Moze da prasam kolku vreme ja nosese?Да знам, јас прво носев еден апарат за да ми се врати долната вилица назад, а потоа носев доле фиксна. Скапо е, посебно контролите секој месец, но дефинитивно се исплатеше
Ништо не правиш со 4-5 месециВчера стадов фиксни.Ај со здравје да си ги носам
За 4 -5 месеци ќе ги истам и ќе сум топ:icon_cool
Ама многу ме болат сега мамата...за колку време ќе ми поминит?Само со чоколино се ранам.
Ќе помине не се секирај, така е на почетокот. До душа зависи каква е протезата. Ако ти е за криви заби и ако не се многу криви (штом велиш дека толку малку ќе ја носиш) нема многу да те боли. Мене бааги време ме болеше. И многу ослабнав на почетокот, ама потоа како ја гледав брзината со која моите заби доагаат во посакуваната форма повторно се вратив во нормала :icon_bigg:icon_bigg:icon_bigg. Инаку можеш да јадеш се (мислам на помека храна) само што ќе ти треба повеќе време.Вчера стадов фиксни.Ај со здравје да си ги носам
За 4 -5 месеци ќе ги истам и ќе сум топ:icon_cool
Ама многу ме болат сега мамата...за колку време ќе ми поминит?Само со чоколино се ранам.
Носев и пред ова неколку години фиксна.Од ко ги истадов малку ми се разделија зш не ја носев мобилната.Ништо не правиш со 4-5 месеци
Носев и пред ова неколку години фиксна.Од ко ги истадов малку ми се разделија зш не ја носев мобилната.
Значит мал е проблемот.Сеа докторот така ми рече,ако ме мамит....
Heheh vidi go mojot primer.На 7 Септември и јас станувам iron man :icon_mrgr
Е рано ми текна на 21 година да ставам, па ќе си ја носам некои добри две години :icon_cool
прв пат отидов на контрола за еден месец откако ми ги ставија првата недела болеше ептен али после се навикнав и еве помина една година откако ги носам али воопшто не ги забележувам во уста и ич не ми сметаат , иначе за четкање најубаво ти е после секој оброк , и не заборавај да ја поминуваш гингивата околу забите со четчето тоа е филингот :smir:За колку време прв пат отидовте на контрола? Јас веќе ја носам полни 3 недели, не сум била се уште на контрола! Мене ме болеше ден два, а потоа чувстував болки само кога подолго време не сум спиена, на пример цела ноќ и цел ден и уште една ноќ...
Постојано имам чувство дека не ги мијам забите доволно или тоа го правам неправилно! :S Некој совет???
Откако носам фикса, почнав да забележувам дека и други луѓе носат и навистина, НАВИСТИНА многу убаво им стојат!
Јас многу брзо се навикнав на неа а и она на мене, претпоставувам
Поздрав!
Отпечатоци мора да се направат за да се направат студио модели со кои што докторот би можел поубаво да ја анализира ситуацијата во устатаA, da prasam, dali prethodno vi napravija otpecatok od vilicata [gore ili dolu]?
Dali napravivte panoramiks?
Kolku vreme traese periodot na podgotovka? Sto se moravte da napravite/ da vi napravat pred da vi ja stavat?