Филолошки факултет - Скопје

Член од
4 септември 2008
Мислења
63
Поени од реакции
0
дали некој има информации за филолошки - дали има

слободни места на катедрата за мак книжевност во

комбинација со англиски јазик,и дали на филозофски се

проширени квотите НА СОЦИЈАЛНА РАБОТА и социјална

политика??? плс, навистина ми е итно!!!
a na soc rabota i politika e se popolnato imas slobodni samo na filozofija

Член од
22 септември 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Na matura imame 2 eksterni predmeti=makedonski i angliski.Moze li nekoj da mi kaze koi predmeti bi bilo pozelno da gi zemam kako interni so ogled na faktot deka sum vo opstestven smer kadesto se ucat ekonomski i pravni predmeti i mi preostanuva izbor pomegju istorija ,filozofija,sociologija,geografija za da se zapisam na italianski jazik,a za filozofija seuste ne sum sigurna deka moze da se polaga....:salut::salut:

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Na matura imame 2 eksterni predmeti=makedonski i angliski.Moze li nekoj da mi kaze koi predmeti bi bilo pozelno da gi zemam kako interni so ogled na faktot deka sum vo opstestven smer kadesto se ucat ekonomski i pravni predmeti i mi preostanuva izbor pomegju istorija ,filozofija,sociologija,geografija za da se zapisam na italianski jazik,a za filozofija seuste ne sum sigurna deka moze da se polaga....:salut::salut:
Можеш филозофија и социологија. Јас ги полагав тие.

Член од
21 август 2008
Мислења
14
Поени од реакции
0
A ti koi predmeti gi polagase? Pa neli zavrsivme veke so polaganje...i so upisi(barem 1vi i 2ri rok pominaa a za 3ti poima nemam ). Sto ke ti se vakvi informacii :smir:

Член од
31 декември 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Jas sum na katedrata za Italijanski jazik i knizevnost pa me interesira za toa koj jazik mozam da go zemam kako vtor (po moznost angliski)

PLS odgovor:tapp:

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Jas sum na katedrata za Italijanski jazik i knizevnost pa me interesira za toa koj jazik mozam da go zemam kako vtor (po moznost angliski)

Знам дека лани, значи зборувам за мојата генерација, италијански и аглиски не можеа да се земат во ниту една комбинација. За оваа генерација, незнам...

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263

Mislam deka toa ne ti e izvodlivo... Ali mozes spanski(taka jas kje napraam) , germanski, so znam za drugo....

pozz,koleske...:helou:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Абе дечки шо слушам некој вика ќе сме почнувале на 6 Октомври? Вистина ли е ова? :nesvest:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Резултатите од 2 уписен рок излезени се? На нет ги нема како што и очекував...

Ме интересира за двајца другари Мики Делев и Убавка Петрова (на македонска книжевност се и двајцата), ве молам од Скопје некој ако оди до факултетот нека провери и за нив па нека ми пише.
Фала многу однапред. :smir:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
A da ne nekoj ima informacija od kolku saat pocnuvame na faks na 1vi?Aj ako znae nekoj neka kaze pls
Нема одредено саат за сите исто. Според распоредот што ке го има за твојата студиска група у толку саатке си идеш на првото предавање.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Prva rabota,...Ne pocnuvame na 6-ti tuku kako site na 1-vi...

E sea, za mene si vidov, u 11.00 ima edna grupa i jas sum tuka, u 12.00 e drugata grupa... U golemiot amfiteatar... :helou:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Prva rabota,...Ne pocnuvame na 6-ti tuku kako site na 1-vi...

E sea, za mene si vidov, u 11.00 ima edna grupa i jas sum tuka, u 12.00 e drugata grupa... U golemiot amfiteatar... :helou:
Ау да, тоа беше она срање коа ке ве соберат сите у амфитеатар и ке држат досадни говори, ке се испоредат сите од шупакот што е претседател на студентски сојуз до некој од главните.

од 2ри почнувате според распоред :)

Kajgana Shop

На врв Bottom