Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.408
Поени од реакции
84.705
Тоа е проблемот со Денис Вилнев. Добра музика и vistas не го прават филмот да биде најбољи.
Треба и сценарио и многу други ствари.

Член од
6 јануари 2020
Мислења
327
Поени од реакции
320
Тоа е проблемот со Денис Вилнев. Добра музика и vistas не го прават филмот да биде најбољи.
Па пред да се префрли на научна фантастика имаше филмови со многу богато сценарио. Али мислам дека тие филмови не допреа до Оскарите. Сепак и Оскарите не се абсолутно мерило за најдобри филмови.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.408
Поени од реакции
84.705
Па пред да се префрли на научна фантастика имаше филмови со многу богато сценарио. Али мислам дека тие филмови не допреа до Оскарите. Сепак и Оскарите не се абсолутно мерило за најдобри филмови.
Знам, мене Prisoners ми е најбољи од тие што сум му ги гледал.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.297
Поени од реакции
43.067
Prisioners и Blade Runner 2049 од него, визуелен спектакл е блејд ранерот. Само над 30 гига да биде снимката.

W

wicked_1

Гостин
Знам, мене Prisoners ми е најбољи од тие што сум му ги гледал.
Prisoners не е напишан од Вилнев, ни пак овој ронче што го пиша.

Вилнев е феноменален режисер, еден од најдобрите во моментов.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
14 август 2006
Мислења
45.408
Поени од реакции
84.705

Супер све, али чувствувам како да му се празни филмовите... и Блејд Ранер и овој. Све му е добро, ама му фали нешто на врвот. Тоа е моето неодредено чувство за него.

Да го ставам у група со Тарантино - ни од далеку. Трет ешалон на добри режисери, така некако ми е.

Член од
6 јануари 2020
Мислења
327
Поени од реакции
320

Да во право си, мислев како режисер има обработувано и богати сценариа во минатотото. Но сепак има сценариска заслуга за Incendies, па знае и јако сценарио да напише.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Супер све, али чувствувам како да му се празни филмовите... и Блејд Ранер и овој. Све му е добро, ама му фали нешто на врвот. Тоа е моето неодрдено чувство за него.

Да го ставам у група со Тарантино - ни од далеку. Трет ешалон на добри режисери, така некако ми е.
Е да, што ќе го ставаш со човек кој у цела кариера има само еден филм снимено, не буквално да ме сфатиш...

W

wicked_1

Гостин
Супер све, али чувствувам како да му се празни филмовите... и Блејд Ранер и овој. Све му е добро, ама му фали нешто на врвот. Тоа е моето неодредено чувство за него.

Никој не го става во таа група.... Тарантино, Нолан, Кјубрик, Копола итн се и режисери и сценаристи, ама тие две работи не мора да идат секогаш заедно.

Скорсезе во глобала не ги пишува/ше неговите филмови, тоа не го прави трет ешалон режисер.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.713
FB_IMG_1648916826054.jpg

Оваа најдолу десно, зелената - поим немам која е.

Џејн Кампион ми е многу језива.

Член од
6 јануари 2020
Мислења
327
Поени од реакции
320
Никој не го става во таа група.... Тарантино, Нолан, Кјубрик, Копола итн се и режисери и сценаристи, ама тие две работи не мора да идат секогаш заедно.

Скорсезе во глобала не ги пишува/ше неговите филмови, тоа не го прави помалку режисер од овие горе.
Сепак и режисерот сам по себе придонесува многу за сценариото и ако нема заслуга дека работел на него. Не за џабе режисерот се смета за автор на еден филм а не сценаристот.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.151
Поени од реакции
37.713
Една од моите најомилени режисерки, а не ја познав. Ама како да ја познаеш, само десната веѓа и се гледа. :pos:

Па уствари испадна ова јака слика - сите се од различна националност (иако верувам некои од нив се сметаат за Американци).

Kajgana Shop

На врв Bottom