Фан клуб: Струмица

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Абе,еј престани.Ајде,кажи јас сум Бугарин?Не тоа,е Струмички дијалект,ГОМНО !
nikogas nema da recam deka si bugar za toa so rekov deka site pred kk feni i kkstrumica imame nes zaedni4ko so se vika MAKEDONIJA.nasite klubovi mozebi nekogas ke zgasnat ali Makedonija nikogas.milo mie so svati deka e samo dijalekt.ako kavadar4ani imaat najspecifi4en dijalekt ne mora da zna4i deka se neliteraturni ili pak prosti... a za "gomno" so mi rece ke se vozdrzam sigurno bilo u nervoza

Член од
16 јануари 2008
Мислења
631
Поени од реакции
0
Ајдуци,имате поздрав од еден Лозар:pos2: :pos2: ,сега ми се јави на мобилен,да ви ги ебал на сите мајките:pos2: :pos2: Говори,и нешто друго ама оти говори и нешто друго ама многу литераторуно говоре и за тава не можев да го разберам.
Столе Кавадаречкиот дијалект многу е поблиску до Македонскиот литературен јазик, отколку Струмичкиот. Со вашите тави, тенџериња употребени како сврзници, предлози многу повеќе заостанувате зад нашиот дијалект...па си најдил и да ни се смееш...

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
nikogas nema da recam deka si bugar za toa so rekov deka site pred kk feni i kkstrumica imame nes zaedni4ko so se vika MAKEDONIJA.nasite klubovi mozebi nekogas ke zgasnat ali Makedonija nikogas.milo mie so svati deka e samo dijalekt.ako kavadar4ani imaat najspecifi4en dijalekt ne mora da zna4i deka se neliteraturni ili pak prosti... a za "gomno" so mi rece ke se vozdrzam sigurno bilo u nervoza
Па,јас тоа го реков на шала.Не го реков тоа за било каква нервоза.Само не можев да да го разберам што ми збори,а не беше навреда ако го свати како навреда ИЗВИНИ .:nesvest:

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Па,јас тоа го реков на шала.Не го реков тоа за било каква нервоза.Само не можев да да го разберам што ми збори,а не беше навреда ако го свати како навреда ИЗВИНИ .:nesvest:
okej e...pa koga gi ostavas tel broevi na forumov ce najde nekoj da proba dali postojat...pozz

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Хммм...дијалекти расправајте на соодветниот за тоа подфорум.
А кога сме веќе кај дијалектите, треба вака да ја погледнете работата:
Струмичкиот е близок со Петричкиот говор, Кресна, Сандански...кои се делови од Македонија, а денес и припаѓаат на Бугарија.
Во Софија, Русе, Варна...кој бил забележал огромна разлика.
И Бугарите го приафатиле НАШИОТ јазик, така да правилно би било обратно да се каже.
За мене, а и за секој струмичанец е огромна навреда да ми (ни) каже некој дека зборуваме бугарски.
На темата:
Најпрвин честитки за АМАК.
Не бев на натпреварот, но како што разбрав охриѓани си победиле чисто, и нема, а и не смееме, на друго место да ја бараме вината освен кај нас.
И со таков состав, на домашен терен Струмица не смееше да си дозволи кикс против АМАК. Не дека ја потценувам екипата на АМАК, но сепак, такви киксови на домашен терен се недопустиви за екипа која се бори за титула.
Гледам дека повеќе од членовите почнуваат да плукаат по Давитков. Значи ли тоа дека на вчерашниот натпревар направил некои катастрофални грешки? Или конечно увидовте дека не е за тука?
Јас бев противник на неговото преземање на екипата уште од самиот почеток. Образлагав во милион постови зошто и како.
Сега, ситуацијата е таква каква што е.
Реално е да очекуваме дека ќе завршиме втори, значи одиме директно во полуфинале, и најверојатно, финале со ФЕНИ.
Сеуште ништо не е изгубено, имаме огромни шанси за одбрана на титулата.
Ни фали уште здрав тренер, имаме најквалитетен тим во лигата, најубава игра, и ќе бидеме шампиони.

п.с. Не ми е целта со овој пост да се правам фраер дека најмногу знам или било што. За она што мрчев за Давитков...
Многу од членовите тука следат кошарка од вчера што се вика, и тоа е убаво...Дај Боже уште многу такви да има...
Кога некои работи во врска спортот (кошарка, фудбал...) не ви се јасни, не се инатете, прашајте! Верувам дека многумина кои следат спорт малце подолго со задоволство ќе ви одговорат. Не е ништо срамно, напротив!
Ај поздрав до сите!

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
И јас мислам оти давитков не е за тука... не припага тој тука... нека си оди! не е за таков тим како нашиот! позз!

KINDER

Манчестеристратор
Член од
28 јануари 2007
Мислења
2.434
Поени од реакции
45
Сега како има уште шанси за прво место или ....?

Vetrence

Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Има има.... Само несмееме да кикснаме(верувајте оти нема)

Vetrence

Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
е да ама друго е кога ке завршиш прв

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Според мене мали се шансите за прво место, сега Фени треба да изгуби 2 утакмици и плус ние да го тепаме во Кавадарци, реално гледано тешко фени да си дозволи толкав кикс кога има уште малку до крајот на регуларниот дел од сезоната, милам дека се уште 5 кола. и замисли фени треба во тие наредни 5 кола да доживее 3 порази. абе ај шо сме запнале за прво место ко нема некое посебно значење кога првите две одат дирекно во полуфинале.

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Pregi koga bev na kafe vo 19 dojdoa gradonacalnikot i ljoceto donesoa CD so novata himna na KK Strumica i ja pustija vo 19 ubava pesna ama kako sto slusnav pesnata ja pee samo Strumicankata neznam kako se vika i NEKA NI E CESTITO dobra pesna pozdrav:smir:
Даница се вика пеачката ... инаку каква е песната ? добра ли е ?

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Следната утакмица со Фершпед мислам дека е во среда, и ќе биде доста тешко, Фершпед влезе во убава серија и плус играме во Скопје, искрено со Давитков веќе ни против Карпош нема да сум сигурен, дајте да го сменат таму. Ако не ни е играчкиот кадар до сега ќе исцркавме со Јоцо.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Еве,ви информација.Струмца игра во Среда во 19:00,во Скопје против Работнички.Ај,нека ни е со среќа.

Kajgana Shop

На врв Bottom