Ова у некој анархо-феминистички весник ли го прочита? У некој од таквите кај шо објавувала Ема Голдман рецимо?да бре затоа има ги најмногу мажите во парламенти и други такви важни улоги. Од каде ти е ова, генијално бе брат!Прегледај го приврзокот 96840
ева ебати слепио линк ти дадов. Без навреда.Ова у некој анархо-феминистички весник ли го прочита? У некој од таквите кај шо објавувала Ема Голдман рецимо?
и двете статистики (и уште којнае колку други кои истото го птврдуваат)?И не знам кај ти исчезна сликата со тоа колку жените се помалку платени од мужите, ама ако беше така, немаше да гледаме градежни мајстори, туку мајсторки, немаше да има рудари, туку рударки. Пошто некој газда радо би избрал да и плати на некој мајсторка 10 посто помалку, него ли на некој мајстор да му даде 10 посто повеќе. Оти ако има мајсторки, ќе има поголем профит за него. Го гледаме ли тоа низ светот да е така? Не баш. Оти? Оти ти нема врска статистиката.
Еве пример за радикален феминизам си ТИ. Мојата интелегенција или било чива не е резултат на неинформираност, ако нешто не знаеш не значи дека си неинтелегентен туку неинформиран.те молам научи што е радикален феминизам бидејќи тоа што користиш термини за кои си немаш појма доволно довро ја илустрира твојата “интелигенција“.
Не значи екстра-милитантен ако тоа го помисли твоето мало мозоче (а очигледно ова е ситуацијата):
https://mk.wikipedia.org/wiki/Радикален_феминизам
да бре затоа има ги најмногу мажите во парламенти и други такви важни улоги. Од каде ти е ова, генијално бе брат!Прегледај го приврзокот 96840
Ај објасни сега како да не те наречам глуп кога убаво си пишуваЕве пример за радикален феминизам си ТИ. Мојата интелегенција или било чива не е резултат на неинформираност, ако нешто не знаеш не значи дека си неинтелегентен туку неинформиран.
Понатаму одлика на радикалниот феминизам е користење на сила за добивање на НАДМОЌ, а не на ЕДНАКВОСТ како што на пример ти користиш кога се обидуваш да ме омаловажуваш со вербални навреди иако јас ниту реков ниту имам нешто против тебе. И за крај ако некој не се согласува со твоето мислење или идеологија, а ти одма почнеш со било какви навреди тоа ниту е кул ниту е напредно размислување.
П.С Луѓе кои без ниеден аргумент одма користат несоодветни зборови поради недостаток на мозочни клетки не ги сметам за високо интелегентни.
Причината што оваа група ја добива "радикален" етикетата е дека тие го виделе угнетувањето на жените како најосновната форма на угнетување, онаа што сече преку границите на расата, културата и економската класа.
?? А ти повторно си ја користиш својата дефиниција.Не значи екстра-милитантен...
Ако сакаш да ја користиш таа дефиниција тогаш ок, но не би рекол дека се усогласува со општата дефиниција за радикализам туку е малку повеќе изменета за да им одговара на дотичните особи.Ај објасни сега како да не те наречам глуп кога убаво си пишува
?? А ти повторно си ја користиш својата дефиниција.
Абе ако бараме статистики шо ни одговараат нас, ќе испадне дека социјализмот е најбољи систем на цел свет, а примери ни се Куба и Кореа пример.и двете статистики (и уште којнае колку други кои истото го птврдуваат)?
Ќе си легните сите на брашното. Глумеле феминистки, а после ќе ги видиш со некој гастербајтер и три деца.
бидејќи се платени помалку??И пак, ако жените у градежништвото, рударството, било која професија, се платени помалку, оти у тие професии не доминираат жени?
Жени не ни можат да почнуваат војни, затоа што немаат таква физичка и психичка моќ. Те молам не треси глупости тука поради твоите прочитани романчиња.бидејќи се платени помалку??
Татко ми е инжињер и сакаше и јас да бидам, се мислев на тоа некое време.
Но реализирајќи како во овие работи преовладува сексизмот бидејќи се “машки“ воопшто немам желба ни врска да имам со нив.
Сакав во армијата да бидам (не ни знам баш зошто, но ми се бендисуваат пиштоли) но размислив, што јас ќе добијам од тоа? Мажите си ги почнуваат војните нека они си одат во нив чим се толку “патриоти“ (читај: националисти). Кога за последен пат жена почнала војна, па и ние да страдеме поради ваши идиотски националистички идеи? Нема смисла.
Но не се секирај, нејќам ни мажите да страдат во нив бидејќи сум анти-војни на секој начин.
Малку отидов оф-топик ама ај... you get the point.
И заборавив... во овие типично машки средини жените не само го трпаат тоа што и мажите но и повеќе - и тоа од мажите кое би требало да им помагат.
Па стварно, нема смисла што нема повеќе жени во овие сектори! /сарказамПрегледај го приврзокот 96875