Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Зашто јас вака млад и глуп изгубив саат и пол на Hunger Games. Не читав многу за него, знам го hype-а филмов ептен и мислев ќе биде добар.

5/10 wot?

Филмов не заслужува ни 1/10, јас што не сум режисер и сценарист ќе направам далеку подобар филм од овој. Гледав саат и пол, после изгасив, па мотав набрзински до крај.
Убедливо еден од најлоши филмови што некогаш сум ги гледал. Не најлош зашто беше фален ептен, па сум имал високи очекувања бла бла...

Него општо најлош, земено од сите аспекти - звук, ликови, актери, КАМЕРА, акција, почеток, крај, средина, клишеа, ефекти.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.059
Реков ептен да не хејтам, штознам.. сакав да го спуштам едвај под просек филмот. Ја ќе умрев, не децата. :/

Исто бев решен да го гасам, ама не ми се веруваше дека олку го испопулализираа а е ептен аматерски, па си реков да видам крајот можеби ќе понуди нешто интересно.

Ебениот Твајлајт заврши подобро. Еве, се придружувам на твојата оцена и топла НЕ препорака за другите. Али пуста љубопитност.. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ебениот Твајлајт заврши подобро. Еве, се придружувам на твојата оцена и топла НЕ препорака за другите. Али пуста љубопитност.. :)
Си го гледал Twilight? :pos:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Камерата беше супер, но може е до мене зошто се палам на камера што се тресе :D

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Tипувам дека барем уште 10тина хипстери ќе се појават откако ќе дојде нападот на хангер гејмс дискусии/рецензии/хејтања

глеј го оригиналот
Battle Royale (2000)
батали вакви верзии/римејци за тин публика :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
Tипувам дека барем уште 10тина хипстери ќе се појават откако ќе дојде нападот на хангер гејмс дискусии/рецензии/хејтања
The Usual Suspects и Se7еn не чинат ама THG е супер филм, нели? (y) И Oldboy не чини зашто е кинески ? ама да снимеа америчка верзија ќе трчаше да го гледаш

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
The Usual Suspects и Se7еn не чинат ама THG е супер филм, нели? (y) И Oldboy не чини зашто е кинески ? ама да снимеа америчка верзија ќе трчаше да го гледаш
Знам дека е клише ова вадење, ама „вкус е во прашање“. :)
Long story short, foreign филмови ич не сакам бидејќи не го разбирам јазикот и не сакам да го гледам кога се губи смислата со преведувањето. Дијалозите не се тоа што сценаристот и режисерот ги замислиле да бидат кога се преведени. So long story short, jужуал и севен ми се онака филмови, не се ни лоши не се ни добри. Не знам да оценувам како што треба за да дадам оценка, но за мене има три категории на филмови: добри, лоши и Фајкла. Јужуал, Севен и ТХГ се во добри. А во добри категоријата имало многу филмови и што ми се свиѓале и што не ми се свиѓале. So to make a long story short, олдбои би го гледал да е амерички или македонски

Твајлајт ми се свиѓаа сите делови иако знам колку се клише и колку е педер Едвард (сега ја наебав мислам :D )

A се обидувам да не бидам многу глуп со филмовиве што ги гледам, треба да фанам нешто по хипстерски, ќе ми треба за на факултет интелигенцијата :D

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Iskoci najocekuvanata komedija godinava, The Dictator.

The.Dictator.2012.UNRATED.720p.BluRay.X264-AMIABLE
Fala na info, ama sto si ti so latinicava, wannabe Tinule? :D

Немам преголеми очекувања за овој да ти кажам.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.059
Fala na info, ama sto si ti so latinicava, wannabe Tinule? :D

Немам преголеми очекувања за овој да ти кажам.
:D

Кога како, ме мрзи воглавно, премногу ѓ, ш, љ..

Иначе и јас немав, ама за овој и Ted стално се збореше во друштво, комедии wise.

А и разочара. Ама со оглед на колку малку комедии излегуваат, ок е.

RocknRolaa моментот кога чекаш со години да го видиш Нортон у филм, а се појавува у Dictator. :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
:D

Кога како, ме мрзи воглавно, премногу ѓ, ш, љ..

Иначе и јас немав, ама за овој и Ted стално се збореше во друштво, комедии wise.

А и разочара. Ама со оглед на колку малку комедии излегуваат, ок е.

RocknRolaa моментот кога чекаш со години да го видиш Нортон у филм, а се појавува у Dictator. :D
Јас демек ќе го гледам во продолжението на Борн, ама ме претркал, стигнал да глуми и покрај Коен. :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom