Довичински -
Довичински П.
- Член од
- 26 ноември 2009
- Мислења
- 1.205
- Поени од реакции
- 674
Ke vidime se nadevam deka nema da ima mnogu razliki .Силни болки првите два дена да, ама ќе си трае општата болка и до 3-4от ден
Ke vidime se nadevam deka nema da ima mnogu razliki .Силни болки првите два дена да, ама ќе си трае општата болка и до 3-4от ден
Bolkite se sledniot den posle stavanjeto na protezata i traat 3-4 dena.HI . За некој ден и јас ке ставам фиксна протеза...очекувам болки...само незнам kолкави ))
Да, да истото е и со мене. Мене ми е страв заради џепот мој. Ако се откачи некоја брикета, ќе си ја платам.Слично беше и кај мене само што јадев потврда храна уште од вториот ден, покрај стандардното чоколино
Уште по првите неколку дена не ја осеќам воопшто, а сега (после две недели), јадам се
Првите два дена ме болеа само забите, кога ќе гризнев со нив, или па кога ќе ги чукнев еден со друг
И пошто не се разбирам баш, да ги прашам нешто поискусниве...
Сум слушнал дека од потенки жици со тек на време се преминува во некакви подебели
А истотака дека се менуваат жиците на извесно време....
Е сега, дали се менуваат жиците на секој месец или отприлика на колкав временски период, пошто знам дека откако ќе ти ги сменат, пак ќе ја имаш таа тапа болка
Ne znam sto e toa hiraks, mene toa ne mi stavija a i ne znam kako voopsto izgleda toa [mikroskopskoto ]Today is the small day .... Waiting for the BIG day.....heheh денес почна процедура со ставање на протеза...денес ми стаија хиракс(некојси телескопски :S) и многу ми е чудно во устата.....Дали имате отежнато зборување со хираксот???...Пошо мене сеа ми е потешко..се надевам.
Ај со здравје да си ги носам
Верувај дека откако ќе ти ја стегнат, повторно ќе ја осетиш и тоа многу убавоNe znam sto e toa hiraks, mene toa ne mi stavija a i ne znam kako voopsto izgleda toa [mikroskopskoto ]
Jas najverojatno vikendov ke ja imam prvata kontrola odkoga gi staviv protezite [posle mesec dena] pa ke vidime sto i kako ke bide posle toa.
Iskreno se nadevam na pojako zategnuvanje, posto sega veke ne ja ni osekam vo protezata posle mesec dena vo ustata.
Хиракс ти е една ствар која е напраена од мн метал...Јазикот ти пати од афти заради тоа и + неможеш нормално да зборис ....СМАТАААNe znam sto e toa hiraks, mene toa ne mi stavija a i ne znam kako voopsto izgleda toa [mikroskopskoto ]
Jas najverojatno vikendov ke ja imam prvata kontrola odkoga gi staviv protezite [posle mesec dena] pa ke vidime sto i kako ke bide posle toa.
Iskreno se nadevam na pojako zategnuvanje, posto sega veke ne ja ni osekam vo protezata posle mesec dena vo ustata.
Верувај дека откако ќе ти ја стегнат, повторно ќе ја осетиш и тоа многу убаво
иако поминаа само месец и една недела...
На 4 недели ми беше првата, а и вторава отприлика на толку ќе бидеЗа болка знам дека ќе имам пак после контрола.
И кај мене помина месец дена + некој ден а сеуште сум ја немал мојата прва контрола. Би требало да се деси наскоро. Сега скоро и да не ја осеќам, ама не можам јако да гризам, сепак си има константен притисок.
Па искрен да сум, појма немам..видливи резултати јас би очекувал некаде после 4-5 месеци. За еден месец е премногу рано.
А ти на колку време имаш контрола?
Бтв на втората контрола ќе ставам и доле протеза