Филолошки факултет - Скопје

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Prvi ili vtori , isto ti se fakja,...Na prvi se ide samo na saat vreme serenje u amfiteatar,kako sto kaza Gizo, a valjda kje go imaat rasporedot za drugite denovi...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Prvi ili vtori , isto ti se fakja,...Na prvi se ide samo na saat vreme serenje u amfiteatar,kako sto kaza Gizo, a valjda kje go imaat rasporedot za drugite denovi...
Eвентуално после серењето и индексите да ви ги поделат, не ми текнува како беше.

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Jas sum na katedrata za Italijanski jazik i knizevnost pa me interesira za toa koj jazik mozam da go zemam kako vtor (po moznost angliski)

PLS odgovor:tapp:
Англиски како втор(под Б-3години)не постои, можеш да го учиш само како трет(под Ц-2години)и треба уште на почеток да си видиш кај нас на катедра кога се полага квалификационен тест.
А ко втори можеш да ги земеш шпански, германски итн.

Член од
10 септември 2008
Мислења
24
Поени од реакции
1
јас сум германски наставна и сакам да земам англиски под Б,ама нешто као случајно видов во студиската програма дека англиски под Б има 11 предмета во прва година?!?!? Има ли некој овде англиски под Б? Нека ми пиши ПП или на профилот ако може.Фала;)

Член од
21 август 2008
Мислења
14
Поени од реакции
0
Uste od 1va treba da birame jazici pod B i C?jas sum francuski P i T smeam da zemam pod B angliski i C germanski na pr(germanski neam uceno u sredno)?

Член од
31 декември 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Англиски како втор(под Б-3години)не постои, можеш да го учиш само како трет(под Ц-2години)и треба уште на почеток да си видиш кај нас на катедра кога се полага квалификационен тест.
А ко втори можеш да ги земеш шпански, германски итн.

Fala mn za informacijata.Znaci se polaga kvalifikacionen test za da go zemes angliski!!!

Ok
:toe:

Член од
10 септември 2008
Мислења
24
Поени од реакции
1
ај некој да одговори на моето барање плиис.напишав погоре.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Uste od 1va treba da birame jazici pod B i C?jas sum francuski P i T smeam da zemam pod B angliski i C germanski na pr(germanski neam uceno u sredno)?
На ПиТ не функционира тоа како на Јазик и книжевност. Ти досега при уписот веќе си требала да одбереш втор јазик (помеѓу англиски и германски, тој е изборот). Тука уствари и не ти е тоа баш втор јазик, зошто на крај коа ќе земеш диплома си специјализирана као преведувач/толкувач на двата јазика.

Јас сакам да прашам, од 1. почнуваме сигурно или од 29ти?

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
На ПиТ не функционира тоа како на Јазик и книжевност. Ти досега при уписот веќе си требала да одбереш втор јазик (помеѓу англиски и германски, тој е изборот). Тука уствари и не ти е тоа баш втор јазик, зошто на крај коа ќе земеш диплома си специјализирана као преведувач/толкувач на двата јазика.

Јас сакам да прашам, од 1. почнуваме сигурно или од 29ти?
Увек од 1ви било, плус на 30ти е државен празник, така да у било која комбинација 29ти отпаѓа. (Ако ме прочита значи не ми се лутиш веќе :ne_zboram)

Член од
22 август 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Е а да не знае некој дали сега ги има ли истакнато групите за Англиски јазик и книжевност и Превод и толкување?
Јас кога бев ги немаше :toe:

Член од
10 септември 2008
Мислења
24
Поени од реакции
1
Кој јазик можам да го земам под Б, ако под А имам германски книжевност?

KvAzI

Дипломиран Ѓубрар
Член од
3 септември 2007
Мислења
174
Поени од реакции
49
Кој јазик можам да го земам под Б, ако под А имам германски книжевност?
Провери си ПП :smir: ако имаш проблем со маил-от напиши ми го твојот мсн на пп

Kajgana Shop

На врв Bottom