С
сашенко
Гостин
Значи колку може во облаци да ги дигне луѓето една ваква ебана серија не е можно човече.Комплекси од надал собирани којзнае колку време и сега начекаа па удрииии сега можеш друг пат којзнае.Имате право, така и треба.Ноле игра најдобар тенис до сега.Ама и покрај тоа што не игра рафа којзнае како поени го делеа од меч топка така да и најдоброто од ноле е сепак не многу повеќе од просекот на надал со лош сервис.Не сакам да коментирам повеќе, имате право што и да кажете зашто стварно е така.Предвидувавме и утнаме, се надевавме и не излезе така.Ама сезоната е долга и не се дигајте во облаци ова не е ништо посебно и далееку е ноле од број 1 во светот кај што многу го ставија моментално.ИМа фурни леб да јаде.А за формата секоја чест, ама земја е нешто друго.САмо на тврда подлога успеал да го тепа рафа, на друго место нема шанси.Секогаш Надал го потценуваме пред почеток на турнирите не земја и после ќутите или пак ке речете само овде може...епа надал секаде го има тепано џокович а он може да сања за тоа против надал.Или допрва ке го направи тоа...КЕ видиме..поззПосле АО не уверуваше дека на следниот турнир ќе видиме кој е цар во светот на тенисот, после Дубаи исто, после Индиан Велс такоџе... за време на овој турнир викаше дека се чувствува подобрување во играта и дека ќе освои Надал, и после поразот пак убедуваш... Ај може сега ќе погодиш кога ќе се врати во форма Надал од десети пат, ипак на земја игра најдобро, но и таму ништо не се знае... Ноле е полн самодоверба, Дел Потро се враќа од повредата, Содерлинг е и те како опасен на земја, Федерер се уште не го дал последниот збор, да не ги заборавиме и Мареј, Вердаско, Родик, Ферер и остали тенисери од втор план...
Иначе, поздрав до Христов, нешто изјавуваше дека сега немало Ноле каде да бега? Или и ти како другарот погоре ќе погодуваш од десетти пат кога Надал ќе победи на некој турнир?Ако на фб бришеш коментари, тука неможеш
![]()
--- надополнето ---
За 2та турнира зборев уствари јас, не си ме разбрал.За формата на овие 2 мастерса.Игра и сервира против сите добро само против ноле сервисот слабо му иде и прави многу грешки самиот тој...иначе за overall нема врска муабетов..бољи сме тамуАбе аман шо збораш ? Два пати дека го победи во две финалиња, кои се далеку од титулите кои ги има освоено Надал, и сега то е то !? Кога Ноле ќе го победи Надал, во финале на Роланд или Вимболдон, е тогаш ќе зборваме за него..
Нема смисла... Ве молам
Честитки и од мене до Ноле, но многу почнавте да го фаворизирате... Зарем не го виде Надал дека беше капнат уморен ? Кога си го видел ти да се одмара после поение !? Сеуште не е 100% спремен, и затоа ги игра овие турнири.. А и поените од лани, веќе ги одбрани тука, така да, ништо страшно... Разликата е 4000 АТП поени, и тешко дека некој во догледно време ќе го стигни...
Иначе, веќе на 14ти заминвам на апсолвентска, па се годи на 17-18 да сум во Монте Карло... Иначе влезница за еден меч таму е од 15-300 евра... Кој знае ? Можеби Рафа во живо... !
Само прашање, дали го има пријавено Рафа тој турнир годинава ? Не можам да проверам, оти не ми ја отвара неговата официјална страна..
Поздрав