Филолошки факултет - Скопје

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
Погоре објаснив доволно мислам :) сепак, да...германскиот треба барем 60-70% да знаеш да го ЗБОРУВАШ, а се што оди со него и основната граматика, се учат во текот на годината. Најглавно е да знаеш дека ќе ти бараат да зборуваш и дебатираш на различни теми на германски јазик. Поздрав (y)
фала за инфо. а може да ми кажете нешто, по колку примаат годишно , колку со државна и колку со приватна квота, и барем колку треба да е просекот во успехот или како се гледа, или нема врска успехот па се гледа матура ??:

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
А може ли некој да ми предложи кои изборни предмети да ги одберам, на ПИТ сум, германски со англиски, ама не знам што да одберам изборни и до кога треба да се каже што сме избрале??

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
После две години одлучив да го сменам факултетот. Се запишав на филолошкиот факултет во Скопје - Англиски јазик и книжевност. Многу интересна работа е тоа што скоро се што се учи во прва година Англиска книжевност го имам учено во средно во Америка.
Имам едно прашање-дали многу ке пропуштам ако почнам од 16ти Октомври?
Ако си бруцош, да, ама лесно ќе надополниш. Само книжевноста (поезија/драма) вежбите е малце зезнато што нема да ги слушаш пошо се многу корисни за испити после.

До бруцошите на англиски јазик и книжевност: 1. Дали знае некој кој ден точно ќе се започне со предавања, 2. Дали знае некој нешто во врска со тоа пополнувањето на интернет страницата на филолошки каде тоа требало да го впишеме името и презимето и бројот на индекс и после од тука да бираме изборни предмети, ако некој знае го замолувам да ми даде линк.
http://194.149.155.8/
Ако се немаш логирано до сега, мислам дека лозинката треба да ти е матичниот број. После можеш и да си ја смениш ако сакаш, јас така направив.
е кога ќе влезеш, ќе идеш кај предмети-> моите предмети ќе ти се отвори нов прозорец
одбираш катедра -> анг. јазик и книжевност
програма-> нова
статус->задолжителен па ќе ти ги даде задолжителните предмети под „предмет„ и еден по еден ги бираш и кликаш „запиши предмет„
Истото ти е и за изборните само бираш статус-> изборен

Ако имаш одбрано нешто од друга катедра, ја менуваш горе катедрата и го бараш предметот.

Среда од 8h, I'm so scared....

Ова за бруцошите само или за сите??

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Луѓе од кога сме утре од ПИТ ? Рекоа на сајтот ќе има, и еве ко шо глеам нема. Сеа кое време ке идете вие што сте ист случај ?

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Леле што е со факултетов, неорганизирани до даска!!! Распоред во 5 за 12 ти кажуваат, никој ништо не знае од факултетот, никој не ти помага ако ти треба нешто, сите вработени ко изгубени се.... Аееее тапа :mad:

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Луѓе од кога сме утре од ПИТ ? Рекоа на сајтот ќе има, и еве ко шо глеам нема. Сеа кое време ке идете вие што сте ист случај ?
Џабе им е распоредон, денес бев и ништо ни предавање ни ништо немаше и плус никој нема да ти каже кај треба да одиш и сл. :tapp:

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Џабе им е распоредон, денес бев и ништо ни предавање ни ништо немаше и плус никој нема да ти каже кај треба да одиш и сл. :tapp:
Па зар требало денес ? :D јас разбрав утре од 9 и 40 сме

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Па зар требало денес ? :D јас разбрав утре од 9 и 40 сме
за утре 9 и 40 не знам, зошто на распоредот пишува дека тие часови што се со жолто означени најверојатно нема да ги имаме, ќе не известеле дополнително, така да посигурно е од 1. :confused: Претпоставувам ПИТ германски и англиски си така, чим од 9 и 40 си разбрал?

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
за утре 9 и 40 не знам, зошто на распоредот пишува дека тие часови што се со жолто означени најверојатно нема да ги имаме, ќе не известеле дополнително, така да посигурно е од 1. :confused: Претпоставувам ПИТ германски и англиски си така, чим од 9 и 40 си разбрал?
Не, англиски со француски, и од каде распоред ?

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Има некој да ме утеши во врска со ПИТ германски и англиски?? Им фалат професори секој почеток на годината или? Мислите во брзо време ќе се среди?? Има некој што завршил или уште студира на истава катедра да сподели искуство :confused:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Распоредов е урнебес бе :)
П.С. Некој на англиски јазик и книжевност да има, а да е во 1ва група?

Kajgana Shop

На врв Bottom