Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ке го гледам чим вреди разочаран сум веке од холивудската продукција не прават филмови во таков стил се повеке ми ги форсираат романтичните комедии и тин филмовите дај некој блокбастер ... Би го препорачал за гледање Max Manus i Into the white европска кинематографија филмчиња што вредат да се погледнат 2 се со тема WW2

Не видов дека го спомна The 13th Warrior, ако го немаш гледано, мислам дека ќе ти се допадне. Исто и The Four Feathers можеш да го ѕирнеш. И двата филма имаат пониска оценка на имдб од што заслужуваат, барем според мене. :)

Четириве пердуви иако се одвива во различно време од Kingdom of Heaven, многу ме потсетува на него.

Гледани сакам да прашам дали Agora да се гледа?
Агора е најјак филм евер ама избегнувам да го спомнувам пречесто зошто wot ќе ме обвини дека ширам пропаганда :)
Такоџе, сниман е од европски режисер така да ќе видиш и некои „уметнички елементи“ како сцените на земјата гледана од вселената и сцената кога се е превртено.

Не видов дека го спомна The 13th Warrior, ако го немаш гледано, мислам дека ќе ти се допадне. Исто и The Four Feathers можеш да го ѕирнеш. И двата филма имаат пониска оценка на имдб од што заслужуваат, барем според мене. :)

Четириве пердуви иако се одвива во различно време од Kingdom of Heaven, многу ме потсетува на него.
Не ги спомнав затоа што ги заборавив а ги имам гледано по 3-4 двата :D тоа ми е зборот нема некој таков нов филм што ке ми направи мерак како порано па да мозам и по 3 пати да го гледам и да узивам пак во него како да ми е прв пат :D
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 13:56 ---
Агора е најјак филм евер ама избегнувам да го спомнувам пречесто зошто wot ќе ме обвини дека ширам пропаганда :)
Такоџе, сниман е од европски режисер така да ќе видиш и некои „уметнички елементи“ како сцените на земјата гледана од вселената и сцената кога се е превртено.

Eпа ако толку вреди вечерва нема кај да бега фала на препораката :D

Сам си го препорача. Сега заради тебе пак ќе треба да го гледам, кај го спомна... :)
Инаку немој да очекуваш нешто посебно во смисла на ефекти, не е филм со таков буџет, како што кажа wot, повеќе е драма.
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 14:09 ---
Е, и уште еден лонг шот: The Last of the Mohicans (1992)
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 14:13 ---
И Apocalypto (2006), The Bounty (1984), Amistad (1997)...

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Сам си го препорача. Сега заради тебе пак ќе треба да го гледам, кај го спомна... :)
Инаку немој да очекуваш нешто посебно во смисла на ефекти, не е филм со таков буџет, како што кажа wot, повеќе е драма.
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 14:09 ---
Е, и уште еден лонг шот: The Last of the Mohicans (1992)
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 14:13 ---
И Apocalypto (2006), The Bounty (1984), Amistad (1997)...
Само The Bounty ми е непознат од овие другите ги има гледано и ептен јаки ми се ми се свиѓа идеата и приказната , а за овој The Last of the Mohicans нема што да се рече еден од најдобрите филмови што некогаш сум го гледал а сум гледал мн. Глумата на Даниел Дау Левис е феноменална а за соундтрак шта речи? Повеке не коментирам на тема на овој филм The Last of the Mohicans епиККК:D

The Bounty е римејк на Mutiny on Bounty со Марлон Брандо кој е римејк на Mutiny on Bounty од 1930 и некоја :)
Многу критикуван филм ама сепак не е лош за гледање.
Кога сме кај Мел Гибсон да го спомнам и Patriot, за Храбро Срце нема што да се коментира.

The Bounty е римејк на Mutiny on Bounty со Марлон Брандо кој е римејк на Mutiny on Bounty од 1930 и некоја :)
Многу критикуван филм ама сепак не е лош за гледање.
Кога сме кај Мел Гибсон да го спомнам и Patriot, за Храбро Срце нема што да се коментира.
Филмовите на Мел Гибсон ги рангирам според Тhe Patriot Braveheart i We were soldiers сите негови други филмови не му се на ниво на овие 3 според мене овие 3 му се топ иако и сериал на Лудиот Макс и Смртоносно орузје не се лоши овие 3 се на врвот

Филмовите на Мел Гибсон ги рангирам според Тhe Patriot Braveheart i We were soldiers сите негови други филмови не му се на ниво на овие 3 според мене овие 3 му се топ иако и сериал на Лудиот Макс и Смртоносно орузје не се лоши овие 3 се на врвот
Добар е и Payback, римејкot на Point Blank. Ноар со интересен визуелен стил a и Мед Мел е badass у филмов

Ако би мозело предлог за филм од типот на Kingdom of heaven, Troy, King Arthur напален сум за ваков тип на филм вечерва или би се задоволил со некоја топ акција како Die Hard или Bournе отворен за предлози :D
Attila (2001)
Филмот ги опишува освојувањата на водачот на Хуните Атила со Жерард Батлер. Добра акција, добри борби, се надевам ќе ти се допадне.

First Knight (1995)
Овој мене ептен ми се допадна. Со добра екипа Ричард Гир, Сер Шон Конери, Џулија Ормонд. Се работи за градот Камелот и неговото освојување.
Се надевам ти давам добри предлози (ова засега ми текна на тама каква што бараш)

Prasanje: koja nasa istoriska prikazna bi mozela da bide golem holivudski istoriski epik?

Da ve vidam sega :-)

Prasanje: koja nasa istoriska prikazna bi mozela da bide golem holivudski istoriski epik?

Da ve vidam sega :)
Цар Самоил без размислување, не е општопознат лик, трагична судбина за него и неговата војска.. Мислам дека би бил супер филм доколку би се направил ко што треба.:)

Tocno taka. Sekogas koga gledam nekoj epik si vikam: 14000 vojnici oslepeni i kral koj umira koga ke go vidi porazot. Strasen kraj za epik. Samo Hollywood i dobar budzet...

Tocno taka. Sekogas koga gledam nekoj epik si vikam: 14000 vojnici oslepeni i kral koj umira koga ke go vidi porazot. Strasen kraj za epik. Samo Hollywood i dobar budzet...
Може дури и во делови. :D "Samoil rising" кецот. Првин востание против Бугарија, па ослободување, па пак под Византија па пак ослободување, па после тоа Самоил си ги убива браќата и конечно застанува на чело на државата, тоа ако не е добар заплет за medieval историски филм не знам што е. Кога ќе размислам подобро може и цела серија да се направи, Game of thrones гомна да јаде, затоа што приказната изобилува со најразлични сплетки, заговори, љубовни триаголници, подмолни убиства за доаѓање до престол..:)

p.s. Шон Конери би бил идеален за таа улога.:)

Беше идеален, ќе направи 100 години уште малку човекот :)
И Антонио Бандерас беше идеален да го глуми Аиртон Сена, штета што не снимија филм на време... помладата верзија на Бандерас и Сена се како браќа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom