Филмско резиме за 2011 година

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Апсолутно не е за друштво. Џимеј да го гледаше со друштво не ќе можеше да го паузира 30 минути и на раат да ги гледа градите на Кирстен :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Значи на тие што не им се допадна углавно го прекинале па го гледале преку ден два, читање, паузирање..
Вака гледање мене ни Fight Club не би ми се допаднал. Океј де првиот саат, понатаму значително би ми се допаднал. Бене, да те ебам, не гледаш првпат филм, а и другите, многу нормално дека ќе има кулминација, макар што е драма. Е сега, ако се залетавте сите по сај фај..
Не ме зезај, сцената со лимузината? Се напнав...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.653
Поени од реакции
34.082
5minuti e scenata, like literally. Da ne sakavte krajot da vi go stavat kako opening? xD
Mene dosadnite 40min mi bea vrvot vo filmot, veruvale ili ne. Lars za mene dolovi nesto neverojatno.

Jas go gledam kako umetnost, ne film. Mozebi tuka ni e raazlikata. :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.249
Апсолутно не е за друштво. Џимеј да го гледаше со друштво не ќе можеше да го паузира 30 минути и на раат да ги гледа градите на Кирстен :)
Ама прво треба да си ветиш дека

Иначе филмот после ни од 3та ни од 10та нема да го гледаш :icon_lol:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
5minuti e scenata, like literally. Da ne sakavte krajot da vi go stavat kako opening? xD
Mene dosadnite 40min mi bea vrvot vo filmot, veruvale ili ne. Lars za mene dolovi nesto neverojatno.

Jas go gledam kako umetnost, ne film. Mozebi tuka ni e raazlikata. :)
Отидовме офтопик, али што долови во тие 5 минути?
За тие што не го гледале филмов, не е никаков спојлер плус е почетокот од филмот...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Ама прво треба да си ветиш дека

Иначе филмот после ни од 3та ни од 10та нема да го гледаш :icon_lol:
Е да, ама интересно како сцена од 2 минути може да ти прерасне во најдобрите 30 минути од филмот :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Немој не ме потсеќај.
Е*ате шоферот глуп незнаеше колата да ја сврти. Се осеќав како Notebook кога го пуштив и кога го гледав тој со кајчето како весла 5 минути и живците ме фатија и го исклучив.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.653
Поени од реакции
34.082
Отидовме офтопик, али што долови во тие 5 минути?
За тие што не го гледале филмов, не е никаков спојлер плус е почетокот од филмот...
Запна со 5тве минути. :icon_lol: Требаше Ларс да вметне статична слика од Кирстен и да наратира? "Ова е Кирстен, таа е таква и таква, мањебитно одморете еден ден па видете го крајот" Најобичен опенинг, претставување на ликовите, не треба/не долови ништо, не треба да се случи ништо пошо е опенинг и трае 5 минути. Зошто гледаш драми ако те напнува 5 минути статичност?
Не сме офтопик, конструктивна дискусија, спојлери free. Ништо страшно, додуша и да грешиме, види ни ги погоре модераторите, опростено ни е. :icon_lol:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Запна со 5тве минути. :icon_lol: Требаше Ларс да вметне статична слика од Кирстен и да наратира? "Ова е Кирстен, таа е таква и таква, мањебитно одморете еден ден па видете го крајот" Најобичен опенинг, претставување на ликовите, не треба/не долови ништо, не треба да се случи ништо пошо е опенинг и трае 5 минути. Зошто гледаш драми ако те напнува 5 минути статичност?
Не сме офтопик, конструктивна дискусија, спојлери free. Ништо страшно, додуша и да грешиме, види ни ги погоре модераторите, опростено ни е. :icon_lol:
Расположени се, само Рокенрола може да ни улета сабајле со жути картони :)

Се согласувам за ова што го збориш, али не ми беа само тие 5 минути, онака ти ги спомнав, и понатака ми беше тежок филм, кога би го гледал по втор пат може боље ќе биде, али за прво гледање, налет :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Ја не гледам ништо...

Имам впечаток дека таа сцена перфектно се вклопува во првиот дел од филмот кој треба да ни долови една мачна, тешка атмосфера... сигурно Триер немаше да го постигне тоа ако младоженците се онадеа во лимузината.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.249
Ја не гледам ништо...

Имам впечаток дека таа сцена перфектно се вклопува во првиот дел од филмот кој треба да ни долови една мачна, тешка атмосфера... сигурно Триер немаше да го постигне тоа ако младоженците се онадеа во лимузината.
За онадење не, ама ако Триер одлучеше тие да се мочаат во лимузината или да вршат голема нужда, во негов стил, тогаш ќе го постигнеше и тоа како. :icon_lol:

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ја одам да го гледам филмот. Дојде тој момент. Од коментарите веќе знам и што да очекувам. Слоумоушн почеток, 5-минутна сцена во кола, мочање, топлес Кирстен. One of these things is not like the other.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Не знам што да пишам за филмот. Уште го мислам. На кратко, феноменален филм, феноменална глума на Кирстен (не знаев дека има толкави boobs). Првите седум минути беа како некоја уметничка инсталација, очи не тргнав од екранот. Сцената со колата не ме изнервира, напротив ептен ми беше со цел.

П.С. Поинакво е искуството кога филм на Вон Трир се гледа под благо дејство на греано вино.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Има сите жолти да добиете сега. :) Just Kidding :)

Инаку успеа ли некој да го погледне The Artist? Неверојатно е колку го форсира критикава, и мислам дека кој има желба може слободно да стави пари дека ќе ќари Оскар, дури и вака на невидено. Не знам што да очекувам од филмот, само знам дека барем во моментов ич не ми се гледа вакво нешто:)

Kajgana Shop

На врв Bottom