Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Mada akterskata ekipa i sve celovkupno vetuva, ne bidi ogranicen ateist pa ti.. ko.. "onie drugite" licis. :icon_lol:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
wot не ме зезај сега, Kingdom of Heaven i Passion of Christ ми се во омилени филмови. И Бен Хур беше, пред да го гледам Парада :pos:

Со приказната имам конфликт, кога разбрав дека Аронофски ќе го снима ова си реков: кој ќе го хејта па сега и овој... :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Koi hipsteri ste na temava, mi stigaat izvestuvanja celo vreme, eden film nemam gledano od site sto gi spomnavte I ne ve razbiram ni zbor :icon_lol:
Nesfateni :icon_lol:
Си оделе татко патлиџан и дете патлиџан по пат, детето стално доцнело и татко му се изнервирал, го треснал по глава и му рекол - CatchUp!

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Јас сум љубопитен како ќе успеат да направат сериозен филм од ова...
Ако под сериозен филм очекуваш рационално објасување за следниве работи:
- Како по еден пар од сите животни на светов застанале во еден брод?
- Дали Ное ги собирал или сами го нашле бродот?
- Што јаделе лавовите и останатите месојадни животни?
- Кој го чистел целиот тој измет?
- И најважното и најполемизирано на форумов: како кенгурите стигнале во Австралија? (за што можеби ќе има sequel)

Тогаш одговорот е веројатно: никако.

Мислам дека Аронофски ќе забега во некое Фонтана остварување, само така некако уметнички би поминал овој филм.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
a be ajde a Isus sto voskresnal so toa nemas konflikt a so ova imas...Hipokrit :icon_lol:
Немам, тоа е апстрактна категорија. Ако некој сака да си верува немам ништо против.
Бродот од друга страна си има димензии, бројот на животински видови е во милиони, голем дел од нив мора да се хранат со други животни, количината на измет е огромна итн итн... Лесно може човек да докаже дека се работи за чист мит.

Ето то :)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Немам, тоа е апстрактна категорија. Ако некој сака да си верува немам ништо против.
Бродот од друга страна си има димензии, бројот на животински видови е во милиони, голем дел од нив мора да се хранат со други животни, количината на измет е огромна итн итн... Лесно може човек да докаже дека се работи за чист мит.

Ето то :)

:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom