- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.408
- Поени од реакции
- 84.705
Тоа е проблемот со Денис Вилнев. Добра музика и vistas не го прават филмот да биде најбољи.
Треба и сценарио и многу други ствари.
Треба и сценарио и многу други ствари.
Па пред да се префрли на научна фантастика имаше филмови со многу богато сценарио. Али мислам дека тие филмови не допреа до Оскарите. Сепак и Оскарите не се абсолутно мерило за најдобри филмови.Тоа е проблемот со Денис Вилнев. Добра музика и vistas не го прават филмот да биде најбољи.
Знам, мене Prisoners ми е најбољи од тие што сум му ги гледал.Па пред да се префрли на научна фантастика имаше филмови со многу богато сценарио. Али мислам дека тие филмови не допреа до Оскарите. Сепак и Оскарите не се абсолутно мерило за најдобри филмови.
Prisoners не е напишан од Вилнев, ни пак овој ронче што го пиша.Знам, мене Prisoners ми е најбољи од тие што сум му ги гледал.
Супер све, али чувствувам како да му се празни филмовите... и Блејд Ранер и овој. Све му е добро, ама му фали нешто на врвот. Тоа е моето неодредено чувство за него.Prisoners не е напишан од Вилнев, ни пак овој ронче што го пиша.
Вилнев е феноменален режисер, еден од најдобрите во моментов.
Да во право си, мислев како режисер има обработувано и богати сценариа во минатотото. Но сепак има сценариска заслуга за Incendies, па знае и јако сценарио да напише.Prisoners не е напишан од Вилнев, ни пак овој ронче што го пиша.
Вилнев е феноменален режисер, еден од најдобрите во моментов.
Е да, што ќе го ставаш со човек кој у цела кариера има само еден филм снимено, не буквално да ме сфатиш...Супер све, али чувствувам како да му се празни филмовите... и Блејд Ранер и овој. Све му е добро, ама му фали нешто на врвот. Тоа е моето неодрдено чувство за него.
Да го ставам у група со Тарантино - ни од далеку. Трет ешалон на добри режисери, така некако ми е.
Никој не го става во таа група.... Тарантино, Нолан, Кјубрик, Копола итн се и режисери и сценаристи, ама тие две работи не мора да идат секогаш заедно.Супер све, али чувствувам како да му се празни филмовите... и Блејд Ранер и овој. Све му е добро, ама му фали нешто на врвот. Тоа е моето неодредено чувство за него.
Да го ставам у група со Тарантино - ни од далеку. Трет ешалон на добри режисери, така некако ми е.
Сепак и режисерот сам по себе придонесува многу за сценариото и ако нема заслуга дека работел на него. Не за џабе режисерот се смета за автор на еден филм а не сценаристот.Никој не го става во таа група.... Тарантино, Нолан, Кјубрик, Копола итн се и режисери и сценаристи, ама тие две работи не мора да идат секогаш заедно.
Скорсезе во глобала не ги пишува/ше неговите филмови, тоа не го прави помалку режисер од овие горе.
оној десно има многу Џефри Епстин фаца.Прегледај го приврзокот 327451
Оваа најдолу десно, зелената - поим немам која е.
Џејн Кампион ми е многу језива.
Тој е Вилнев лолоној десно има многу Џефри Епстин фаца.
Susanne BierОваа најдолу десно, зелената - поим немам
Една од моите најомилени режисерки, а не ја познав. Ама како да ја познаеш, само десната веѓа и се гледа.Susanne Bier