- 114
Зошто? Па јас цел живот додека спијам го полнам телефонот.Necrophilia напиша:не чини. (ајде сега прашај ме зошто?)
Зошто? Па јас цел живот додека спијам го полнам телефонот.Necrophilia напиша:не чини. (ајде сега прашај ме зошто?)
не верувам дека постои такво нешто. Многу луѓе ми барале и никој до сега не нашол.wireless напиша:Дечки да не има некој програм за синбиан или јава што работи како RDS на ФМ радио на телефон
РДС е уствари додека слушаш радио да има и текст. Просто кажано е вака зошто незнам стручно. Порано знам имаше само Антена радио. На радиото во кола проаоѓаше текст на дисплејот, на пример која емисија е во моментов, која песна е на ред, може некој број или билошто. Мислам дека ме свати.Necrophilia напиша:не верувам дека постои такво нешто. Многу луѓе ми барале и никој до сега не нашол.
п.с. да ми објасни некој што е тоа РДС?
офф топик.wireless напиша:Поточно RDS Ззначи Radio Data Service и е така како што кажа Јане иначе таа опција ја имаат скоро сите радиа во Скопје
Poleka do pred malce prasuvase sto e toa RDS sega dali e kako teleteks a vikas deka poveke od 10 radia nemaat epa kako znaes deka nemaat koga ne znaes sto e rds nitu kako izgledaNecrophilia напиша:Иначе РДСот е нешто како теле текст на телевизија?
мислам дека во Скопјево повеке од 10 радиа немаат РДС.
што ги знам со сигурност се:
Антена 5
Sto vi e luge telefonot e e samo za na ulicaJane напиша:ама на мобилен ваљда нема да шеташ по улица и да читаш што пуштаат на РДС.:nesum:
не си ме сфатил. Ги набројував радијата кои имаат РДС.wireless напиша:Poleka do pred malce prasuvase sto e toa RDS sega dali e kako teleteks a vikas deka poveke od 10 radia nemaat epa kako znaes deka nemaat koga ne znaes sto e rds nitu kako izgleda
Inace bas antena5 ima RDS
Sto vi e luge telefonot e e samo za na ulica
Чеј, прво сеир да мавнам. :pos2:darmon напиша:Mi treba pomos. Imam Motorola c650 i pred saat vreme go namokriv so voda pod cesma. I sega raboti ama displejot samo sveti crno drugo nisto. Koga ke go ukljucam sve normalno si se pali i muzikata posle toa se pusta ama posle na dispjejot ne se pojavuva slika samo sveti ama crno. Ako moze nekoj ve molam neka pomogne. Pozdrav
А ако е изгорело нешто од телефонот?:pos2:Necrophilia напиша:Чеј, прво сеир да мавнам. :pos2:
си го намокрил во вода под чешма?
ајт ке ти помогнам. Значи глеј што побрзо однеси го во најблискиот серивс и по можност нека го исчистат конекторот од дисплејот со контакт спреј, нека го предуваат телефонот и ако не испадне да е конекторот тогаш мора екранот да се смени кој кошта некои 7-800 денари.
Имаш посебна тема за пазарење најубавои е да прашаш таму.поздравbojan menkov напиша:Барам кај може да се купат стерео слушалки за моторола v3i
ама не слушалки за зборење туку за слушање музика :helou: