wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.817
- Поени од реакции
- 34.521
Не знам со што мислењево разјасни некои работи. Тоа е индивидуално гледање на работите. Можеби за разлика од тебе и иоСоно, некој (guilty!) уште како помал читал стрипови и воопшто не му е глупо како тоа од каснување од пајак стана Спајчо, па како ова од тоа, итн инт.
А тоа колку В фор Вендета е добар филм, пак ке речам све е тоа индивидуална работа. Да почнам јас да кажувам филмови кои мене ми се омилени: 1. ке ме сметате за еден од тие кој не ги “сфаќаат“ филмовите како Блек Суан (здраво Дарлинг, арна?), 2. Тотално глуп, 3. Умира по rom-coms, итн итн. Затоа што ако одиме според логикава на ИоСоно од тоа што го пиша за Вендета и истата логика на која ти му симна капа, филмови како Star-motherfuckin-Wars или Lord of the Rings, се нешто најидиотско направено евер. Затоа што во нив има змејови, еден прстен кој ако го пикаш во к*рот ја менува големината, едни мечеви кои светат и ако е темно ти помагаат, едно непосмено зелено џуџе кое не знае една реченица да сврзе како што треба и еден манијак кој дише ептен гласно. А мислам дека греота е Вендета со Star Wars да го споредиш, пошто едниот е филм кој има фанови кои другите ги сметаат за луѓе без вкус и не разбираат, а другиот е ебана религија.
Не сум нити разочаран од филмот, нити којзнае што, едноставно за мене филмот е кретенски и глуп. Крај. Сеа ти ке речеш дека не го сфатив, океј, твое право, ама попрво 10000 пати би го гледал Трансформери филмот или Ајронмен, него еднаш Вендета пак, значи на крај доаѓаме на тоа дека се е до вкусот, а не дека штета што не го сфаќаме/сакаме филмот.
А вие што сте ја сфатиле поентата на животот и за вас хероите се све само не од тоа како ги опиша ИоСоно, навистина за вас ми е жал.
Abe aj ne si go sfatil..
lol u mad?
Колку сериознo ни влезе, страв ми е да ти реплицирам..
Појол, морам да ти ја исхејтам компарацијата на серијал кој создаде една цела религија, идеологија по која многу луѓе се водат и ја практикуваат со ебено добра екранизација на скрипта или во случајов стрип. Не сум хаце јас, го немам читано стрипот, плус ти го сфаќам и револтот, дека и јас кога седнувам да гледам суперхерој, дека по такви стандарди сме навикнати, очекувам 40минути акција со грозно-добри ефекти и цицки. Јас лично незнаев ништо за филмот и го ставив да го гледам избран како рандом од неколку цедеа негледани филмови. Одтаму бев МIND BLOWN, дека немав никакви очекувања whatsoever. И обично "несфаќањето" на филмов е референца кон свести се АЛОО власта ова ни се случува. Воопшто не е битно дали ќе го "сфатиш" за да видиш дека филмот отскокнува од натпросечното. Дискутираме за лоши и добри филмови, за филмови кои се оценуваат од 1 до 10, не за филмови како ебените Star Wars или LOTR кои оценки не ги дират. Така ние овде, дисфункционално функционираме.И шо би рекол Бада, тогаш дојдоа Трансформери 2 и пушеа курови.