Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
колку што сум информиран јас - Нигде, ниту во претставништвото на Нокиа.
во секој случај биди оптимист... можда некаде ке најдеш...

Darkwind

I need to work I'm always spending
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.038
Поени од реакции
1
Неможе некако да се нарача
мора да праат уште

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
не мора да праат уште...
единствено побарај, можеби некаде имаат ист таков телефон паднат во вода или пак изгорен на полњач а маската е џам.

Darkwind

I need to work I'm always spending
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.038
Поени од реакции
1
ај ќе си барам некаде

еј заборавив да прашам
ако најдам маска за колку можам да го продадам?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
2000 +- 500 денари.

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Здраво,

Вчера копчето од комуникаторот ми остана во рака, еве ја сликата:

Чаре?

Сам не верувам дека можам да го поправам.

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
Некро слушам у мк декодирање бб5 сварно или само гласина?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
BEZSTRASNIOT напиша:
Па читај во темава уште од кога е напишано тоа.:helou:

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
BEZSTRASNIOT напиша:
Да вистина е, ете дури и пред некоја недела пишав на темата за ББ5, но само модели што веке умреа... освен Н70 кој се декодира уште одкако излезе преку кодови од самата мрежа.
ББ5 никогаш нема целосно да биде срушена таа платформа оти Дејан Каљевич рекол: ако некој друг декодира ББ5 исто како мене, јас ке ги декодирам за 1 евро.
:toe: мислиш дека некој после тоа би се нафатил? јас сименс не декодирам за 3/4 евра а не камоли некоја будала за 1 евро... ц.ц.ц... ти е..м монополот!

cYb3rc0re напиша:
Здраво,

Вчера копчето од комуникаторот ми остана во рака, еве ја сликата:

Чаре?

Сам не верувам дека можам да го поправам.
Иди алфа копи, купи си нова тастатура... ке те чини скапо, али јеби га ако си го сакаш телефонот назад. Видов дека се прави муабет за 9500. Но сликата не ти е активна, а сфатив дека сигурно џоистикот си го скинал нели? или пак прати слика пак...

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Necrophilia напиша:
Да вистина е, ете дури и пред некоја недела пишав на темата за ББ5, но само модели што веке умреа... освен Н70 кој се декодира уште одкако излезе преку кодови од самата мрежа.
ББ5 никогаш нема целосно да биде срушена таа платформа оти Дејан Каљевич рекол: ако некој друг декодира ББ5 исто како мене, јас ке ги декодирам за 1 евро.
:toe: мислиш дека некој после тоа би се нафатил? јас сименс не декодирам за 3/4 евра а не камоли некоја будала за 1 евро... ц.ц.ц... ти е..м монополот!
Епа зошто да не ти се исплаќа да декодираш ББ5 за 5-10 евра? И да ги декодира Краљевиќ за 1 евро + пари за тој што ќе го носи до Белград + пат + време пак ќе биди поскапо отколку да се декодира тука.Иначе веќе и во Бугарија почнаа да декодираат ББ5 за околу 15 евра.:toe:

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
lexmark напиша:
Епа зошто да не ти се исплаќа да декодираш ББ5 за 5-10 евра? И да ги декодира Краљевиќ за 1 евро + пари за тој што ќе го носи до Белград + пат + време пак ќе биди поскапо отколку да се декодира тука.Иначе веќе и во Бугарија почнаа да декодираат ББ5 за околу 15 евра.:toe:
иначе да ти кажам од доверливи информации ние после Дејан сме први на балканов што декодираме.

едно просечно декодирање на ББ5 со се сечење на тест-поинти и повторно репарирање, флешување и читање на логот без да испаднат некои компликации трае околу 2 ипол часа. за 800 денари би го работел тоа???

јас си пишав цени за декодирање бб5... па сеа видете :toe:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
lexmark напиша:
Па ќе треба да издекодира 40-50 телефони и сите да бидат успешно исдекодирани, за да собере околу 250 евра да ги поврати парите од опремата. :toe: а ништо чудно да и поскапа опремата.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Како и да е Престанете!

Кој по гаволите би декодирал денеска 6680, 6630 или 6681? кога тие телефони на битпазар ги има веке по 5000 денари.

Значи сепак стратегијата е добра... поскапите ББ5 како Н73, Н80, Е50, Е60 сеуште никој неможе да ги декодира... џабе радување...
За да се извади опремата и сето тоа да ке треба некои 20 телефони мин да ги издекодираш по 20/30 евра.
Но дали има толку 6630 за декодирање во Скопје?
п.с. само јас имам растурено преку 15 6630 оти не сме сакале да ги носиме во србија. Поисплатливо ми беше да го растурам во делови.
  1. дисплеј 40 евра
  2. оригинална маска 15 евра
  3. средна маска 10 евра
  4. батерија оригинална 10 евра
  5. уем, капси, конектори, микрофони, звучници, бузери, фолии за тастатура и други дугмиња и ситници преку 50 евра.
се ми испага накај 130/40 евра
А јас цел телефон неможам да го продадам за 100 евра.

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Necrophilia напиша:
иначе да ти кажам од доверливи информации ние после Дејан сме први на балканов што декодираме.

едно просечно декодирање на ББ5 со се сечење на тест-поинти и повторно репарирање, флешување и читање на логот без да испаднат некои компликации трае околу 2 ипол часа. за 800 денари би го работел тоа???

јас си пишав цени за декодирање бб5... па сеа видете :toe:
Јас би го работел. :) Рачунај во денот да декодираш 4 телефони тоа ти се 60 евра. Па кај ќе најдиш друга работа кај нас со дневница од 4000 денари?:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom