Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Тим Бартон има ново филмче, "Big Eyes", нема лош филм од него... :love::love::love::love::love:

Филмов изгледа интересно но со помалку weird фактор од она на што сме навикнати од Tim Burton.

Ме подсеќа на видеото на Soundgarden - Black Hole Sun

П.С. Добри се новиот X-Men и Edge of Tomorrow, премногу аналитички им влагате на блокбастерите и затоа не знаете да уживате! :D[DOUBLEPOST=1411208358][/DOUBLEPOST]
Јас од Тарантино имам само Пулп Фикшн гледано и ме бендиса многу, вечерва почнувам маратон негови филмови, а први се Kill Bill :)
Kill Bill гледај го последен, почни со Reservoir Dogs.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.184
Поени од реакции
10.186
Русјаков е уметник, ама ова што го има напишано е врв.
Малограѓанштина до балчак и преку балчак

EDIT: Ах, да, заборавив и за ова. Од сите тие такозвани скандали околу црвената черга и остали срања никој не спомна овде дека ќе почне од понеделник снимањето на нов македонски филм „Три дена во септември“, кој според она што го прочитав звучи модерно и интересно - без војни и општествени сивила. Главни улоги Камка Тоциновски и Ирена Ристиќ.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Филмов изгледа интересно но со помалку weird фактор од она на што сме навикнати од Tim Burton.

Ме подсеќа на видеото на Soundgarden - Black Hole Sun

П.С. Добри се новиот X-Men и Edge of Tomorrow, премногу аналитички им влагате на блокбастерите и затоа не знаете да уживате! :D[DOUBLEPOST=1411208358][/DOUBLEPOST]
Kill Bill гледај го последен, почни со Reservoir Dogs.
го почнав синоќа Kill Bill ама ми се приспа и легнав, ќе го догледам, само, у сите филмови на тарантони има толку крв?

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Го гледав вчера Edge of Tomorrow, според мене подобар е од Obvlivion од секаков аспект, плот, сетови, кинематографски, нараторска структура, темпо(чиста 10тка), ефекти, едитување...
Има непишано правило на форумов за блокбастер не смееш над 8ка да дадеш. :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.158
Поени од реакции
42.890
Го гледав и ја едге и ме бендиса, но сепак обливион е бољи. Главната тема околу умирањето ме потсети на една сцена од еден друг филм, само што таму беше поинаку изведено.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.216
Поени од реакции
8.317
Го гледав и ја едге и ме бендиса, но сепак обливион е бољи. Главната тема околу умирањето ме потсети на една сцена од еден друг филм, само што таму беше поинаку изведено.
На Source Code те потсеќа најверојатно
or http://www.imdb.com/title/tt0443274/?ref_=nv_sr_1

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ф

Фил Ајви

Гостин
Инаку кој не гледал филм во кино сала со 30+ деца од основно....нека гледа...чисто колку да каже дека и тоа чудо го преживеал..
TMNT премиера... до крај полна дали само петмина возразни имаше... на крај на излегување ме прашува еден со кого си и му одговарам со брат ми отиде он напред е, ме чека некаде :D.. имаше и камера за импресии од филмот, успеав некако да се сокриам да не ме фатат :P

вчера пак ги прелистав сите седум Saw... најјак момент дефинитивно на крај на прв дел кога стана од плочките :cuc: :cuc: :cuc: топ 5 најјаки краеви

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Јас со деца од градинка го гледав The lego movie. Роденден славеа а торта не дадоја .... ма мајките нивни. :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
А бе добро ТМНТ и Лего филмовиве се по"детски" да ги речам..ама ај и ја да не се жалам штом Ајсбој цицките на Ејми и Џенифер ги гледал со основци...он победува :(

Kajgana Shop

На врв Bottom