Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Мислење од присутните, Bad Lieutenant на Кејтел vs Bad Lieutenant на Кејџ....јас сум за првиот :)

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Камо сите политички лидери на светов да беа вакви тирани како мене. Стануваш на сабјле, пушташ ТВ, и наместо овој-рекол-оној-подвлекол, 5 минути слајд шоу со Ане, за добро утро. На другиот канал Бред Пит нешо, жениве да не се покусо. Приметив што напишав, ок жени не ми ги ваѓајте очиве сега, вие на прв канал, ние на втор. Нема проблем. После што... одиш на работа, наместо предизборни билборди, каде Ането, каде Мила Кунис, каде Џесика Частеин... Насловна во весник, наместо Бранко/Грујо, рандом топ модели со нивните визии за спас на светот ем човештвото. Именување установи институции и улици според заслужни граѓани, како Ал Пачино и Хавиер Занети на пример. Поддршка за одбојкарска и ракометна женска репрезентација на песок, со задолжителен календар....

Можам цела програма да напишам... ама ви гарантирам дека би биле среќни под мојава тиранија.
Кандидирај се за прецедник. ќе те гласаме. :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Камо сите политички лидери на светов да беа вакви тирани како мене. Стануваш на сабјле, пушташ ТВ, и наместо овој-рекол-оној-подвлекол, 5 минути слајд шоу со Ане, за добро утро. На другиот канал Бред Пит нешо, жениве да не се покусо. Приметив што напишав, ок жени не ми ги ваѓајте очиве сега, вие на прв канал, ние на втор. Нема проблем.
Топ идеја. Ние би биле нешто ко Латас, и ќе уредуваме и ќе переме мозок. Ќе правиме монтажи од извадоци од филмови што ни се допаѓаат само нас.

А

Анноун

Гостин
Колку дена бан ќе добијам ако кажам:

"Добро Утро Македонијo на Канал 5 со утрински јавувања на пензионери , still better than 5 minute morning slide show with pictures of Anne Hathaway " ? :cautious:

А

Анноун

Гостин
^ среќа не ми текнало таквo нешто да напишам . Со ваква диктатура , натитнавме.

Ок , многу сакам кога преку ред ќе ми предложат филмови за гледање , па затоа одам со The Lookout на репертоар вечерва.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.640
Плукајте плукајте, ве читам во темана за најканганџии: модераторите на Филм и ТВ срциња :love: најбољи се... а овде тиранија што ти ја знам...

Лицемери... :cool:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.689
Поени од реакции
34.202
Плукајте плукајте, ве читам во темана за најканганџии: модераторите на Филм и ТВ срциња :love: најбољи се... а овде тиранија што ти ја знам...

Лицемери... :cool:
One might even say.. double standards. Duri kako title go nosese. Steta se samobanira, pa ni fali sea objektivnost. :D

RocknRolaa

Killing.Them.Softly.2012.DVDRIP.XVID.AC3.5.1-26K

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.640
Ќе правиме монтажи од извадоци од филмови што ни се допаѓаат само нас.
Еве ги сите мои три видеа до сега, да видите со што би ве замарал:

Компилација од инструментална музика за филм, 15 парчиња што ми се допаѓаат. Видеото веќе е блокирано во неколку земји поради копирајт, што е своевиден успех :)

Ова видео не е мое, ама ми е едно од омилените видеа воопшто па му направив Македонски превод за beneamata да може да го разбере. Компилација на Карл Саган со феноменална монтажа од филмски моменти.

И се разбира, Radiohead за wot и остало друштво.

Шала, сите се правени за мој ќеф, ги ставив на youtube за да не ги загинам некаде. Така да не примам рекламации :)

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Има солиден скринер од најновиот филм на Ема Ватсон (omg she's Hermione no more)
The.Perks.of.Being.a.Wallflower.2012.DVDSCREENER.MKV AC3
8.5/10 ~17k гласови
треба да е добар :)
Штотуку го гледав... и навистина сум пријатно изненадена... ги исполни моите очекувања..
интересна и невообичаена приказна... извонредна глума на Логан Лерман.. вистина е за пофалби, млад актер а до сега со многу сериозни улоги кои максимално успева да ги долови. За Ема немам коментар... навистина сјајно се покажа и во овај филм, и за жал не е нашата мала Хермиона повеќе :(
За филмот да кажам: ОБАВЕЗНО мора да го видите! Има многу скриени пораки, по малце збунува.. ама воедно е и многу поучен. Ми се допадна тоа што настаните течеа бавно, некој тоа малце ке го умори ама така полесно и поубаво се разбере и ти остава време да размислиш.
Во целост ова е само сурова вистина за она што му се случува на тинејџерите во младоста.. и мислам дека секој тинејџер па и повозрасен ке пронајде дел од себе во приказната.
И да, вреди за номинација! (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom