Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.603
The Bounty е римејк на Mutiny on Bounty со Марлон Брандо кој е римејк на Mutiny on Bounty од 1930 и некоја :)
Многу критикуван филм ама сепак не е лош за гледање.
Кога сме кај Мел Гибсон да го спомнам и Patriot, за Храбро Срце нема што да се коментира.

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
The Bounty е римејк на Mutiny on Bounty со Марлон Брандо кој е римејк на Mutiny on Bounty од 1930 и некоја :)
Многу критикуван филм ама сепак не е лош за гледање.
Кога сме кај Мел Гибсон да го спомнам и Patriot, за Храбро Срце нема што да се коментира.
Филмовите на Мел Гибсон ги рангирам според Тhe Patriot Braveheart i We were soldiers сите негови други филмови не му се на ниво на овие 3 според мене овие 3 му се топ иако и сериал на Лудиот Макс и Смртоносно орузје не се лоши овие 3 се на врвот

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Филмовите на Мел Гибсон ги рангирам според Тhe Patriot Braveheart i We were soldiers сите негови други филмови не му се на ниво на овие 3 според мене овие 3 му се топ иако и сериал на Лудиот Макс и Смртоносно орузје не се лоши овие 3 се на врвот
Добар е и Payback, римејкot на Point Blank. Ноар со интересен визуелен стил a и Мед Мел е badass у филмов

Член од
14 февруари 2009
Мислења
497
Поени од реакции
1.707
Ако би мозело предлог за филм од типот на Kingdom of heaven, Troy, King Arthur напален сум за ваков тип на филм вечерва или би се задоволил со некоја топ акција како Die Hard или Bournе отворен за предлози :D
Attila (2001)
Филмот ги опишува освојувањата на водачот на Хуните Атила со Жерард Батлер. Добра акција, добри борби, се надевам ќе ти се допадне.

First Knight (1995)
Овој мене ептен ми се допадна. Со добра екипа Ричард Гир, Сер Шон Конери, Џулија Ормонд. Се работи за градот Камелот и неговото освојување.
Се надевам ти давам добри предлози (ова засега ми текна на тама каква што бараш)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.603
Prasanje: koja nasa istoriska prikazna bi mozela da bide golem holivudski istoriski epik?

Da ve vidam sega :)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Prasanje: koja nasa istoriska prikazna bi mozela da bide golem holivudski istoriski epik?

Da ve vidam sega :)
Цар Самоил без размислување, не е општопознат лик, трагична судбина за него и неговата војска.. Мислам дека би бил супер филм доколку би се направил ко што треба.:)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.603
Tocno taka. Sekogas koga gledam nekoj epik si vikam: 14000 vojnici oslepeni i kral koj umira koga ke go vidi porazot. Strasen kraj za epik. Samo Hollywood i dobar budzet...

Z

zmej gorjanin

Гостин
Tocno taka. Sekogas koga gledam nekoj epik si vikam: 14000 vojnici oslepeni i kral koj umira koga ke go vidi porazot. Strasen kraj za epik. Samo Hollywood i dobar budzet...
Може дури и во делови. :D "Samoil rising" кецот. Првин востание против Бугарија, па ослободување, па пак под Византија па пак ослободување, па после тоа Самоил си ги убива браќата и конечно застанува на чело на државата, тоа ако не е добар заплет за medieval историски филм не знам што е. Кога ќе размислам подобро може и цела серија да се направи, Game of thrones гомна да јаде, затоа што приказната изобилува со најразлични сплетки, заговори, љубовни триаголници, подмолни убиства за доаѓање до престол..:)

p.s. Шон Конери би бил идеален за таа улога.:)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.603
Беше идеален, ќе направи 100 години уште малку човекот :)
И Антонио Бандерас беше идеален да го глуми Аиртон Сена, штета што не снимија филм на време... помладата верзија на Бандерас и Сена се како браќа...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мене уште со тизерот ми фати око филмчево, книгата инаку ја немам читано. Ама кој хејт на невидено му се удри од луѓево кои ја читале книгава, да ти преседне филмот.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Мене уште со тизерот ми фати око филмчево, книгата инаку ја немам читано. Ама кој хејт на невидено му се удри од луѓево кои ја читале книгава, да ти преседне филмот.
Ах, вечниот мрч на луѓето што ги читаат книгите и потоа ги гледаат филмовите...

Кога гледаш филм што е направен според книга што ја имаш читано, заборави на книгата..гледај го филмот како дело за себе. Ме нервираат такви луѓе што ги мрчат филмовите само зашо не ја обработиле приказната така како што тие ја доживеале читајќи ја книгата.

Kajgana Shop

На врв Bottom