Филолошки факултет - Скопје

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.816
Поени од реакции
7.128
Не сум сигурен, ама мислам дека на 15ти се доделуваат само индекси, а со настава се почнува од 19ти.Нема некоја логика да почнеме со распоред само за еден ден(16ти). :)Ама не знам, не ме фаќај за збор, да не испадне дека лажам. :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
20
Не сум сигурен, ама мислам дека на 15ти се доделуваат само индекси, а со настава се почнува од 19ти.Нема некоја логика да почнеме со распоред само за еден ден(16ти). :)Ама не знам, не ме фаќај за збор, да не испадне дека лажам. :)
Фала :) Изгледа ќе одам на 14ти до факултет да видам како ќе биди.

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Се известувааат сите новозапишани студенти на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ – Скопје дека нивниот прием ќе се одржи на 15.09.2011 по следниот распоред:

- 12:30 – сите студиски групи освен англиски јазик и книжевност во големиот амфитеатар (А3)
- 13:30 – англиски јазик и книжевност во големиот амфитеатар (А3)

Член од
9 септември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Морам пак да го поставам прашањево: Запишана сум на француски јазик, дали можам да земам англиски јазик под Б?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Народе ќе има ли во петок настава.

Член од
14 декември 2008
Мислења
288
Поени од реакции
9
Народе ќе има ли во петок настава.
Не се знај ама по секоја логика би било мн глупо да се почни 1 ден и после одма викенд. Мислам дека ќе се почнува од понеделник али сепак ништо не е сигурно

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Дали некој знае кога точно ќе почниме на Англиски и книжевност? Од некои факултети објавија дека на 15ти ќе има свечено доделување на индекс, но некои во салата Борис Трајковски а друго во самите факултети и некои со настава почнуваат од 19ти . . . Ако некој случајно има точни информации за Филолошки го замолувам нека пиши :)
Во големиот амфитеатар од 13:30 сте мислам, види на страната на факултетот има објавено

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
Мило ми е :) Се надевам дека ќе ти се допадне ПИТ-от :))) а и на сите др. што веќе се одлучија за овој смер..поздрав ;)
може да ми кажеш нешто во врска со тоа ПИТ.... зошто и јас догодина здравје сакам на филолошки да се запишам, па јака е конкуренцијата на англиски и изгледа ке го земам како прв германскиот.... дали треба добро да го владеам германскиот или како ....??

nilla-vanilla

#kingliam
Член од
17 јуни 2010
Мислења
2.041
Поени од реакции
1.748
До бруцошите на англиски јазик и книжевност: 1. Дали знае некој кој ден точно ќе се започне со предавања, 2. Дали знае некој нешто во врска со тоа пополнувањето на интернет страницата на филолошки каде тоа требало да го впишеме името и презимето и бројот на индекс и после од тука да бираме изборни предмети, ако некој знае го замолувам да ми даде линк.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
До бруцошите на англиски јазик и книжевност: 1. Дали знае некој кој ден точно ќе се започне со предавања, 2. Дали знае некој нешто во врска со тоа пополнувањето на интернет страницата на филолошки каде тоа требало да го впишеме името и презимето и бројот на индекс и после од тука да бираме изборни предмети, ако некој знае го замолувам да ми даде линк.
Ни рекоа во среда во 8 часот да дојдеме на факултет. А за второто не знам што да ти кажам и јас пробувам да се логирам на сајтот ама не можам. :confused:

Еве го видеото што ни напомена професорката го пишувам бројот од индексот и матичниот но пак не може да се логирам.

nilla-vanilla

#kingliam
Член од
17 јуни 2010
Мислења
2.041
Поени од реакции
1.748
Ни рекоа во среда во 8 часот да дојдеме на факултет. А за второто не знам што да ти кажам и јас пробувам да се логирам на сајтот ама не можам. :confused:

Еве го видеото што ни напомена професорката го пишувам бројот од индексот и матичниот но пак не може да се логирам.
Фала многу!
--- надополнето: Sep 16, 2011 4:11 PM ---

Уште ова да те прашам само извини што замарам, дали одиш на регистер за да се регистрираш и ги пополнуваш сите оние податоци сосе и меил адреса или пробуваш да влезеш директно од логин?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
20
Ај некој нека ме упати за изборните предмети на Англиски и книжевност, предлог за некои предмети кои да ги земам . . . :)

Член од
26 јуни 2010
Мислења
36
Поени од реакции
4
може да ми кажеш нешто во врска со тоа ПИТ.... зошто и јас догодина здравје сакам на филолошки да се запишам, па јака е конкуренцијата на англиски и изгледа ке го земам како прв германскиот.... дали треба добро да го владеам германскиот или како ....??
Погоре објаснив доволно мислам :) сепак, да...германскиот треба барем 60-70% да знаеш да го ЗБОРУВАШ, а се што оди со него и основната граматика, се учат во текот на годината. Најглавно е да знаеш дека ќе ти бараат да зборуваш и дебатираш на различни теми на германски јазик. Поздрав (y)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Луѓе англиски јазик и книжевност во среда почнуваме така?

Kajgana Shop

На врв Bottom