Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Drive не, и не ме нервирај. Мислев и тебе ти се свиѓат?

Освен шо е визуелно добар, го сакам поради доста други причини, една е дека не паузирав ни еднаш двата пати ко го гледав, приказната ми е многу добро раскажана, со темпо баш како шо би требало. Друго... не е холивудизиран со премногу акциони сцени. Две се, ама на точно место и не се over the top.
Трето, Гослинг изглуми за сите пари. Кажа малку, покажа многу.

Иначе, баш сега ми се доспушти Обливион. Шо кажа, добар е?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Не е како за 8ката од Ио добар, ама не е лош. 6-ка. Предвидлив, лош избор на глумци, КАТАСТРОФАЛНА музика..
Ефекти само, блокбастериш во обид за приказна уз заплет.

Стварно цели 3 месеци ништо не ми се има допаднато.. освен Evil Dead. :confused:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Мене ми беше како подобра верзија на Прометеус

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ууу, Дејвид Финчер ќе ја преточи книгата „Gone Girl“ или кај нас издадена како „Ејми во нема“ во филм! Очекувам одлична екранизација како и неверојатниот трилер роман. (y)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
На wot ништо не му се допаѓа последниве неколку месеци. Зошто мислиш дека филм со 6.2 на имдб би му се допаднал? :D

Не, шала настрана од шо прочитав и шо гледав ривјуа досега, слушнав дека само визуелно бил одличен, а срање во све друго... така да веројатно знајш како се осеќам за вакви стилизирани брбушки (khmholymotorskhm).
Во последно време сите филмови ги доживува обратно од мене, затоа се плашам дека ќе го бендиса ова, а 6.2 е ненормално висока оцена за филмот.
--- надополнето: 26 јули 2013 во 01:45 ---
Не е како за 8ката од Ио добар, ама не е лош. 6-ка. Предвидлив, лош избор на глумци, КАТАСТРОФАЛНА музика..

Стварно цели 3 месеци ништо не ми се има допаднато.. освен Evil Dead. :confused:
Тежок мрчатор стана... и Ио се жалеше од музиката. За глумците што не ти е погодено? Сакаш Том Круз самиот да се ифрли од филмот? 8ка бил, 6ка бил, јака работа. Добро филмче е за гледање, лесно. Ти или мрчиш дека филмот бил претенциозен или дека не бил доволно претенциозен.

#wemissoldwot

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
приказната на oblivion е слична како Moon, само што Moon не е акција него класичен СФ и приказната е многу по тажна, што е + поен за Moon.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959

И Trance. Не лажи.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Еве да не пишувам рецензии, нуму пак да ми излета некој спојлер, препорака за следниве два филма, ептен ме бендисаа (y)

Night Train to Lisbon
Mud

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Мене ми беше како подобра верзија на Прометеус
Мене ми се допадна Oblivion од аспект на блокбастер, солиден беше. Приказната беше лесна, веќе видена и предвидлива но тоа е очекувано од ваков тип на филм. Посебно ми се допадна како е претставена земјата посапокалиптично. Во главно од блокбастер и не очекувам нешто вау да ме мрдне од место. Акција и ефекти, тоа е тоа.

А дека бил подобар од Prometheus, не се согласувам. Prometheus можеби имаше нелогичности и отвори прашања за кои не добивме одговори (затоа што е предвидено да има продолжение) но е далеку поквалитетен филм од секој аспект. Prometheus има подобра приказна, повеќе мистерија и подопадливи ликови кои признавам можеа подобро да бидат разработени. Плус за разлика од Oblivion кој изгледа минималистички Prometheus има многу вложено во деталите, eye candy во секоја сцена.

Prometheus има многу фанови и подржувачи за разлика од Oblivion кој нема ни да се сеќаваш дека си го гледал година дена подоцна...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Кастингов во Oblivion беше убиј Боже. Морган Фриман мислам дека најголемо промашување имаше со улогава, Том Круз ко Том Круз, евентуално Ланистер беше колку-толку погоден.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Што се важни воопшто и Фримен и Ланистер? Колку минутажа имаа? Во блокбастер со Том Круз важен е Том Круз, сите други се статисти. Во World War Z Бред Пит беше цело време централна фигура, после него таа девојката што се појави одглуми нешто, сите други се за да пополнат дијалог. Што ќе ви променеше поинаква актерска екипа кога нема три реда текст за нив? Во ваков филм да се жалите на карактерите е како во 12 Angry Men да се жалите на ефектите.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Го гледав Mud. Meланхолија закачив.. неверувам кај секој така да се изрази, ама вбризгнете си 0.5мл среќни моменти пред гледање.
Не е до тебе (филмот), до мене е. :)

Што се важни воопшто и Фримен и Ланистер? Колку минутажа имаа? Во блокбастер со Том Круз важен е Том Круз, сите други се статисти. Во World War Z Бред Пит беше цело време централна фигура, после него таа девојката што се појави одглуми нешто, сите други се за да пополнат дијалог. Што ќе ви променеше поинаква актерска екипа кога нема три реда текст за нив? Во ваков филм да се жалите на карактерите е како во 12 Angry Men да се жалите на ефектите.

Та и Томето беше промашај де.. севкупно.

Член од
21 јуни 2013
Мислења
158
Поени од реакции
111
Mama, ептен е добар, нов е - 2013. хорор е, и ако сакате пеперутки нема да сакате веќе :) :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom