Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
^^Најсмешна слика ми е кога го тапша по глава тој малиот од Хангер гејмс:pos:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
НЕМОЈТЕ НИКАКО ДА ГО ГЛЕДАТЕ ТРЕЈЛЕРОТ ПРЕД ФИЛМОТ The Hidden Face
има огромни споилери и филмот станува глупппп
јас гадно се заебав

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Добри критики има новиот филм на Цејк и режисерот на Prisoners, Enemy

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
А знае некој картите за филмовите во Кинотека на Македонија колку чинат? Ќе има добри филмчиња месецов, па да знам дали да појдам. :D

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.320
Поени од реакции
1.277
Ќе сака ли некој да ми даде download link или линк за онлајн гледање на филмот Трето Полувреме, го тргнале од јутјуб... :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
The Seventh Seal како за црно бел филм од 1957 во која што смртта игра шах од време на време (еј смртта игра шах..сфаќам метафора и све ама смртта игра шах..во буквална смисла..хех) е ок филмче. Нормално како и секој филм што некои го сметаат како дел од подобрите на сите времиња е преценет, ама за разлика од други филмови барем можам да сфатам зошто на некои навистина им се допаѓа. Ок несекојдневно филмче што еве колку толку се држи и во 2014. А и главниот лик од филмот слободно би можел да го игра Аквамен кога би живеел во денешново време.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.823
Поени од реакции
11.902
Clerks(1994)Одлична комедија со добри дијалози и сцени.Според начинот на кој се снимани сцените,кадрите,атмосферата и какви се дијалозите во филмот,би можело да се каже дека е Pulp Fiction за сиромашни.Оцена 8/10.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.842
The Seventh Seal како за црно бел филм од 1957 во која што смртта игра шах од време на време (еј смртта игра шах..сфаќам метафора и све ама смртта игра шах..во буквална смисла..хех) е ок филмче. Нормално како и секој филм што некои го сметаат како дел од подобрите на сите времиња е преценет, ама за разлика од други филмови барем можам да сфатам зошто на некои навистина им се допаѓа. Ок несекојдневно филмче што еве колку толку се држи и во 2014. А и главниот лик од филмот слободно би можел да го игра Аквамен кога би живеел во денешново време.
Филмот си гази како и Бергман :) Тоа се тие режисери кои сами си пишуваат сценариото по обичај и пробуваат да ја надрват со посериозни прашања во кои Лео нема да биде волкот кој ќе клеца пичиња и ќе вади пари, туку ќе пробаат да ти начукаат некоја негативна енергија и да те стрефат со некои тези, прашања, одговори во мислите за кои може да се деси никогаш и да не си размислил. Екипата е таа, речиси истата во повеќето негови филмови, составена од ептен специфични ликови. Пецкаат преку оние делчиња кои спаѓаат во метафизичкиот бунт кон виша интелигенција.

Сценава од толку што ме стрефи и остана во мене, два пати сонував некој ваков лев сон со сличен приказ и поставеност.

Kajgana Shop

На врв Bottom