Филмско резиме за 2011 година

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Не знаев дека купиле јахта од 70м и слично затоа што не пратам такви работи. Од тоа што го прават богатите коса ми се крева, барем некои од нив прават и по нешто добро, тоа сакам да кажам.Се слагам дека е доста муабет за ова. Nice talking to you.

Да го долледам 50/50 па ќе шкртнам кратка рецензија.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
секако дека сум размислувал. тоа не е нешто хумано според мене зошто не доаѓа од душата, друга е намерата и баш затоа и те како е тоа себично. благословени се децата кои се спасиле од африканските сиромаштии, ама колку овие двајца се свесни за тоа не знам. а таа јахта од 70 ли беше милиони долари што ја купија не служи ич за уживање. јахта 70 милиони, куќа во холивуд кој знае колку повеќе милиони, уште по некоја куќичка тук там за релаксација (во еворопа се сеќавам купија една, демек им било поблиско до африка, смешки) дијамантски цуцли, играчки.... ич тие не уживаат....
ама мислам доста е со темава:)
жити се од кај знаеш ти каква им е намерата со децата или поради што ги посвоиле???
поради тоа што си прочитал нешто на македонскиве сајтови???
порано Џоли можеби била дива наркоманка и незнам шо ама не значи дека оваа обврска како мајка не си ја сватила сериозно и дека го прави тоа само за публицитет!!
и да знаеш дека ако снимаат филмови не значи дека не поминуваат време со децата...ќе си ги донесат таму каде што снимаат и после работното време си минат време со нив....исто како и сите родители!!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Кој би рекол. Ни на крај памет дека тема со наслов: Филмско резиме за 2011 ќе тргне во оваа насока. По офтопик од ова мислам не може, освен ако не заправите муабет за вонземјанци.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.576
Треба да отвориме една тема за оговарање :)
Таму Рокенрола како женско ќе биде главна. Џену ќе и се придружи, Срце исто така, а докторицата Менхетен ќе им оди контра :)

*јас мислам доста е офтопик... и извинете ако заборавив некој погоре да набројам :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ideata na Rockenrolla ko za cudo bese dobra za ovaa tema, ama odma prviot post posle nejziniot ne se napisa spored nacinot (barem taka jas mislam) na koj rokenrola sakase, namesto da napravat copy-paste na nejzinite kategorii, si pisaa lugeto svoe "rezime" so 1 recenica ili maksimum 2, pa posle IoSono so Flying Raiden za jahti pocnaa muabeti. :)

Jas sega ne znam dali da odam spored listata na rockenrola ili da si kazam top 5 (ne 10, prelesno ke bide top 10) filma za ovaa godina, i so takva lista da mi se pridruzat uste nekolku filmadzii pa spored listite da napravime top5 lista za 2011.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Прерано е да се изјасниме за категориите, сеуште многу филмови не ни се изгледани. Сега за сега можеме да шпекулираме. На пример, се зборува дека Клуни бил одличен во Descendants ама изгледа ќе потрае до солиден ДВД скринер за да го видиме тоа. Не знам ни како поминал Ди Каприо во филмот за еден од луѓето кои природно треба секој да ги мрази. Да видам и колку го „омекнале“, дали е налик на Фрост/Никсон филмот.

Мене ми е интересна категоријата за странски филм (за нас сите се странски де, ама скратено тоа е терминот). Тука има еден Ирански филм кој се вика „Развод“, филм со одлична приказна, глума и се тоа... и еден филм на Алмодовар, „Кожата во која живеам“ (ве подготвувам за Миленка Рашиќ) кој може е послаб со глума но е комплетно филмско остварување, еден своевиден трибјут на Хичкок. Не можам да се одлучам за кој од двата, засега фаворит ми е Иранскиот.

Тоа е сега за сега.

Meanwhile at Pitt's family:

:)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Таму Рокенрола како женско ќе биде главна. Џену ќе и се придружи, Срце исто така, а докторицата Менхетен ќе им оди контра :)

*јас мислам доста е офтопик... и извинете ако заборавив некој погоре да набројам :)
Гледајќи ги погорниве постови, јас и Џену шанса си немаме со машкиот дел форумџии.;)

Туку вака сега, од сега ви ги бришам оф топиците. Тоа е тоа. Мислам дека се злоупотреби слободата што беше дадена, а повеќето што пишаа не кажаа којзнае што. Белким после она што е на листа на Златните Глобуси ќе има што да пишете.

Член од
24 ноември 2011
Мислења
196
Поени од реакции
111
Гледајќи ги погорниве постови, јас и Џену шанса си немаме со машкиот дел форумџии.;)

Туку вака сега, од сега ви ги бришам оф топиците. Тоа е тоа. Мислам дека се злоупотреби слободата што беше дадена, а повеќето што пишаа не кажаа којзнае што. Белким после она што е на листа на Златните Глобуси ќе има што да пишете.
зошто тогаш ставаш лајкс на коментари надвор од темата?
--- надополнето: 28 декември 2011 во 23:38 ---
Треба да отвориме една тема за оговарање :)
само да расчистам нешто и веќе толку со ова. јас не оговарам туку на нечие барање само се изјаснив зошто не ми се допаѓа Бред Пит и тоа е се. ќе беше нефер да не одговорам. не дека следам трачеви или ги следам животите на славните, туку случајно кој канал и да го сменам само тие па тие, сакаш нејкеш не можеш да избегаш од глупости.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Нема што да расчистуваш, тоа што го стави во цитат не беше наменето за тебе. Муабетот што го правевме (мислам со тебе беше) си е сосема он-топик. И она што го пиша Рикенрола, и тоа не е наменето за тебе. Има и профил за вакви работи...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Филмот во 2011 според The Guardian.

Part 1
Part 2
Кажаа некои добри работи и некои глупости. I liked Source Code... and Adjustment Bureau...
Dude, што лупеташ? :)

Странските филмови ги погодија и ме заинтересираа за еден документарец.

На невидено, мислам дека Artist ќе тепа на оскарите, на носталгија. Сепак уште немам изгледано се.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Кажаа некои добри работи и некои глупости. I liked Source Code... and Adjustment Bureau...
Dude, што лупеташ? :)

Странските филмови ги погодија и ме заинтересираа за еден документарец.

На невидено, мислам дека Artist ќе тепа на оскарите, на носталгија. Сепак уште немам изгледано се.
Да, освен тие два другото у ред беше што го кажаа. За Contagion беа во право. Добар филм за блокбастер. А за The Artist многу галама се крева, баш сакам да видам што чудо е/

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Contagion вечер ќе го гледам, некако разочарани беа луѓево по ФБ. Засега Rise of the Planet of the Apes ми е бр1 блокбастер.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Contagion вечер ќе го гледам, некако разочарани беа луѓево по ФБ. Засега Rise of the Planet of the Apes ми е бр1 блокбастер.
Јас па обратно. Planet of the Apes не го гледав ради коментарите од други луѓе. А Contagion ми се допадна. Типичен филм на Содерберг.

Kajgana Shop

На врв Bottom