Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Абе филмот не го вади сцена или две или сите добри извадени и ставени во трејлер.
Ајде уште јас да изиграм вкус карта.. и сите победуваме во дискусијава.

Маzel fuckin tov!

T

Tetro

Гостин
За сите по еден лајк.
Талахахаханахасе, потпис ти вришти, лајкнам со ан-ду-лајк.

Ио, извини на оф-топик. Комедија што има пак во глумата на Фарел, нема.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Hejteri ste.

IoSono i Bene ke ti rechat za niv komedii se nekoi "klasici" od Charli Chaplin, za koi ne bi potrosile ni 2 sekundi da sednat da gledat. Ili nekoj evrospki film. Demek pazi me, kakov sirok repertuar na filmovi imam. њot, gleda sto pravat ovie zatoa sto rechisi ist nevkus imaat i rockenrolla i darling pa demek primejte me so vas iako sum mal.

Na cel svet mu se smeshni samo na vas ne. Okej. "vkus"... makar da bi imal jas takov vkus ko vasiot, ke odev da se frlam od nekade.

Koj e watchlist? 2007, nad 10k mislenja. SUm te znael, ama koj si sega?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Hejteri ste.

IoSono i Bene ke ti rechat za niv komedii se nekoi "klasici" od Charli Chaplin, za koi ne bi potrosile ni 2 sekundi da sednat da gledat. Ili nekoj evrospki film. Demek pazi me, kakov sirok repertuar na filmovi imam. њot, gleda sto pravat ovie zatoa sto rechisi ist nevkus imaat i rockenrolla i darling pa demek primejte me so vas iako sum mal.

Na cel svet mu se smeshni samo na vas ne. Okej. "vkus"... makar da bi imal jas takov vkus ko vasiot, ke odev da se frlam od nekade.

Koj e watchlist? 2007, nad 10k mislenja. SUm te znael, ama koj si sega?
:pos: Колку си отиден :)

И не бе, не ги знам јас овие филмови, можда на тв сум ги закачил, не сум трошел мб за нив :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Препораката која ми се допадна од Талахасе, да не излезе без вкус е MacGruber.
Дека си подигрува со сите акциони клишеа и има witty comments. Инаку е моронска комедија.
Моронска у стил од американските комедии, не значи дека не е смешна.

рокенрола дарлинг

ги спомнав и јас, комплетно нерелевантно, am I kewl nao? (mi falat internet mackite) :X3:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.623
Hejteri ste.

Да бе, тоа правиме овде. Гледаме да те надмудриме тебе во дискусија. Исто како во школо кога не ми се читаше Ана Каренина го гледав филмот и добив петица. Бате беља :pos:

Комедиите умреа одамна. Ферел, мерел, муда за бубрези. Се е отидено...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Правиш две групи, демек едната лоша со Ферел, Сендлер, Керел а другата добра со Кери и Марфи :pos:

Кери се прослави со Ејс Вентура и само поради гримасите кои ги прави (и the mask), не дека ке слушнеш некоја реченица онака да те мрдне од смеење, и ден денеска филмовите на Кери ми се добри, ама не ми се смешни многу. Марфи пак, до ден денеска не му знам смешен филм, му знам добри филмови, ама смешни никако.

Од друга страна лошата група, има филмови на кои навистина сум се смеел (а сигурен и сите тука) како будала. Old school, Anchorman, Step-Brothers, Semi-Pro, се многу по смешни (за мене) од било кој филм на Марфи.
Па и не правам баш две групи, Кери и Марфи ги спомнав како пример. И како што реков, мене не ми е премногу смешно она што може да се види и слушне во филмовите на „лошата“ група актери. Тоа е, нема на сила да се смеам оти на цел „свет“ му е ептен смешно. Мене не ми е.
Е сега за Кери и посебно за Марфи и нивните филмови. Речиси сите нивни релевантни за темава филмови сум ги гледал како детиште и ми биле ок. Не сум направил рекапитулација на нивниот опус, а и да направам веројатно ќе бидам пристрасен. Но не ги сместувам нив во онаа категорија евергрини како Пајтонџиите.
Мене не ми се допаѓа ни купот пародии кои Холивуд ги пласира во поново време на страшните филмови и спартанците, кои на многумина им се врв на она што е смешно. Затоа пак, сакам да ги гледам Лесли Нилсен, Лојд Бриџис, Били Кристал. Дури и Саша Барон Коен, кој пречесто забегува.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Да бе, тоа правиме овде. Гледаме да те надмудриме тебе во дискусија. Исто како во школо кога не ми се читаше Ана Каренина го гледав филмот и добив петица. Бате беља :pos:

Комедиите умреа одамна. Ферел, мерел, муда за бубрези. Се е отидено...
Ajde zhiti sve so vakvi nostalgichni postovi nemoj. Umrele komediite. Okej, taka neka bide.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.623
Кај да е ќе го гледам и јас серијалот со мајмуните ама мене не ми треба маска, од Прилеп сум. :icon_lol:
Ти значи ќе го доживееш како историски филм :pos:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ти значи ќе го доживееш како историски филм :pos:
Снимен по вистински настани. :) :):pos:

Инаку само шо го догледав Senna и да се надоврзам на рецензијата. Жалам што не сум живеел во времето на Сена(поточно сум живеел ама сум знаел само гу-гу га-га да зборувам), човекот бил легендарен, еден и единствен, во Бразил бил повеќе од национален херој, а самите снимки кажуваат како била прифатена неговата смрт.

Kajgana Shop

На врв Bottom