Напротив, еден од најголемите кандидати за Оскар годинава е.Супер е филмот и штета што не е Холивуд синема па ќе помине незабележано кај масите.
Речиси идентична приказната е, само во различни сетинзи, жанрови, контексти, држави. Потсетува многу, да. Ама тој е јапонски, не корејски.Shoplifters ми беше стилски близок до Parasite. Toa e корејското кино.
Аа да, грешка. Толку ме потсети што заборавив дека Shoplifters е Јапонски.Речиси идентична приказната е, само во различни сетинзи, жанрови, контексти, држави. Потсетува многу, да. Ама тој е јапонски, не корејски.
Тоа е... Во ера сме кога таа „расна рамноправност“ се бута и каде треба и каде не треба, посебно во Холивуд. Прво Кетвоман црнкиња, сега и Гордон. Може Пингвинот ќе го направат Индиец...Jeffrey Wright ќе биде Детективот Гордон.
Баш и не се сложувам со изборов, ама тоа е што е.
Не ми пречи што е црнец, туку не ми се допаѓа тој глумец да го глуми Гордон. Требаше да си остане J.K. Simmons.Тоа е... Во ера сме кога таа „расна рамноправност“ се бута и каде треба и каде не треба, посебно во Холивуд. Прво Кетвоман црнкиња, сега и Гордон. Може Пингвинот ќе го направат Индиец...
Тоа е... Во ера сме кога таа „расна рамноправност“ се бута и каде треба и каде не треба, посебно во Холивуд. Прво Кетвоман црнкиња, сега и Гордон. Може Пингвинот ќе го направат Индиец...
Се' додека не кастнат албино, трансџендер, нон-бајнари, актер/ка со чироки корени и преживеана дупла ампутација ќе го сметам Холиуирд за недоволно инклузивен.Не ми пречи што е црнец, туку не ми се допаѓа тој глумец да го глуми Гордон. Требаше да си остане J.K. Simmons.
Хали Бери беше Catwoman, она е црнкиња, али јака риба богами. Оваа новата на ништо не личи.Тоа е... Во ера сме кога таа „расна рамноправност“ се бута и каде треба и каде не треба, посебно во Холивуд. Прво Кетвоман црнкиња, сега и Гордон. Може Пингвинот ќе го направат Индиец...
Новата се шлепа на грбот на татко и.Хали Бери беше Catwoman, она е црнкиња, али јака риба богами. Оваа новата на ништо не личи.
Кои цицки ги има Хали Бери? Види ја на 50 години како изгледа, нечурал и тоа.Логика бе батка. Чим не е јака риба, мора да се шлепа на нечиј грб. А другава ради цицките се пикнала во бизнисот. Тоа е, ниедна нема талент, али бар првава можеме да ја гледаме ради цицките.
Пол Дано од друга страна мора да е екстра талентиран, пошто кој би ставил онаква фаца реално во филм ради друга причина.
Мишел беше најдобрата мачка, секси и крипи истовремено. Не дека има и некоја јака конкуренција, Ен е бејби фаца за таква улога, а Хали беше мех во поглупичок филм. И Зои нема да е нешто поарно.