За разлика од Gravity има еден помалку SCI, а повеќе FI - момент на крајот од филмот (да не фрлам спојлери) што не му ја дава таа димензија на Gravity. Gravity си има други болни точки, ама точно Europa Report e поприлично маргинализиран во однос на вториов....за жал.Филмот е box office flop, критичарите го фалат безпрекорно, а дебилите со акаунти на IMDB му дале оцена од САМО 6.5, каде слободно би го ставил во ранг на 2001: Space Odissey минус генијалноста на Кјубрик . Моја оцена 8.5 само поради претходно наведената причина.
Чисто како споредба, Gravity, ни на малото прсте неможе да му се фати на филмов. Верувам дека ќе биде ова еден од следните класици. Веќе почна до добива култно следење.
Ти завидувам !Слушајќи го првото предавање на Scandinavian Film and Television на Coursera, ме привлекоа две мини серии, едната на Ингмар Бергман "Scenes from a Marriage" и на Фон Триер "The Kingdom", ги има ли изгледано некој?
Курсот е одличен, по 30 минути трае предавање еднаш неделно и премногу сум задоволен!
Ти завидувам !
Каде го посетуваш тој курс ?
Слушајќи го првото предавање на Scandinavian Film and Television на Coursera...
https://www.coursera.org/course/scanfilmtvТи завидувам !
Каде го посетуваш тој курс ?
Не знаев дека почнал. Заостанувам малку и со тој за Модерната и постмодерната. Од утре седнувам и учам!Слушајќи го првото предавање на Scandinavian Film and Television на Coursera, ме привлекоа две мини серии, едната на Ингмар Бергман "Scenes from a Marriage" и на Фон Триер "The Kingdom", ги има ли изгледано некој?
Курсот е одличен, по 30 минути трае предавање еднаш неделно и премногу сум задоволен!