Ferrarijevi šefovi odletjeli u Maranello
Premda su iz Malezije trebali otputovati u Kinu, šefovi Ferrarija promijenili su odluku i otišli u Maranello, gdje će utvrditi razloge loše forme.
Domenicali, Costa i Fry u Maranellu
Šefovi Scuderije Ferrari odletjeli su u Italiju kako bi istražili i ustanovili razloge lošeg starta sezone i donijeli poboljšanja na bolidu za sljedeće utrke.
Upravitelj momčadi Stefano Domenicali, tehnički direktor Aldo Costa i zamjenik tehničkog direktora Pat Fry promijenili su plan pa su, umjesto u Šangaj, otišli u Maranello jer Ferrari ni na Velikoj nagradi Malezije nije mogao pratiti Red Bull i McLaren.
Njihovi vozači, Fernando Alonso i Felipe Massa trenutno su peti i šesti u poretku vozača. Do sada nisu bili na pobjedničkom postolju.
U priopćenju koje je objavljeno na Ferrarijevim stranicama stoji: "Prvi prioritet je i dalje analiziranje aerodinamike i utvrđivanje razloga zbog kojih se performanse na stazi ne podudaraju s brojkama koje daje zračni tunel.
"Ovo je vrlo komplicirana operacija s konsekvencama za svako područje razvojnog procesa," naglasili su.
"Neka od poboljšanja koja smo planirali za sezonu tako bi mogla biti dostupna ranije, nadamo se već za Kinu."
Obrat nakon predsezonskih testiranja
Ferrari je tijekom predsezonskih testiranja bio najkonkurentnija momčad u smislu brzine i prijeđenih kilometara. No, od početka sezone nisu uspjeli izravno ugroziti Red Bull Racing.
S druge strane, McLaren, koji je bio najgora momčad predsezonskih testiranja, u posljednji je čas redizajnirao svoj bolid, a njihovi vozači, Button i Hamilton, od početka sezone imaju dva druga mjesta.
Alonso je u Maleziji pokazao da 150° Italia ima brzine, no na putu prema pobjedničkom postolju zaustavio ga je sudar s Lewisom Hamiltonom u završnici utrke.
Di Montezemolo vjeruje u Ferrarijeve ljude
Usprkos razočaravajućim rezultatima, Ferrarijev predsjednik Luca di Montezemolo izjavio je kako je optimističan za nastavak sezone.
"Sigurno nisam zadovoljan početkom sezone, ali imam iznimno povjerenje u naše ljude koji i u teškim vremenima znaju kako reagirati," priopćio je.
"Znam da puno rade i u njih imam potpuno povjerenje, kako s ljudske, tako i s tehničke strane. Mislim da će period u kojem se možemo nadati jedino pobjedničkim postoljima doći svome kraju," zaključio je.
http://f1racing.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=4464:ferrarijevi-efovi-odletjeli-u-maranello&catid=58:najnovije-vijesti&Itemid=86
одлетаа во Маранело
треба да одлетаат од тимот т.е само Доменикали да одлета (или да го преместат на местото шеф на кујната)