Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
August: Osage County(y)
Многу ме потсети на Six Feet Under...
@wot @Psyside @Pluh @Донев @Hank Moody @Forrest Gump и сите останати од SFU темата, да го гледате, ве чекам со коментари.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Хју Џекмен и Џејк Џиленхал тотално обратно пропорционални во Prisoners. Kолку првиот одглуми супер, толку вториот разочара.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Филмот е box office flop, критичарите го фалат безпрекорно, а дебилите со акаунти на IMDB му дале оцена од САМО 6.5, каде слободно би го ставил во ранг на 2001: Space Odissey минус генијалноста на Кјубрик :) . Моја оцена 8.5 само поради претходно наведената причина.

Чисто како споредба, Gravity, ни на малото прсте неможе да му се фати на филмов. Верувам дека ќе биде ова еден од следните класици. Веќе почна до добива култно следење.
За разлика од Gravity има еден помалку SCI, а повеќе FI - момент на крајот од филмот (да не фрлам спојлери) што не му ја дава таа димензија на Gravity. Gravity си има други болни точки, ама точно Europa Report e поприлично маргинализиран во однос на вториов....за жал.
Супер-филм е, потсеќа на старите....мене барем во денешниве научно-фантастични ми фали повеќе мистика, а помалку ефекти - тоа на филмовите од 70-ти и 80-ти им даваше карактер, стравот те става во очекување, а сега е сведено на бам-бум и CG....

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
И мене ми се допадна, иако се познаваше дека е со мал буџет за ваков жанр на филм

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
The Counselor премногу филозофирање и предолги дијалози кои не водат никаде. Страшно јака актерска екипа која според мене не беше искористена до максимум. Имаше и добри сцени не дека беше комплетно разочарување но со оглед дека е филм на Ridley Scott може он и многу подобро.

Имаше многу јак виц со Исус :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Слушајќи го првото предавање на Scandinavian Film and Television на Coursera, ме привлекоа две мини серии, едната на Ингмар Бергман "Scenes from a Marriage" и на Фон Триер "The Kingdom", ги има ли изгледано некој?

Курсот е одличен, по 30 минути трае предавање еднаш неделно и премногу сум задоволен!

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Слушајќи го првото предавање на Scandinavian Film and Television на Coursera, ме привлекоа две мини серии, едната на Ингмар Бергман "Scenes from a Marriage" и на Фон Триер "The Kingdom", ги има ли изгледано некој?

Курсот е одличен, по 30 минути трае предавање еднаш неделно и премногу сум задоволен!
Ти завидувам !

Каде го посетуваш тој курс ?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.987
Поени од реакции
37.271

Не знаев дека почнал. Заостанувам малку и со тој за Модерната и постмодерната. Од утре седнувам и учам!

Kajgana Shop

На врв Bottom