Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.528
Поени од реакции
13.853
Документарец може, ама серија и игран филм како ќе го изведат појма немам. Како прво никој не може да го долови ликот на Тоше, нешто што го гледавме во филмот за Тома пример.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.400
Поени од реакции
25.255
вие гледавте нешто крисмаси? Рано е за магија? Излезе нешто вредно по апликациите?
Го репризирав Klaus, првпат го гледав лани, сега пак. Мислам дека и тогаш пишував тука за него. Нетфликс филм е и по мене е најдобриот крисмаси филм што излегол во последнава декада и нешто. Обожавам ваква анимација, а и плус Норм Мекдоналд има епизодна улога тука :D

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.078
Поени од реакции
45.944

Креативен начин да кажеш дека си невработен.
A vidi kako ja butaat agendata, se pojavila na 18 sekundi u filmot, instantno Star stanala samo za da se izgura mentalnata bolest sto ja pretstavuvaat ko novoto normalno od cij trend sega e i '' zvezdata '' od najdobriot film za ovaa godina.

A i da, kreativen nacin da kazes deka si nevraboten no i deka gi ispolnuvas segasnite uslovi za da bides del od inkluzivnosta vo slednite retardirani woke proekti.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.560
Поени од реакции
87.804
Џек Блек е забавен
Последен филм што сум го гледал со овој е Gulliver's Travels од 2010, значи еве фаќам 15 години каде ми е на игнор листа...крајно антипатичен и несмешен лик, тука во иста клапа ги ставам Винс Вон, Вил Фарел и Кевин Џејмс.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.944
Поени од реакции
42.664
Последени нови филмови што го имам гледано се Ајришмен и Once Upon a Time in Hollywood. И може гордо да речам дека ништо не сум пропуштил. У меѓувреме и на Де Ниро, Ди Каприо и Скорсезе им летна пилето. Така да не верувам нешто ново да гледам у догледно време.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.535
Поени од реакции
29.099
Последени нови филмови што го имам гледано се Ајришмен и Once Upon a Time in Hollywood. И може гордо да речам дека ништо не сум пропуштил. У меѓувреме и на Де Ниро, Ди Каприо и Скорсезе им летна пилето. Така да не верувам нешто ново да гледам у догледно време.
IMG_6076.jpeg

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Во време кога се повеќе филмови изгледаат како да се генерирани од страна на вештачка интелигенција, мора да го пофалам Emilia Perez, филм со најмногу номинации за Златен Глобус оваа година, кој најверојатно ќе освои неколку вакви награди, а најверојатно ќе има и многу номинации (и награди) кај Оскарите.

Го фалам бидејќи поприлично сум сигурен дека знам како е направен филмов и воопшто не делува како да користеле AI.
Напротив, тие седнале вистински луѓе во една соба.
Американци, конзервативци, ама онака, луѓе што би биле дел од партијата на Палчо да беа од Македонија
И ги прашале "Која е вашата перцепција за Холивуд и филмовите што ги правиме?"
Одговорите биле у стил на "Многу трансџендери имате, само тоа форсирате!", "И шо кур е ова бе Мексиканци ни ја земаат работата!!!!", "Нема христијански пораки, све нешто филмови со мафијаши има...", "У мое време се знаеше, мачо филмови, Клинт Иствуд, машки главни улоги, каубојци, ова-она, сега све праите некои мјузикли, ко педерчиња некои пеете песни. А бе ја сум платил филм да гледам или концерт?!?!"

И овие наместо да вратат "А бе ова нема врска со реалноста, што ви е на вас, од кај ги вадите муабетиве, дали сте нормални, сега да ве прашам да наброите два филма од овие што ги имплициравте нема шанса да ви текне, дали сте нормални, тоа фејсбук постовите ви ги имаат испиено мозоците"... зеле го направиле филмов.
Мјузикл за екс-мафијаш Мексиканец, трансродово лице кое сега е жена.
Или тоа, или планот за филмот е направен вака:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.888
Поени од реакции
23.485
Последен филм што сум го гледал со овој е Gulliver's Travels од 2010, значи еве фаќам 15 години каде ми е на игнор листа...крајно антипатичен и несмешен лик, тука во иста клапа ги ставам Винс Вон, Вил Фарел и Кевин Џејмс.
Тично дека Винс Вон има некои апла досадни комедии ама па за акција/трилер е сосема солиден.

Kajgana Shop

На врв Bottom