Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.739
Поени од реакции
27.732
Многу ти е празна главата ако мислиш дека се правам поголем.
Губиш време на Кајгана форум.. можеш подобро да го исполниш времето, оди гледај скринери so xvid кодекот стар 15 години :icon_lol:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Мене Moonlight и American Honey ми беа зевање. Едвај чекав да завршат да ги рејтувам на trakt. Style over substance. Тишини место конверзација. Не ми лежи жанрот очигледно.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Друго нешто има интересно излезено во последно? Освен овие филмовите за американскава глупост наречена Оскари :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.114
Поени од реакции
9.064
Друго нешто има интересно излезено во последно? Освен овие филмовите за американскава глупост наречена Оскари :D
Еве како идеја, можеш да изгледаш некои одлични филмови што ги имаш пропуштено а биле спомнати на темава. Сигурно ќе се најде нешто.

Јас ги гледав Burn After Reading, Hachi: A Dog's Tale и The Hunt (Jagten) за прв пат овој месец, сите 3 се одлични. Не знаев дека Burn After Reading е на Коеновци, на крајната шпица дознав. Филмот е буквално clusterfuck, нема утка со нивниот софистициран хумор. :icon_lol:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Во совршен свет Manchester By The Sea добива Оскар за најдобар филм. Филмиште! Од глумата, до сценариото, до самите локации и музиката. Мене повеќе ми остави впечаток од La La Land. Подобар и од American Honey. Колку само емоции! :place::place::place:

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Шија глеам почна да се спушта у хипстерски тобоган ова со американ хани му беше као една увертира на што да очекуваме од него на приватен план ама нека сИ цепа ако му е убаво

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Aко сакате малку да одморите од Оскаровскиот хајп, а и од Холивудскиот мејнстрим, имам добар предлог за вас.

Имено, се работи за романскиот филм ,,Таles from the Golden Age'' (http://www.imdb.com/title/tt1422122/?ref_=nv_sr_2) од eден од подобрите романски режисери, Разван Маркулеску.
Многу, многу позитивно изненаден. По се изгледа, романскиот филм навистина се вратил на голема врата.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.931
Поени од реакции
42.650
Шиа не знае кај тера, а добро дете беше у трансформерс

Последно уредено:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.739
Поени од реакции
27.732
Шиа не знае кај тера, а добро дете беше у трансформерс
Знае кај тера, интересен им е на хипстерите.[DOUBLEPOST=1485465833][/DOUBLEPOST]
Што?
Многу е јак брат сега ја гледав Telesync верзијата со висока резолуција, за на 15 инчен лаптоп топ е, кој ќе чека кино или блуреј.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom