Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Член од
16 март 2009
Мислења
18
Поени од реакции
1
И мене ми треба информација колку би коштало замена на екран на HTC Legend?
--- надополнето: Nov 26, 2011 2:29 AM ---
И мене ми треба информација колку би коштало замена на екран на HTC Legend?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Ќе може да ми кажете колку би ме чинело менување на маска на нокиа н82 (ја имам маската, само за работна рака колку би ми земале), и плус промена на блутут модул цена

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
маска промена - 800 денари
блутут модул - 1800 денари.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Гледав клипови на нет за декодирање на T-mobile телефон. Гледав постапно како иде сето тоа, со 15 цифрен број, со некој калку,атор за пресметување кодови за тој 15 цифрен број. Прашањето е дали навистина е така, дали не е само лажно видео, т.е лажна постапка, да не го расипам телефонот.
Ко чичко од 60 години се осеќам со прашањево :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Да бе постои... ама не е бесплатен калкулаторот. Постојат бесплатни но за некои шкљ модели или веќе бајати што се како ZTE X760, Alcatel old models, nokia 3310, 6610, 6110 :D
п.с. во врска со н82та мн. работи на светот не вредат да се направат, никој присилно не те тера :)

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
имам еден проблем со телефонот користам алкател 807 и сум задоволен (колку пари толку музика), но вчера почна да не ми ги пронаоѓа слушалките , а до пред некој ден ги користев редовно немаше никаков проблем. Бидејки не се разбирам многу многу во телефони ме интересира дали тоа би можело да е софтверски проблем или пак е оштетен приклучокот (инаку приклучокот е стандарден 3.5mm)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Пробај прво со други слушалки, да не е проблемот до слушалките. Доколку и со други слушалки истото го прави, тогаш земи чепкалка за уши или вата намокрија во 96 процентен алкохол и бутни во дупката за слушалките. Ако ни така неќе а имаш гаранција однеси го под гаранција.
п.с. слушалки од било што можеш да ставиш да пробаш, ајпод, компјутер, мп3плеер, друг телефон со 3.5мм

Манијак

Павнејџ .!.
Член од
23 септември 2010
Мислења
77
Поени од реакции
2
Здраво сакам да прашам да не знаеш како да средам телефонов? Имам LG P350 Optimus ME и гледам нешто праат root па overclock и демек по убаво работи.Значи има многу видео туторијали но нов сум со телефониве па незнам баш ништо.Земав демек да рутирам како што вика таму ама нејќеше баш па ако можеш да ми кажеш по постапки што да праам. Поздрав

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Здраво сакам да прашам да не знаеш како да средам телефонов? Имам LG P350 Optimus ME и гледам нешто праат root па overclock и демек по убаво работи.Значи има многу видео туторијали но нов сум со телефониве па незнам баш ништо.Земав демек да рутирам како што вика таму ама нејќеше баш па ако можеш да ми кажеш по постапки што да праам. Поздрав
За да не го зезнеш (brick) најубаво е да го однесеш до некоја од мобилариве и тие ке ти направат root и стават custom rom. A што ке ти е оверклок на процесорот?? Освен што ке добиеш незначително побрз телефон ке ти троши повеќе батерија.

Манијак

Павнејџ .!.
Член од
23 септември 2010
Мислења
77
Поени од реакции
2
За да не го зезнеш (brick) најубаво е да го однесеш до некоја од мобилариве и тие ке ти направат root и стават custom rom. A што ке ти е оверклок на процесорот?? Освен што ке добиеш незначително побрз телефон ке ти троши повеќе батерија.
Гајле ми е за батеријата, барем кје биде побрз.Иначе да можам да го однесам ама ваљда нема да е проблем некој да ми каже како па ја да го напраам сам
--- надополнето: Dec 4, 2011 11:04 AM ---
Добро ај да не чепкам,барем има ли некој кој може да ми го направи или во која мобилара да одам?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
forum.gsm.mk - прашај тука поврзано со такви глупости, доколку го брикнеш - јас анбрикувам.

Член од
8 април 2009
Мислења
11
Поени од реакции
0
тачот на sony ericsson vivaz pro не ми чини нешто. на нормална температура работи како треба, но надвор ако го држам на ладно 5 мин. не фукнционира тачот. дали може да се поправи и колку чини поправката ?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
тачот на sony ericsson vivaz pro не ми чини нешто. на нормална температура работи како треба, но надвор ако го држам на ладно 5 мин. не фукнционира тачот. дали може да се поправи и колку чини поправката ?
Ти испратив приватна порака со цена и времетраење на монтажата на тачот.

Kajgana Shop

На врв Bottom