Филолошки факултет - Скопје

Член од
21 август 2008
Мислења
14
Поени од реакции
0
leleee stvarno ne e fer!:( edvaj cekav da pocneme na fax a ni kazuvaat kako nemale raspored i kako ke pocnbeme so predavanja od ponedelnik. Uste od pocetok razocaruvanje zarem moze da se tolku neorganizirani?!

К

Кики.

Гостин
Епа супер! бБарем не сум само јас разочарана! :kesa: Стварно многу ми беше чудно што сите други катедри (барем така мислам ) имаат распоред, а ПиТ нема.:toe:
Мразам неорганизираност!!! :nerv::pov:

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Сите?! Само италијански и француски очигледно имаат. Ние на англиски немаме, денес до 10 чекавме македонски да имаме предавање и не дојде ниеден професор.

Член од
30 август 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Ц ц ц, не ми се верува! :lud:

Можеле порано да почнат со средување на распоредот!

Стварно се многу лош пример :nerv:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Абе шо се чудите бе. Филолошки е дива лига, најлошо организиран факултет во државава и пошироко. А посебно ПиТ катедрата, зошто е понова и веќе со години ништо не е средено, почнувајќи од недостаток на простории за предавања, па се` до нерешителност за тоа кои предмети ти се задолжителни а кои не (на Дореана како ќе и прдне годината, така ќе биде).

Така да, драги колеги филолози (посебно вие што сега почнувате), навикнете се на немање распоред, немање просторија (во една прилика имав предавање во природа, на тревата до паркингот поради овој проблем :nesvest:), на непојавување на професори, на месеци и месеци чекање на резултати, на 5 до 12 известувања за испит, на пцуења и расправии со Стојче на Студентски Прашања... Навикнете се. :icon_lol:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Da prasam nekoj od postarive kolegi na Italijanski i knizevnost, da ne ja imaat knigata "Italijanskata knizevnost pomegju XIII i XVI vek" ??????

Ako ima nekoj neka pise PP ili na msn...

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Затоа што планирам овде да се упишувам,ке може ли некој поискусен да ме упати како стојат работите на филолошки?Што се смерови има и што се изучува во нив?Би ми било тоа од голема помош:smir:
EДИТ: сакам да студирам италијански и англиски можно ли е некако да се вклопат тие два,и ако не,кои опции постојат?

Член од
23 септември 2008
Мислења
313
Поени од реакции
7
Затоа што планирам овде да се упишувам,ке може ли некој поискусен да ме упати како стојат работите на филолошки?Што се смерови има и што се изучува во нив?Би ми било тоа од голема помош:smir:
EДИТ: сакам да студирам италијански и англиски можно ли е некако да се вклопат тие два,и ако не,кои опции постојат?
Da ne ti e malku kasno za upis??? Mozes da gi ucis dvata jazika ama ke mora da ti bide angliski prv inace nema da ti dadat da go zemes pod b. Znaci angliski kako prv a itlijanski pod b.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Не ми е касно,четврта средно сум,башка јазично:smir:Значи сепак постои во комбинација италијански со англиски?:)

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Не ми е касно,четврта средно сум,башка јазично:smir:Значи сепак постои во комбинација италијански со англиски?:)

Postoi, samo so angliski kje ti bide pod C i za da vlezes u grupata kje treba da polozis prvo na testiranje pa posle kje mozes da vlezes ....:helou:.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
А на кој смер е тоа?И колку часови ќе имам италијански колку англиски? :smir:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
А на кој смер е тоа?И колку часови ќе имам италијански колку англиски? :smir:

Ako go zemes Italijanski pod A kje imas :

* 8 casa italijanski jazik
* 2+2 Morfologija so osnovi na fonetika
*2+2 pocetoci na italijanskata knizevnost
*2+2 sovremen makedonski jazik
* 2 casa voved vo lingvistika

U taa kombinacija ide angliski pod C i tamu kje imas 4 casa nedelno mislam, i toa kje ti bide kako kurs ....Kje go ucis 2 godini, nema mnogu da se zamaras, a posle tie 2 godini mozes da si zemes uste eden jazik pod C i da zavrsis fax so poznavanja na 3 stranski jazici...

Toa e mojata varijanta samo sto ja imam spanski pod C ovaa i narednata godina, pa zdravje za ponatamu kje vidime kako kje se odviva situacijata...:helou:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Може ли некој да ми каже кои книги ми требаат за прва година на филолошки,катедра македонски јазик??????

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Има ли некој искуство со Aupair агенцијата, за престој во Германија како бебиситер/ка, сериозно сум заинтересиран да одам, и дали за 1 година престој мислите дека се учи јазикот?(нормално со посета на курс таму) :helou:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Abe, vi dadoa li elektronski indeks ????

Kaj mene, na italijanski, nema seuste, kako so trgnala rabotava tesko i deka kje ima....

Kajgana Shop

На врв Bottom