Феминизам!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Нема врска денеска не постојат машки и женски работи, домашните обврски во домот си се заеднички и нема машки или женски работи, она што може да го сработи во домот едната страна може и другата страна, разликата е во тоа што мажот е посилен физички и само одредени потешки работи може и мора да ги изврши сам !
Не се согласувам дека местото на жената е исклучиво дома во кујната како што било порано од проста причина што има жени кои се врвни во своите професии, не сите жени секако зборам за дел од жените ... докторки, хирурзи-жени, професорки, банкарки, бизнисменки, економистки/менаџерки и.т.н. ... да точно е тоа дека во физички смисол жената е послаба од мажот и претежно жените одат во овие погоре опишани професии но од друга страна и голем дел од мажите ги делат истите тие погоре споменати професии заедно со жени !

Член од
29 јуни 2014
Мислења
200
Поени од реакции
97
Ако сакаш да ја користиш таа дефиниција тогаш ок, но не би рекол дека се усогласува со општата дефиниција за радикализам туку е малку повеќе изменета за да им одговара на дотичните особи.
тоа Е дефиницијата. Ти ќе им ја мениш? smihajlo пробувам да не те навредам но... многу си глуп.
И немој да мислиш дека жените немаат моќ.
немаат толку многу како мажите, знаеш да читаш нели?

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
тоа Е дефиницијата. Ти ќе им ја мениш? smihajlo пробувам да не те навредам но... многу си глуп.
немаат толку многу како мажите, знаеш да читаш нели?
За кое село ти е статистикава?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
200
Поени од реакции
97
За кое село ти е статистикава?
главата ќе ми пукне ваков екстремен левел на глупавост во живот не сум видела.
"Women are half the WORLD'S population
working 2/3 of the WORLD'S working hours
receiving 10% of the WORLD'S income
owning less than 1% of the WORLD'S property"
Какви проблеми со мозокот би требало да имаш бре за ваква неверојатна глупавост?!???

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
главата ќе ми пукне ваков екстремен левел на глупавост во живот не сум видела.
"Women are half the WORLD'S population
working 2/3 of the WORLD'S working hours
receiving 10% of the WORLD'S income
owning less than 1% of the WORLD'S property"
Какви проблеми со мозокот би требало да имаш бре за ваква неверојатна глупавост?!?
Пак, за кое село ти е статистиката?
Оти јас гледам богати жени, на јаки работни места, целосно независни.

Е сега ако ти немаш вештини освен 5 рецепти и садови да миеш, и мислиш дека жените у глобала се угнетени, твој е проблемот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
200
Поени од реакции
97
Feminism is the idea that we can make both sexes equal by focusing solely on the issues of one of them.
/thread
tumblr_inline_n805duy6lU1qcfsc4.jpg
Пак, за кое село ти е статистиката?
Оти јас гледам богати жени, на јаки работни места, целосно независни.

Е сега ако ти немаш вештини освен 5 рецепти и садови да миеш, и мислиш дека жените у глобала се угнетени, твој е проблемот.
ти си навистина од сосема нова класа на идиоти.
не ми одговарај додека не ги прочиташ, бидејќи и јас нема веќе да се трудам да оговорам со десетици линкови додека ти како сељачиште не ни знаеш што збореш не ти е гајле ни да провереш за факти (го знаеш воопшто тај збор?).

Член од
29 јуни 2014
Мислења
200
Поени од реакции
97
Џорџ Карлин и покрај ова всушност експресира и многу мислења со кои јас а верувам и мн други феминистки всушност се согласуват (очигледно не сите): рекомендирам целото да го ислусаш. :)

doorsi

Баџанак
Член од
26 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
234
Не знам каква врска има гастербајтерот, ама феминизмот не се противи на мајчинството, така да, не сфаќам како легнуваат на брашно и што е толку смешно во напишаново. Вајда ти си знаеш.
Симпатично смешно е кога гољамата горда феминистка со кренат нос мора да му ги пере гаштите и менува пелените на своето синче. И ондак то.[DOUBLEPOST=1404416840][/DOUBLEPOST]
Џорџ Карлин и покрај ова всушност експресира и многу мислења со кои јас а верувам и мн други феминистки всушност се согласуват (очигледно не сите): рекомендирам целото да го ислусаш. :)
Ке го ислушам. Него дај некое добро стенд-ап видео кај што комичарот е женска, претпоставувам знаеш некое чим си во феминистичките води.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
200
Поени од реакции
97
Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
не го дебанкира, препорача да не се користи. :pipi:
Не се сеќирај имам си уште многу други сликички.
Пошто нема релевантна евиденција, што е рамно на дебанкирано. Бројките се нелогични и од ракав вадени. Прочитај го линкот барем.
Фино е што имаш сликички, али освен ако не живееш во земји како Пакистан, Сирија или Јемен ќе бидат исто толку реална претстава за еквивалентноста на мажите и жените колку и прошлава сликичка.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
200
Поени од реакции
97
Пошто нема релевантна евиденција, што е рамно на дебанкирано. Бројките се нелогични и од ракав вадени. Прочитај го линкот барем.
Фино е што имаш сликички, али освен ако не живееш во земји како Пакистан, Сирија или Јемен ќе бидат исто толку реална претстава за еквивалентноста на мажите и жените колку и прошлава сликичка.
Значи ако жените не се истовремено поливано со ацид и слично другите видови угнетувања не важат?
Разбрано!(y) Значи нема смисла на привлигиран идиот ко тебе да трошам време? Добро, чао.:гик:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Значи ако жените не се истовремено поливано со ацид и слично другите видови угнетувања не важат?
Разбрано!(y) Значи нема смисла на привлигиран идиот ко тебе да трошам време? Добро, чао.:гик:
Некако многу навреди ко за 4 дена форумско искуство а? :)

Така учи феминизмот да се води дискусија.

Kajgana Shop

На врв Bottom