Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ебениот Твајлајт заврши подобро. Еве, се придружувам на твојата оцена и топла НЕ препорака за другите. Али пуста љубопитност.. :)

Си го гледал Twilight? :pos:

Tипувам дека барем уште 10тина хипстери ќе се појават откако ќе дојде нападот на хангер гејмс дискусии/рецензии/хејтања

17245355.jpg

глеј го оригиналот
Battle Royale (2000)
батали вакви верзии/римејци за тин публика :)

Tипувам дека барем уште 10тина хипстери ќе се појават откако ќе дојде нападот на хангер гејмс дискусии/рецензии/хејтања
The Usual Suspects и Se7еn не чинат ама THG е супер филм, нели? (y) И Oldboy не чини зашто е кинески ? ама да снимеа америчка верзија ќе трчаше да го гледаш

The Usual Suspects и Se7еn не чинат ама THG е супер филм, нели? (y) И Oldboy не чини зашто е кинески ? ама да снимеа америчка верзија ќе трчаше да го гледаш
Знам дека е клише ова вадење, ама „вкус е во прашање“. :)
Long story short, foreign филмови ич не сакам бидејќи не го разбирам јазикот и не сакам да го гледам кога се губи смислата со преведувањето. Дијалозите не се тоа што сценаристот и режисерот ги замислиле да бидат кога се преведени. So long story short, jужуал и севен ми се онака филмови, не се ни лоши не се ни добри. Не знам да оценувам како што треба за да дадам оценка, но за мене има три категории на филмови: добри, лоши и Фајкла. Јужуал, Севен и ТХГ се во добри. А во добри категоријата имало многу филмови и што ми се свиѓале и што не ми се свиѓале. So to make a long story short, олдбои би го гледал да е амерички или македонски

Твајлајт ми се свиѓаа сите делови иако знам колку се клише и колку е педер Едвард (сега ја наебав мислам :D )

A се обидувам да не бидам многу глуп со филмовиве што ги гледам, треба да фанам нешто по хипстерски, ќе ми треба за на факултет интелигенцијата :D

Fala na info, ama sto si ti so latinicava, wannabe Tinule? :D

Немам преголеми очекувања за овој да ти кажам.

:D

Кога како, ме мрзи воглавно, премногу ѓ, ш, љ..

Иначе и јас немав, ама за овој и Ted стално се збореше во друштво, комедии wise.

А и разочара. Ама со оглед на колку малку комедии излегуваат, ок е.

RocknRolaa моментот кога чекаш со години да го видиш Нортон у филм, а се појавува у Dictator. :D

:D

Кога како, ме мрзи воглавно, премногу ѓ, ш, љ..

Иначе и јас немав, ама за овој и Ted стално се збореше во друштво, комедии wise.

А и разочара. Ама со оглед на колку малку комедии излегуваат, ок е.

RocknRolaa моментот кога чекаш со години да го видиш Нортон у филм, а се појавува у Dictator. :D

Јас демек ќе го гледам во продолжението на Борн, ама ме претркал, стигнал да глуми и покрај Коен. :icon_mrgr:

него, нортон гостуваше кај фергусон петокот
craig.ferguson.2012.08.03.ed.norton.hdtv.x264-2hd

Го глеав вчера Телма & Луиз пак после дооолго време, сум го заборавил....Кој феминистички филм, боже ме сачувај (n)

Go gleashe nekoj The Hunger Games? <3

Samo mene mi beshe krajot krsh ili i na drugi?

Го гледав вчера со сила до 60-65% и неможев повеќе па го премотав на крај да видам што се случува, не дека ептен ме интересираше туку дека бев 99% сигурен како би завршил, а и да се осигурам дека филмот е подеднакво глупав од старт до финиш.

Страшно предвидлив и досаден филм. Воопшто не ми се допадна како е претставен светот, со ексцентрични ликови и евтини и смешни костими. Не сум против ексцентричност ако е направена со вкус. Ах да и хуморот им беше хајлајт.

"Twilight quality" awards goes to The Hunger Games, congratulations! Најпреценет филм за 2012

www.imdb.com/title/tt1560747/

Ова е филм кој што ќе ја одбележи 2012 што по контроверзија што по кинематографија и актерска екипа. Гледав критика за него дека имал големи шанси за Оскар или оскари доста, но не е важно тоа туку е важно дека неофицијално е потврдено да трае околу два и пол саати што значи голем филм.
Јас го очекувам да видам што ќе биде од него :icon_lol:.

Во предлози/рецензии темите имам забележано женски постови без лајкови... ќе се превзема нешто околу тоа или само јас ќе треба да делам рандом лајкови?

:pos:

И како крем на сето срање, наштрапаната жаба мила кунис, не глеам што има мило во неа, требаше да го поглеам трејлерот да видам дека грдосијата е во филмов.....
mila-kunis-hot11.jpg

Mila-Kunis1.jpg

БЉАК! Замисли оваа да ти се појави ноќе.
Бљак грозотија...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom