Фан клуб: Чикаго Булс!

• Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Јас пак се мислев оти Бузер има до крај на годината, добро....
Ако останат и Хајрних и Нејт плус Роуз и Тиг тоа се 4 плејмејкери (додуша Хајнрих со Роуз комотно може да ја сочинуваат шутерската линија), затоа јас повеќе сум да задржат еден од овие двајца, ДА МУ ПРОДОЛЖАТ ДОГОВОР НА БЕЛИНЕЛИ кој стварно ме импресионираше, а Бузер по мое можеби треба да остани барем уште една сезона пошто годинава игра супер, а вгодина да му се продолжи договор на Денг а да го амнестираат Бузер (btw што точно значи амнестирање? Нешто слично на ограничен слободен агент или? ), а за центарската позиција и сам кажа, ќе зависи од пик на драфтот ако го земат Калдвел тогаш ќе бараме центар слободен агент, ако го земат Французионот тогаш со парите од Хамилтон да се врати Корвер кој игра супер за Атланта сезонава, како и да е не чека интересно лето, ама чекајте уште сме во игра сезонава :)

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
Според мене за 2013-14
Starting line-up
PG Rose
SG Butler
SF Deng
PF Boozer
C Noah

Second Unit
PG Robinson
SG Hinrich
SF Belineli
PF Gibson
C драфт/FA
Плус тука ќе биде и Малколм Томас кој сепак имал 2годишен договор, се надевам ќе испадне нешто како Батлер оваа сезона.И останува Тиг како бек ап бек доколку се во проблеми со фаулови.Искрено се надевам дека нема да биде како оваа сезона со повредите, дека барем еднаш ќе можеме да ги употребиме новите дечки во целосна ротација.
Инаку идеме вечерва на нова победа во Американ Ерлајнс!!!
3 клуча до победа
-Направете му го животот ужасен на Леброн ( 8-17 за шут и 2 поени на полувреме во првата игра)
-Контрола на таблата (46-32 во првата игра)
-Без многу изгубени топки! (12 изгубени во прво полувреме)

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Се слагам со сево ова, ама во овој случај што ќе правиме со Рип? Јас колку што знам тој не е слободен агент, или е? Пошто ако не е мора да биди трејдуван....а и не ми одоговори на едно прашање во мојот погорен пост :)

C

Castiel

Гостин
Според мене за 2013-14
Starting line-up
PG Rose
SG Butler
SF Deng
PF Boozer
C Noah

Second Unit
PG Robinson
SG Hinrich
SF Belineli
PF Gibson
C драфт/FA
Плус тука ќе биде и Малколм Томас кој сепак имал 2годишен договор, се надевам ќе испадне нешто како Батлер оваа сезона.И останува Тиг како бек ап бек доколку се во проблеми со фаулови.Искрено се надевам дека нема да биде како оваа сезона со повредите, дека барем еднаш ќе можеме да ги употребиме новите дечки во целосна ротација.
Инаку идеме вечерва на нова победа во Американ Ерлајнс!!!
3 клуча до победа
-Направете му го животот ужасен на Леброн ( 8-17 за шут и 2 поени на полувреме во првата игра)
-Контрола на таблата (46-32 во првата игра)
-Без многу изгубени топки! (12 изгубени во прво полувреме)

Мислам дека ќе нема селари Кап за сите овие да се здржат... еден од Белинели и нејт ќе си оди пошто ќе бидат доста барани и нормално платите да им се зголемат....за втор центар изглеа ќе остане Назр....Најверојатно ќе биде Нејт жртвуван пошо роуз ќе се врати а и хајнрих е тука ...а ја би нејт да остане пре како бек ап на роуз а белинели да е жртвуван...па ќе бидиме има време

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
Мислам дека ќе нема селари Кап за сите овие да се здржат... еден од Белинели и нејт ќе си оди пошто ќе бидат доста барани и нормално платите да им се зголемат....за втор центар изглеа ќе остане Назр....Најверојатно ќе биде Нејт жртвувам пошо роуз ќе се врати а и хајнрих е тука ...а ја би нејт да остане пре како бек ап на роуз а белинели да е жртвуван...па ќе бидиме има време
Па оваа сезона плаќаа луксузна такса за прв пат во историјата на франшизата и тоа само 1 милион го пречекоруваа селари капот.Инаку за платите имаш право, Белинели зема 2 милиона сега а можно е наредната сезона за 3.5-4 да го земемe на долгогодишен договор.Нејт зема 800 к сега а наредната 3-4 милиона сигурно ќе бара кои воедно и ги заслужува.Доста време беше скржав Џери време е да пушти некоја пара.Како можат Лејкерс,Нетс и Хит да бидат со над 30 милиони преку селари капот така можеме и ние со 5-10 милиони над него.
Се слагам со сево ова, ама во овој случај што ќе правиме со Рип? Јас колку што знам тој не е слободен агент, или е? Пошто ако не е мора да биди трејдуван....а и не ми одоговори на едно прашање во мојот погорен пост :)
Значи за Хамилтон не си ме разбрал.:)
Тој кога дојде потпиша 2+1 договор со можност за тимска опција во вредност од 5 милиона по сезона.Значи оваа оф сезона Булс можат да одлучат дали да го вратат на уште една сезона или да го пуштат да си оди со тоа што ќе му дадат 1М.И со тоа тој ќе стане незаштите слободен агент и ќе си потпише кај сака. А на кое друго прашање мислиш пошо ме мрзи да го читам целиот мој пост за да видам на што сум ти одговорил :D

C

Castiel

Гостин
Па оваа сезона плаќаа луксузна такса за прв пат во историјата на франшизата и тоа само 1 милион го пречекоруваа селари капот.Инаку за платите имаш право, Белинели зема 2 милиона сега а можно е наредната сезона за 3.5-4 да го земемe на долгогодишен договор.Нејт зема 800 к сега а наредната 3-4 милиона сигурно ќе бара кои воедно и ги заслужува.Доста време беше скржав Џери време е да пушти некоја пара.Како можат Лејкерс,Нетс и Хит да бидат со над 30 милиони преку селари капот така можеме и ние со 5-10 милиони над него.

Значи за Хамилтон не си ме разбрал.:)
Тој кога дојде потпиша 2+1 договор со можност за тимска опција во вредност од 5 милиона по сезона.Значи оваа оф сезона Булс можат да одлучат дали да го вратат на уште една сезона или да го пуштат да си оди со тоа што ќе му дадат 1М.И со тоа тој ќе стане незаштите слободен агент и ќе си потпише кај сака. А на кое друго прашање мислиш пошо ме мрзи да го читам целиот мој пост за да видам на што сум ти одговорил :D
а со миротич што бидна? мислам дека треба наредна сезона да дојде или тибс ќе го остави уште една сезона во европа...иначе мислам дека булси чистат Салари кап за не следна туку после таа сезона да земат голема ѕвезда....можеби и 2 пошо најверојатно Буз нема да добие продолжување на договор доколку не покаже нешто повеќе

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
а со миротич што бидна? мислам дека треба наредна сезона да дојде или тибс ќе го остави уште една сезона во европа...иначе мислам дека булси чистат Салари кап за не следна туку после таа сезона да земат голема ѕвезда....можеби и 2 пошо најверојатно Буз нема да добие продолжување на договор доколку не покаже нешто повеќе
Форман изјави дека ќе го остави во Европа и наредната сезона поради плаќање на такса за интернационални руки играчи.Значи место да ја плат 2 М таксата ќе може да го донесе после 3 години од драфтот и нема да има потреба од плаќање со што веднаш ќе потпишат договор.
раднаскела, што значи точно, амнестирање?
Значи клаузулата амнестирање е дел од ЦБА (колективен ратификуван договор) што значи договор помеѓу определен играч и сопственик кој дозволува тимот да се откаже односно да не е финансиски обврзан со играчот.Најчесто се користи за отстранување за големи договори на играчите.Значи може да се користи од почетокот на оф сезоната до мораториумот односно до денот кога ќе биде одреден селари капот за наредната сезона.Потоа играчот може да го земаат други тимови кои наддават на тимот кој го амнестирал играчот и најголемиот наддавач го зема играчот, а ако нема наддавачи играчот станува незаштитен слободен агент.Мислам дека вака некако беше пошто претрпе многу измени од периодот 2005 до 2011 ова правило, ако некој знае нешто повеќе или ако некаде грешам слободно нека ме поправи.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
По паничен играч од овој Teague нема во НБА.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Двете тројки на Кол ако не беа аут ја главата ја сечам, за втората дури и Ален му кажа на Џонс мислам дека беше.
Судииве колку што судеа минатата утакмица неутрално толку денеска судат во корист на еден тим, дали намерно или се изгубија не знам.
А колку што се лоши судииве Бузер е x10, уште сезонава би го амнестирал, му ебам шутчето скапано. :D

Инаку Тибс ќе мора малце да ги смири играчиве на полувреме пошто нервозна игра и те како им одговара на Мајами со оглед на тоа што Чикаго немаат една асална резерва.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Добар шамар попивме :unsure:

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Добар шамар попивме :unsure:
... од судиите.
Да те надополнам.

Не дека ќе победеа ако се судеше нормално во прво полувреме али тоа беше ужас.

Идеме гејм 3 на победа, United Center ќе гори во петок. :vozbud:

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
... од судиите.
Да те надополнам.

Не дека ќе победеа ако се судеше нормално во прво полувреме али тоа беше ужас.

Идеме гејм 3 на победа, United Center ќе гори во петок. :vozbud:
Ех си нема врска, кои судии жити се, вчера едноставно ништо не одеше од рака...
Каков пресинг ни играа вчера цел натпревар секоја чест. Ајмо сега дома мора да ги решиме....

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Ех си нема врска, кои судии жити се, вчера едноставно ништо не одеше од рака...
Каков пресинг ни играа вчера цел натпревар секоја чест. Ајмо сега дома мора да ги решиме....
Прво полувреме не се судеше праведно, не за џабе и играчите станаа нервозни.
Како и да е, Мајами си ја заслужи победата.

Kajgana Shop

На врв Bottom