Iceboy
Porque somos LOS MEJORES
- Член од
- 23 октомври 2008
- Мислења
- 17.280
- Поени од реакции
- 17.959
За филм кој треба да спаѓа во жанр драма, премногу why would she do this моменти имаше филмот. Одлуки чудни, однесување чудно, ликовите уште почудни. Еве и сеа кога ти го прочитав постов си го вратив цел филм назад во глава и сеуште не можам да сфатам која е длабочинава во филмов која ние не ја гледаме.Конечно го изгледав Elle, конечно со добар превод. И го сфаќам @wot и со тоа дека си имаше своја тежина филмот, па и дека заслужено го предложиле Французите (иако јас сепак мислам дека Les Innocents беше подобар). Исто и ликовите - не се сложувам дека биле лошо напишани... Само некако приказната ме остави запрепастен - животот на средовечна, разведена теткица со чуден фетиш. А за насоките кон кои се управуваше самата себеси, не би коментирал, ќе се изнервирам. Не знам, сигурно има нешто подлабоко во приказната што мојот ограничен ум не го разбра, штом добива толку високи оценки од сите страни. Од мене 7/10, зашто сепак е далеку од лош филм. Ама пак ќе речам - чуден е...
Всушност толку дебилни ликови имаше на моменти, да не знаеш која е подебилната, дали главнава актерка, дали комшиката, дали другарката, дали син и...