Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.348
Многу со спојлери сте, на некој пат едитирав ама припазете, таков филм во една реченица може му се заебе на некој :toe:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Сеа @Stefan-kobe ќе ви рече дека е просечно мизерен филм, не реален и не постои девојка што од прва ќе се согласи на такво нешто, авантура со непознати момци. (y)
И @[S]Tomekk[/S] Томек не постои, сите моментално би ја исковале @[S]Magde.[/S] Магда :icon_lol:
Збунки сеа овие двајцава, „што се дешава“.
Се надевам не правам нешто против законско :D

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Повеќето коментари тука беа дека филмот е wow а не е. Тоа што е инди не го прави ремек дело.

п. с не сум го гледал Inside Out

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Повеќето коментари тука беа дека филмот е wow а не е.
Значи додај „според мое мислење“ или „за мене не е“.
Вака кога го кажуваш испаѓа дека ние останатите поима немаме, ти знаеш како е.
А всушност е обратно. Сепак, имаш право на твое мислење.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.972
Поени од реакции
116.617
Сеа @Stefan-kobe ќе ви рече дека е просечно мизерен филм, не реален и не постои девојка што од прва ќе се согласи на такво нешто, авантура со непознати момци. (y)
Не е просечно мизерен, ама мене не ми беше нешто wow. Долго трае а имаше моменти каде посакав да го изгасам филмот пошо ме убиваше монотонија. Ништо страшно, ствар на вкусови.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Не е просечно мизерен, ама мене не ми беше нешто wow. Долго трае а имаше моменти каде посакав да го изгасам филмот пошо ме убиваше монотонија. Ништо страшно, ствар на вкусови.
Не се сметаш за филмоман, така? Обично кога гледаш филмови, гледаш некои забавни/лабави? Те немам читано многу тука, па го извлекувам овој заклучок. Кажи ако грешам.
За филмов да му биде на некој wow, мислам дека клучна улога игра тоа дека треба да е филмоман, односно да има изгледано секаков вид на филмови (не е баш тоа дефиниција за филмоман ама ајде) и да има доста истенчен вкус. За филмов треба да си сконцентриран и да се посветиш. Мајка ми запнала да го гледа revenant, (претпоставувам у нејзиното опкружување го зборат филмот). И го однесов во 5 саат. Во 10 ме викна како да го пуштела пак (си паузирала госпоѓата за да гледа турски серии). Беше стигната до 38 минута. 5 саати поминаа од кои само саат и пол на турска серија. Претпоставуам остатокот од времето си дремела на фејсбук на телефонот. Забегав ја малце со ова и со едитирањево каша попара.
Ако некој цело време си гледа лабави филмови од типот на романтични комедии, блокбастерчиња и слично, сметам дека тоа игра голема улога филмот да не му биде wow.
Сепак, не значи дека и на сите филмомани ќе им биде wow.

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Иди глеј Гигли.

@Anon , гледа добри филмови бе ама глуми лудило.
Од една страна Викторија му бил досаден и нереален а од друга страна Мементо на пример му е филмиште. Не ги споредувам филмовите фала богу ама Мементо е по нереален од Вики.
Трето, го има изгасено Палп Фикшн.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Малку се претера со Victoria на темава, филмот е добар ама ништо посебно. Исто така долг е 2.20 мин. што мислам дека е премногу
So komentarive si beter od kurva zimi se ti kazujem dosaden si ko pravosmukalka u nedela

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
Сите сте уникатни филмоманишта со префинети вкусови и заслужувате оскар за цимолење ко бебиња, или можда не сакате оскар пошто е ту мејнстрим ?
- Значи муабетов ви е: Гледајте ме јас сум уникатен и имам изградено сопствено мислење (до курца, сите сме такви, олабавете)

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ми се свиѓа многу што сака да долови Јоргос во The Lobster, но некако како да нема цврста идеја како тоа да го реализира во вториот дел од филмот. Во првиот дел многу убаво го дефинира тоа што сака да го прикаже. Кога се доаѓа до вториот дел од филмот, идејата му е малце бледа. Но сепак, тоа што сака да го прикаже ми се свиѓа многу и ќе му навлезам во неговата филмографија подлабоко. Поради првиот дел од филмот сепак го заслужува тоа.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
Не ми цитирај само одредени делови како да кажувам нешто контрадикторно.
Верувај дека сликава не е твојот случај.

Сите сте уникатни филмоманишта со префинети вкусови и заслужувате оскар за цимолење ко бебиња, или можда не сакате оскар пошто е ту мејнстрим ?
- Значи муабетов ви е: Гледајте ме јас сум уникатен и имам изградено сопствено мислење (до курца, сите сме такви, олабавете)
The point.
You totally missed it.

Kajgana Shop

На врв Bottom