Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Филмот ќе биде како Immortals, Thor, 300 и слични. Мене пак ми е смешно што луѓето ги гледаат како сериозни филмови и се напнуваат.

Филм за во кино со over the top акција и ефекти, секогаш има публика за ваквите филмови во кината. И јас уживам, признавам!

H

HoT IcE

Гостин
Ovoj film ima edna od najlosite narativi so sum gledal godinava. Premnogu e tesko za sledenje, a vaka na rati pak uste poizgubeno ke se osekas.
Mozebi vredi za gledanje vtor pat za prikaznata, a izdrzliv e I po vtor radi predobrata kinematografija.
Nema vrska, uzivam u tie pejsazi, orientalna kultura dur drzev svest i so go pratev ne bese los, ke mu sednam odmoren, sigurno ke mi se sviga.
Winter, Summer, Spring kako i da beshe mi e eden od omileni filmovi bash radi istive pricini :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
Who cares? И онака Прометеј беше мех. Скот го ставам во ист кош со Лук Бесон - потрошен материјал. :D

W

wicked_1

Гостин
Who cares? И онака Прометеј беше мех. Скот го ставам во ист кош со Лук Бесон - потрошен материјал. :D
Многу народ, многу, оваа е некој вид продолжување на Alien франшизата а зад неа има многу фанови. Доста добар филм е Прометеј, освежување беше на sci-fi сцената, конечно излезе нешто ново и уникатно.

Слични се со Лук Бесон да, и двајцата предобри режисери.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
абе за фанови, ај и да се сложам, ама дека Прометеј беше добар, и дека Скот и Бесон се предобри, не би рекол.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Некни го гледав Viy, тој од 2014-та. Гледан ми е и стариот кој се смета мислам за прв хорор во тие простори. И овој е руски. Визуелно ептен ми се допадна, онака убо нашминкан. Малку забегале од приказната од Гогољ, ама нема гајле. Би го дефинирал како ок филм за тепање време. Ако некој го гледа нека не очекува кизнај шо :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.405
Поени од реакции
25.269
3 дена во септември - добра кинематографија, глума и звук, ама приказната не беше ништо посебно.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
3 дена во септември - добра кинематографија, глума и звук, ама приказната не беше ништо посебно.
У кино коа го глеав во саботата, бев буквално сам.
Верувам дека оваа ситуација беше идеална за целосно уживање во филмот.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
@Zlatikevichius аферим што ме пингна за Мустанг, само за превод ќе се изначекаме изгледа. :D
П.С. И за Аферим има каква-таква снимка, ама слабо романскиот. :(

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.612
@Zlatikevichius аферим што ме пингна за Мустанг, само за превод ќе се изначекаме изгледа. :D
П.С. И за Аферим има каква-таква снимка, ама слабо романскиот. :(
Абе јас со турскиот онака, колку-толку можам да се разберам (едно од три зборчиња ќе разберам и ќе склопам нешто, па макар и било неточно :P), особено ако зборуваат полека, ама овие зборуваат како навиени. :D

А за Aferim стварно не знам што ви е филмот. Мене не ми е на watchlist.

Инаку Mustang веројатно ќе и донесе номинација, ако не и Оскар на Франција, а Aferim иако е предложен од Романија, мислам дека има исто онолку шанси колку и нашиот Медена ноќ. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom