Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Посмртници: Генерална дискусија

Just kidding odadete im pocit bidejki toa i go zasluzuvat :X3:

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Split(2017)
Rating: 7.7/10 - ‎7,283 votes

Какви се не филмови помина се надевам дека е нешто навистина посебно+Џејмс Мквој(ваљда го утнав презимево али останува :love: ) башка го пофалија индиецов дека се враќа во голем стил ќе вииме

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Првично сакав да напишам мини рецензии за филмовиве ама ме фати апла голема мрза така да само ќе ви ги уфрлам во темава со препорака да ги гледате.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.738
Поени од реакции
27.731
Одамна е поминат хајпот за овие филмови :D
У секој случај не е лошо ако некој ги пропуштил.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Кој што сака нека каже, за мене убедливо најдобриот Џокер.

Heath Ledger passed away 9 years ago today. Rest in peace!

Прегледај го приврзокот 163976
Спремив говор ми пропадна у вода....
Ќе одвојам една сцена иако нема што да се истакнува бидејќи секоја секунда од филмот е вредна за истакнување ама конкретно у случајов......
Ова е еден од коментарите
70 people in a hospital in Syria are killed by a US Air strike and no one bats an eye. 70 people are run over by a truck in first world Paris and everyone loses their minds!
Можеби гу утнал градот но не и поентата како совршено се усклади ова реченица во секојдневието

и уште еден многуте интересни кој може да се прочитат под секоја сцена што е ставена на јутуб...

Joker is completely right... He told the press that his plan was to blow up a hospital, so they didn't panic and they evacuated all the hospitals and handled the situation perfectly. But as soon as he says, "I have the mayor hostage and he's going to die" everyone loses it and they don't know what to do, so they resort to Batman, someone they originally perceived as a criminal street thug. "They need you right now, but when they don't, they'll cast you out" And what happens after the Dark Knight, after the threat is eliminated? They blame Batman for Harvey's death and he becomes Most Wanted, until Bane's uprising and nuke threat happens and they need Batman again, so they worshipped him as their savior and depended on him again, and the endless cycle continued. Batman faked his death at the end of TDKR because he knows that the city can't keep depending on some masked vigilante forever, and that the city can go on by themselves now that the main threats were eliminated (R'as Al Ghul, Joker, and Bane). My point is, Joker pretty much predicted the plot of the rest of this movie and it's sequel in one scene alone.

Ми недостига ко да ми е роден брат у пичку матер кој знае што ќе се случеше со неговата кариера да останеше жив :place::place::place:

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.150
Поени од реакции
25.290
Ќе останеше нешто натпросечен актер.
Боље му е вака.
Него, со тебе што правиме?
Барем од тебе не очекував вакво мислење за Леџер, зашто збориш така? Па он и пред The Dark Knight имаше супер улоги, сеа имаше и некои утнати улоги, ама мислам дека Леџер во поглед на кариерата нагорно ќе прогресираше.. нешто како Метју Меконахи.

B

Blade Torch

Гостин
Ууу јак A Monster Calls. Прво се мислев дал да го гледам, ама кога видов дека е од режисерот на The Orphanage и The Impossible одма го спуштив. Чуден микс на жанрови и тематика, навидум веќе виден, а сепак различен. Едина мана дрвото плукнат Грут беше, ама прекрасно звучеше со гласот на Нисон. 8ка.

Bajona i McDonagh ми влегуваат полека во омилени режисери. За тие што не им е гледан, еве го краткиот филм од McDonagh, негов првенец со Брендан Глисон во главна улога

B

Blade Torch

Гостин
ајде и скринер за Џеки излезе. Само уште да излезеа преводи побрзо...

Колку се полоши скринерите од лани :place:

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom