Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.488
Поени од реакции
38.648
Супер е филмот и штета што не е Холивуд синема па ќе помине незабележано кај масите.
Напротив, еден од најголемите кандидати за Оскар годинава е.
Автоматски споено мислење:

Shoplifters ми беше стилски близок до Parasite. Toa e корејското кино.
Речиси идентична приказната е, само во различни сетинзи, жанрови, контексти, држави. Потсетува многу, да. Ама тој е јапонски, не корејски.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.592
Чисто од љубопитност стиснав заби и го гледав новиот Аладин. Може на децата им е интересен ама за мене ова немаше ни 2 посто од шмекот на цртаниот филм. Барем после ова сум одлучен дека нема да го гледам The Lion King и мислам дека ни во иднина нема да погледнам друга live адаптација на легендарните цртани...

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Речиси идентична приказната е, само во различни сетинзи, жанрови, контексти, држави. Потсетува многу, да. Ама тој е јапонски, не корејски.
Аа да, грешка. Толку ме потсети што заборавив дека Shoplifters е Јапонски.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Jeffrey Wright ќе биде Детективот Гордон.
Баш и не се сложувам со изборов, ама тоа е што е.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.592
Jeffrey Wright ќе биде Детективот Гордон.
Баш и не се сложувам со изборов, ама тоа е што е.
Тоа е... Во ера сме кога таа „расна рамноправност“ се бута и каде треба и каде не треба, посебно во Холивуд. Прво Кетвоман црнкиња, сега и Гордон. Може Пингвинот ќе го направат Индиец...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Тоа е... Во ера сме кога таа „расна рамноправност“ се бута и каде треба и каде не треба, посебно во Холивуд. Прво Кетвоман црнкиња, сега и Гордон. Може Пингвинот ќе го направат Индиец...
Не ми пречи што е црнец, туку не ми се допаѓа тој глумец да го глуми Гордон. Требаше да си остане J.K. Simmons.

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Не ми пречи што е црнец, туку не ми се допаѓа тој глумец да го глуми Гордон. Требаше да си остане J.K. Simmons.
Се' додека не кастнат албино, трансџендер, нон-бајнари, актер/ка со чироки корени и преживеана дупла ампутација ќе го сметам Холиуирд за недоволно инклузивен.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.816
Поени од реакции
43.798
Хали Бери беше Catwoman, она е црнкиња, али јака риба богами. Оваа новата на ништо не личи.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.153
Поени од реакции
16.097
Логика бе батка. Чим не е јака риба, мора да се шлепа на нечиј грб. А другава ради цицките се пикнала во бизнисот. Тоа е, ниедна нема талент, али бар првава можеме да ја гледаме ради цицките. :D
Пол Дано од друга страна мора да е екстра талентиран, пошто кој би ставил онаква фаца реално во филм ради друга причина.

Мишел беше најдобрата мачка, секси и крипи истовремено. Не дека има и некоја јака конкуренција, Ен е бејби фаца за таква улога, а Хали беше мех во поглупичок филм. И Зои нема да е нешто поарно.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.816
Поени од реакции
43.798
Логика бе батка. Чим не е јака риба, мора да се шлепа на нечиј грб. А другава ради цицките се пикнала во бизнисот. Тоа е, ниедна нема талент, али бар првава можеме да ја гледаме ради цицките. :D
Пол Дано од друга страна мора да е екстра талентиран, пошто кој би ставил онаква фаца реално во филм ради друга причина.

Мишел беше најдобрата мачка, секси и крипи истовремено. Не дека има и некоја јака конкуренција, Ен е бејби фаца за таква улога, а Хали беше мех во поглупичок филм. И Зои нема да е нешто поарно.
Кои цицки ги има Хали Бери? Види ја на 50 години како изгледа, нечурал и тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom