Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
The Imitation Game :cuc: од глума, преку предобрата режија па се до ефикасниот саундтрак. Одличен!

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Dunno.

Eve FunFact

Cumberbatch and Alan Turing, whom he portrays in The Imitation Game (2014) are actually related in real-life. According to the family history site Ancestry, the two are 17th cousins with family relations dating back to the 14th century. Both are said to be related to John Beaufort, the first Earl of Somerset, through Cumberbatch and Turing's respective paternal lines.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
The Double-Ви текнува на она емисија ''Што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш на које децата одговарат со полицаец,фризер,кувар и тн(да не одовлекувам и да прејдам на поентата)
Го прашале The Double што сака да биде кога ќе порасне и рекол дека сака да биде нешто но се нема определено уште му е рано-океј одговорил Џокси.

Многу деца во животот сакат да постант нешто но тажна е желбата и реализацијата на овој филм те молам ако немаш некоја свежа и нова идеја не ме замарај океј немој значи имам болки во грбот и главата(те молам стварно прејди на поентата и напиши тоа што сакаш да кажеш пошто никој не го интересира овие глупости-океј океј чил)

Океј.

Овој филм поседува се само не креативност-Зошто-Низ целата ова бркотница со самиот себе беа прикажувани идеји-кадри-глума на различни филмови склопени во едно
па така тргнувајќи од фајт клуб преку магнолија па се префламе на линч па се до кјубрик мислам срамота

Пер

Пример 1-Моментот со умивалникот тоа ти е она класична сцена од филм на Линч со чудниот звук у позадина мислам можеш да негираш ама само ќе се негираш себеси доколку го трвдиш спротивното од тоа што го кажувам паѓа у очи у старт и знаеш од кај е црпено

Пример 2-Светлата боите кои беа во филмот црвена и плава мислам не викам дека таа боја е забранета(ред) и ја поседува само еден човек и на него му е дозволена во филмовите туку тоа му е препознатлив знак и сега кога ти сакаш наново да и дадеш некој шмек и коа си млад и место да ја пронаоѓаш креативност надвор на воздух ти се дивиш на луѓето што го граделе тоа и сакаш да биде како нив но употребувајќи ги нивните филмски таканаречени трикови тебе нема да те направи ништо помалку тоа од еден обичен човек со моментот

Цела таа конфузија-оној awkwardness што преовладуваше доведува до кашлица и блага настинка лошо стварно многу лошо...

така да изнуди нешто што гледачот го нема видено тоа углавном ќе го радува макар било и предебилно како туск си видел таква идеја некогаш НЕ мислам се е глупаво но освежуваќко е за очи е сега тука се бара и квалитет не е само да бутнеш идеја која се нема видено треба добра реализација умешност да не тупам има доста работи .....

Со памет за нареден пат восхитувај им се но не ги имитирај изгради се себеси како личност и дигни се високо меѓу ѕвездите

5-10

W

wicked_1

Гостин
Многу деца во животот сакат да постант нешто но тажна е желбата и реализацијата на овој филм те молам ако немаш некоја свежа и нова идеја не ме замарај океј немој значи имам болки во грбот и главата(те молам стварно прејди на поентата и напиши тоа што сакаш да кажеш пошто никој не го интересира овие глупости-океј океј чил)

Океј.
:DDDDDDDDDDDDDD

im duying

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.044
Поени од реакции
37.419
Што толку ве бендиса кај Imitation Game.. ?
Мене, искрено - сѐ! Но најнапред приказната. Јас, искрено, никогаш немав слушнато ни за Енигма, ни за човеков, а по сѐ изгледа и до скоро време многумина ништо не слушнале за него, а можеби му го должат својот живот. И болно е што сега Британија го слави како свој херој, а тогаш речиси буквално му пресудиле со „смртна казна“. Приказната ме наежи како ретко која.

Во последно време многу ми се допаѓаат британските филмови.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Му се радувам како мало дете.

На квалитетот на снимката или на сидерите мислиш? :)
Брзината на даунлоуд, ама се среди после саат време.

Јас конечно ќе одам на The Imatation Game вечерва, среќен сум што не се одлучија за Еxodus овие од друштво :)

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.725
Поени од реакции
12.744
Мене, искрено - сѐ! Но најнапред приказната. Јас, искрено, никогаш немав слушнато ни за Енигма, ни за човеков, а по сѐ изгледа и до скоро време многумина ништо не слушнале за него, а можеби му го должат својот живот. И болно е што сега Британија го слави како свој херој, а тогаш речиси буквално му пресудиле со „смртна казна“. Приказната ме наежи како ретко која.

Во последно време многу ми се допаѓаат британските филмови.
Океј, ова веќе можам да го сфатам. :) Иако приказната во глобала испушта и ги..„преобработува“ некои работи и моменти, па по самото тоа губи на кредибилитет.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.044
Поени од реакции
37.419
Океј, ова веќе можам да го сфатам. :) Иако приказната во глобала испушта и ги..„преобработува“ некои работи и моменти, па по самото тоа губи на кредибилитет.
Точно, слушнав дека имало обвинувања дека некои детали се историски неточни, но сепак, ова не е документарец, туку фикција. ;)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Ни јас немав слушнато за Алан, но од коа го изгледав гуглав за него доста многу. Приказната ми беше на ниво, одлична од секоја гледана точка, се беше детално прикажано, а тоа мене лично ме радува.

Не би било лошо да се стави филмов на тапет, Whiplash не е веќе активен :Д

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.066
Поени од реакции
42.776
Јас бев utterly disappointed од imitation game, очекував повеќе WWII stuff hehe, али тоа е:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom