Фан клуб: Чикаго Булс!

• Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување
Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
По Џеферсон ке тргнат повеке тимови ова лето и мислам дека ке му понудат повекe од Булс, кои како што гледам не им е баш сјајна ситуацијата со платите. На лето ке останат со само 7-8 играчи, а со ист селари кап, можда и поголем. На сите им се зголемуваат платите по пола милион или повеке, ама најмногу заради Гибсон, кој од 2 милиони иде на 7,5. Единствено позитивно е тоа што имаат тимска опција на Хамилтон, која 99 посто нема да ја искористат како што гледам.

Бузер има уште две години од договорот, незнам сега како точно оди ова со амнестирањето, ама мислам дека нема да се деси нешто такво...Едино некој трејд.

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
Милсап и Хиксон се одлични играчи, дури подобри и од Вест. Посебно Милсап мислам дека би одговарал на играта на Чикаго, се бутка стално, зима офанзивни скокови и знае и од надвор да погоди.
Хиксон оваа година земаше 4М плата а со оваа брејкаут сезона сигурно повеќе ќе бара а со огледа на тоа колку се скржави булси не верувам да тргнат по него.Иста приказна со Милсап за платата, инаку тој е undersized 4ка и има одлични пост движења но исто не верувам дека ќе тргнат по него поради барањата.
Гледам Ал Џеферсон е слободен, јас би одел со него, одличен офанзивен играч а далеку подобар во одбрана од Бузер, плата приближно колку Карлос
Џеферсон е офанзивно ориентиран центар, без одбрана (исто како Буз) и играч во врвот од својата кариера.Значи и тој ќе бара максимален договор со огромна плата по сезона. Значи тој играше скоро цела кариера како стартер и не верувам дека би прифатил 6ти играч или играч од клупа како улога во ротација. 60% дека Џеферсон ќе потпише со Бостон ова лето ако тие се одкажат од Пирс и Гарнет.
Значи најдобра варијанта според мене е да се спреми блокбастер трејд за Кевин Лав. Бузер, пик од првата рунда, Миротич и пикот од Шарлот кој во 2016 е незаштитен. Доколку бараат може и одредена сума да се плати како оштета.
Друга варијанта е, чао пријатно за Хамилтон и Белинели и доведи го ОЏ Мајо и драфтувај бекап центар како Гоберт или Олиник.
Значи
PG Rose/Teague
SG Butler/Mayo
SF Deng/Butler
PF Boozer/Gibson
C Noah/Draft
или со Лав

PG Rose/Teague
SG Butler/FA
SF Deng/Butler
PF Love/Gibson
C Noah/Gibson
И оваа година ќе плаќаат луксузна такса бидејки загарантирано трошат 68 милиони во кој е вклучен договорот на Хамилтон пошто скоро сигурно е дека ќе го пуштат да си оди.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Само Тиг да не го гледаме како прва замена за Роуз наредна сезона, дечкото се губи максимално на терен.

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
Неискусен е и е прилично суров тален.Брз е и има дефанзивен потенцијал.Се гледа дека има страв и трема кога игра ама сепак ова е плеј оф.Како и да е ова е големо искуство за него и ако го задржиме би можел да биде солиден бекап за роуз.Знаат кој драфтуваат Гар/Пакс, успеаа да ги украдат Батлер и Гибсон и се надевам дека и оваа сезона ќе го земат вистинскиот играч.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
А што би било со Хајнрих? Нели имаше договор на уште 1 година?

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
Има Хајнрих договор уште една сезона и мислам дека ако некако остане здрав најдобро би било да го трејдуваат на пола сезона пошто е у гз правен, оваа сезона имаше 12 различни повреди. Подобро да земеме нешто отколку да го пуштиме само да си оди.

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
http://scalabrinealert.com/2013/05/top-ten-gifs-from-the-2012-13-chicago-bulls-season/
Одлична сезона од дечките, ретко кои очекуваше толку да постигнат оваа сезона.Цело време се мачеа со повреди, но како еден паѓаше друг се издигаше. Го видовме подобрен и константен бузер, офанзивна игра од ноа кој покажа кој е лидер во тимот, го видовме разигрувањето на џими батлер кој само допре парче од целиот потенцијал кој го има, нејт офанзивната искра што не носеше цела година.Сакам да пуштат некоја пара плус ова лето за конечно да ги бутнеме овие од флорида.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Ајде и јас да пишам.

Искрено пред да почни сезоната си велев оти најмногу ќе бидиме 7мо место и одма ќе испаднеме, се покажа спротивно оти дури во некои моменти со крпен тим се носевме против Хит...
Не беше само Роуз во аут, Хајнрих го немаше пола регуларна сезона, и пола плеј оф, Хамилтон исто а и сите други (Гибсон, Ноа, Бузер, Денг) имаа повреди, во нити еден момент не бевме комплетни, ама секоја чест за Тибс кој во нити еден момент не рече оти повредите не спречија за поголем успех, секоја чест за него, инаку феноменален тренер, одличен дефанзивен тренер, ама годинава покажа оти е доста креативен во напад. Нападот низок-низок каде што еден низок му прави блок на другиот и притоа ведна втрчува да прими топка е феноменална идеја која Тибс ја применуваше (секако ја научи од Док Риверес) ама посебно во 5тата утакмица Робинсон и Хамилтон ги уништија со таа игра....Нападот при аут од челна линија при завршеток на напад каде Бузер прави лажен блок и одма прима топка и поентира функционираше и против Бруклин и против Мајами. Не чека интересно лето да видиме дали Бузер ќе биди амнестиран (по мое не) а 99% оти Хамилтон ќе си оди, ќе биди интересно а со 2 паметни трансфери и со комплетен тим уверен сум оти можиме да го победиме Мајами. Како и да е ова е млада екипа пред која тек следи иднината

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Гледам пишувате нешто за заминување на Бузер. Колку има вистина во тоа и што е причината?

Ако се прашувам јас Бузер ни вреди МНОГУ.

Sent from my ALCATEL_one_touch_995 using Tapatalk 2

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
Гледам пишувате нешто за заминување на Бузер. Колку има вистина во тоа и што е причината?

Ако се прашувам јас Бузер ни вреди МНОГУ.

Sent from my ALCATEL_one_touch_995 using Tapatalk 2
Затоа што јас играм подобра одбрана од него, и затоа што зема плата 2М пониска од Леброн. Најлош потег во понова историја на одговорните од Булс.
Се шушка дека Кливленд и Детроит биле подготвени да трејдуваат за Денг, ама според Булс различни млади играчи и драфт пикови не можеле да ја заменат вредноста на Денг. Откако се разбуди Џими, ептен се отвори картата за 2014, најважна година за составување на ново јадро.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Јас иако не сум навивач на Булси, сепак вака одамна го следам Бузер и единственото нешто што не ми се сфига кај него е тоа што кога го нема Роуз не превзема одговорност човекот...Беше мегу првите крилни центри пред две три години и по 20 поени без проблем ги даваше, а сега, ако му тргне му тргне, ако не ништо. Денг како да е вториот човек во тимот, а Бузер може многу повеке да извади од него...

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Јас иако не сум навивач на Булси, сепак вака одамна го следам Бузер и единственото нешто што не ми се сфига кај него е тоа што кога го нема Роуз не превзема одговорност човекот...Беше мегу првите крилни центри пред две три години и по 20 поени без проблем ги даваше, а сега, ако му тргне му тргне, ако не ништо. Денг како да е вториот човек во тимот, а Бузер може многу повеке да извади од него...
Веројатно беше НАЈДОБАР крилен центар кога играше во Јута, е сега дали таму му одговараше стилот на игра со Дерон (Слоун константно форсираше пик ен рол игра со Бузер), незнам а и јас очекував сега кога го нема Роуз тој да биди првата алка во нападот, ама овде Тибс повеќе форсира да се спушта топката на пост до Бузер а и овај е добро чуван сега, пошто знаат противниците оти прва опција на Булси му е спуштањето на топката на пост до Буз....ќе видиме дали ќе биди трејдуван, ама стварно незнам зошто Тибс не форсира повеќе игра на пик ен рол со Роуз....

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Филозофирајте и изигравајте стручњаци колку сакате.

Ама без Бузер ке имаме 10 победи по сезона. Крај на муабетот.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.054
Поени од реакции
1.176
Филозофирајте и изигравајте стручњаци колку сакате.

Ама без Бузер ке имаме 10 победи по сезона. Крај на муабетот.

Многу е мек во одбрана Бузер и не игра одбрана како што играат останатите во Чикаго а одбраната е битен дел од системот на кошарка што се игра во тимот на Чикаго , Чикаго не е тим што просечно постигнува многу поени и прави добри резултати благодарение на добрата одбрана , е сега кога би и Бузер играл подобра одбрана Чикаго би бил уште подобар тим нормално . Има голем и скап договор Бузер а не прикажува партии во склад со тој договор , во напад ако му појде појде кога како некогаш ќе постигне 20 поени , а почесто прикажува игри кои се бледа сенка од она што го играше во Јута , а не фаќа ни многу скокови и не поставува квалитетен блок за соиграчите во напад ниту пак знае да навлече на себе противнички играчи и така да направи повеќе слободен простор за чист шут за некој свој соиграч . Проблемот е што летово нема многу слободни играчи на кои ќе им истече договорот а да играат на позиција крилен центар единствен таков играч е Дејвид Вест од Индијана но тој ќе си продолжи јас мислам договор со Индијана , Џош Смит е слободен играч летово но тој иако игра многу често како крилен центар сепак тој по природа е крило и не може да се носи со многу посилните противнички крилни центри што се и покажа честопати досега . Летово има куп квалитетни центри слободни но нема добри крлини центри слободни , така да нема Чикаго да го амнестира Бузер од причина што нема што после да доведе во тимот како слободен играч , само ако успеат да направат некаков трејд за Бузер , се спомнуваше едно време трејд Бузер во Торонти а Барњани во Чикаго но Барњани се повреди и тоа пропадна а и ништо не би добиле со Барњани и тој е слаб во одбрана само би земал помала плата Барњани тоа е разликата во тој трејд .

Kajgana Shop

На врв Bottom