Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Дали тука има фанови на Krull?Кога веќе запнавте по фентези филмовите....
Го нема уште на блуреј али затоа има HDTV RIp, и тоа добар рип, полудев кога го видов у таков квалитет, сликана - џам! :vozbud:
The Last Starfighter од друга страна изглеа ружно у блуреј...:(

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
И St.Elmo не е лош, ne e Breakfast Club ама сепак. Туку, кога почнавме со тоа, се сетив дека имаме тема:
Стари, добри, и заборавени...
Oдма на прва страна си ги ставил Eddie and the Cruisers и Streets of Fire и одма лицето ми се оцери. :) Се прашувам зашто Мајкл Паре никогаш не стана голема звезда иако заслужуваше. А Дајан Лејн во Streets of Fire e :love::X3::love::LOL:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Diane Lane секаде е... уште ги пцујам што не и дадоа Оскар за Unfaithful. И да, штета за Мајкл Паре...
Филмовите ги ставив зошто такви филмови имав на ум кога ја отворав темата.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Maлце офтопик од муабетов, Io Sono Interista гледам го има по убави снимки, филм кој тебе би требало да ти се допадне.

Ќе го гледам јас вечер, после прибирање.

http://www.imdb.com/title/tt1706593/
Не очекував многу од not-another-blair-witch-movie, ама испадна добро филмче. Онака, на средината малку стана досаден, ама крајот беше јак. Плус, како рехабилитација ми дојде после изгледани три лоши филма.

Едит: Темата.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.249
Не очекував многу од not-another-blair-witch-movie, ама испадна добро филмче. Онака, на средината малку стана досаден, ама крајот беше јак. Плус, како рехабилитација ми дојде после изгледани три лоши филма.

Едит: Темата.
Хахаха, која коинциденција..

Инаку, зошто не уште еден blair witch филм.. па почнувајќи од тој и сите гледани ми се океј, Rec, Cloverfield.. дури и Paranormal Activity 1.. јебига, ми се погоди атмосфера. Сега што користат маркетинг и штампаат пари со продолженија или римејци како ПА 2, ПА 3.. или Quarantine.. јебига. Секогаш е успешен, макар на квалитет макар на правење пари овој тип на филмчиња. Досега беше хорор ориентирано повеќе, ама еве Chronicle e ок филмче, би рекол супер. Кога ќе размислам вака, со shaky first-person камери и доста популарни серии има..
--- надополнето: Apr 28, 2012 3:56 AM ---
Ferris Bueller's Day Off (1986)
од истиот режисер
Една од најдобрите комедии, во all time favorites листа.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Една од најдобрите комедии, во all time favorites листа.
Има теорија дека се што се случува во филмов е во главата на настинатиот и накљукан со апови Камерон. Демек толку е осамен што го има измислено Ферис како човек кој за разлика од него е секогаш подготвен за авантура а Миа Сара(заборавив како се вика ликот нејзин во филмот) е девојка од средното училиште во која е затрескан.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Хахаха, која коинциденција..

Инаку, зошто не уште еден blair witch филм.. па почнувајќи од тој и сите гледани ми се океј, Rec, Cloverfield.. дури и Paranormal Activity 1.. јебига, ми се погоди атмосфера. Сега што користат маркетинг и штампаат пари со продолженија или римејци како ПА 2, ПА 3.. или Quarantine.. јебига. Секогаш е успешен, макар на квалитет макар на правење пари овој тип на филмчиња. Досега беше хорор ориентирано повеќе, ама еве Chronicle e ок филмче, би рекол супер. Кога ќе размислам вака, со shaky first-person камери и доста популарни серии има..
Да, Rec, Rec 2 и Cloverfield си беа супер, Paranormal умрев од досада, ама зборот ми беше дека во последно време documentary-ish техниката се користи не како креативен додаток на добро сценарио, туку само за привлекување на публика. Во овој случај ми одговараше, добро изведено, особено кога летаа и со помош на десетиците мобилни можеа да си дозволат повеќе кадри.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365

Од новиот Спајдермен. Знам дека ке го апдејтираат сценариото за поново време ама повеќе ми се допаѓаше од рацете кога ги фрлаше мрежите.

Член од
21 април 2010
Мислења
100
Поени од реакции
33
Препорачајте некој ХОРОР филм, али со добра приказна и добар лик. Нешто како Фреди Кругер, Петок 13 и сл.. :P

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Препорачајте некој ХОРОР филм, али со добра приказна и добар лик. Нешто како Фреди Кругер, Петок 13 и сл.. :P
http://www.imdb.com/title/tt0098320/
--- надополнето: 29 април 2012 во 19:42 ---
. Улогите ги толкуваа: поима немам која е девојката али добро глуми
Crush, од American Gladiators.

Kajgana Shop

На врв Bottom