П
Пљампач
Гостин
Се заебаваш, така ?Pelister ima soliden sostav...

Се заебаваш, така ?Pelister ima soliden sostav...
So mene pisese Korleto na FB... Posle istite muabeti so gi kazvat po ne znam koj pat (vol. 43), si vikam jas da ne ne razbiram ili mozi pa tie mn pojke znat od mene. I samiot vide kakvi muabeti praj i so pisi... Site gluposti so gi iznapisa vo oci mi padna i muabetot so '90 teПослаб Пелистер никогаш не бил, никогаш..
Ние да се собереме од улица нема толку уплашено да делуваме.
Голман го напрај Градимирчо Чаневски, ејјј, Чаневски бе, го отепаја од годење в раце, јас да одев од оние 10 зицери барем 3 гола ќе даев, не знам шо да речам, то ти е, никаква самодоверба, мизерно водство од клупа, никаква идеја и тактика шо и како да се игра, настрана шо цела екипа е небалансирана на сите позиции,
Тотално распашана команда, од оние изгубени ликој вчера единствено Папата ви второ си изигра коректни 15ина минути, и чат пат шо ги погодија голманите.
Петров и Иранецо се изгубија, никаков придонес, топката и играта на една страна овие кутрите на другата страна ни да мрднат ни ништо, бескорисни..
Петров ќе ти играл ракомет, не се виде кутрото, го стопија вчера, впрочем и од ко дојде дечкото е тотално бескорисен, никаков придонес нема кон играта, или пак тренерот не знај, важно некој не знам или двата не знат.
Табанге барем се трудеше, згреши 10 топки, ама беше единствен во цела бековска линија, а можеби и на мечот шо имаше желба за да игра, сите други уште непочнати ги турнаја гаќите,
Со полуиграчи нема шо да бараме, далеку под просекот за Македонска Супер Лига- регуларен дел, камоли да се силиме со Цилелург.
Реално, за најмалку една класа сме послаби, на мајтап не тепаја, не се ни испотија,
На една страна имаш уиграна екипа зачуван и проверен костур, со засилувања на позиции кај шо се потребни, проверени играчи, тренер кој разбира нешто, не Ико,
Додека на другата страна имаш екипа во која секој ден е посебна приказна,
Играчи се носат по системот "Ју Тјуб СРЧ",рандом индијанци од Ју Тјуб, играл во Куенка, Адемар, пред 5 години, играл не знам каде..
Не е крив Зејак шо се најде некој улаФ да му плаќа 2.500,оо евра, еве и нека не се толку, и дупло помалку да се, не вреди,
Мислев Томче нешто научил, ама тој наместо како шо стареј да се стабилизира ништо, обратна ситуација, еден од најслабите тренери во историјата на клубот, секоја чест за неговите играчки изданија во дресот на Пелистер, ама за тренер на ваков клуб не го бива, колку побрзо го избркат толку поубо, ваков башибозук одамна не сме гледале,
Допрва ќе се циркусите, ко ќе заредат поразите со екипите кои сите на купче да ги собериш немат ни пола од парите шо нашите легенди успеаа да ги спичкат за овие неколку месеци, се спичкаја...
10 ( десет ) пати ќе сме биле појјаки од лани, they said...,или поконкретно ова го изјави техникото при неговите препуцавања со обичните смртници по социјалните мрежи.
Пратете шо пиши по ФЕЈСБУЦИ и јасно е се, на прашање или коментар на некојси корисник на социјалната мрежа зошто се одложила утакмицата предвидена за саботата,ете го одговорот на техникото во интегрален текст,
Prvo jas nit sum vo bord na direktori, a bordot pa vrska nema so ovaa situacija so odlozuvanjeto na mecot. A so treba da cekame deka presot e pred pocetok na sezona?! Pred sekoj pocetok na sezona ima oficijalni detali vo vrska so sezonata a ne za odlozuvanjeto. Celo leto na oficijalna strana na pelister na site socijalni mediumi imase izvestuvanje za sekoj potpisan igrac i sl. Prvo vo Pelister momentalno ima 5 oficijalni sponzori a uste 57 kompanii, firmi od gradot koj na vakov ili na svoj nacin ja pomagaat rsbotata ns klubot. Sto ne bese prethodno od osamostojuvanje na Mk. Zatoa denes R.K. Pelister e prv pat bez dolgovi kon nitu eden doveritel vo drzavata i nadvor sto ne bilo od 90 godini na minatiot vek, bez preregistracija na klubot so dodavki od tipot 08 vo imeto ili A.D. itn. A vo januar mesec do sega od nova uprava isplateni se dolgovi vo visina od 200 000 evra dolgovi od predhodna uprava. Platata za avgust igracite ja zedoja na 17 avgust nitu eden klub toa ne go napravi vo mk. A vo 90% seuste nemat zemeno plata a ovaa uprava naredna nedela ke isplati za septemvri! Organiziran i realizirs turnir vo vrednost organizaciona vrednost od precek, prestoj itn na ekipite nad 15 000evra. Ponedelnik ke bidi obznaneta novata oprema na klubot od corapi do posleden spirtski detal za prv pat vo istorija na klubot od evropski brend . A vo mart bese kupena nova oprema od hummel za koga go prevzedovme klubot vo Januar nemase topki za trning so ne se slucilo vo istorijata na klubot da bide ostaven bez topki! Za igracite izborot e na strucniot stab i trenerot za koj posakuvaja i ceneja deka tie igraci im se potrebni i tie se donesoja i toa e cisto nivna odluka a sto ke postignat tie igraci terenot ke pokazi sto i kako i zaedno ke mozi da cenime. A toe sto go zboruvas vrska nema niti imas informacija zato sto ova e samo uste eden spin vo zelba da se pravi negativns slika za pelister a dobro poznata i od kogo.
15К турнирот, аман бе... да не јадеја за тие 4 ( четири ) дена кавијар во Епинал?ЖИВЕЈТЕ, дојде живото....
ДАЛИ ВРЕДИ ДА СЕ КОМЕНТИРА?
И за се горенаведено,...
Кој стигна играчи носи, кој стигна преговара, па овај дошол, овај требало да дојди ама не дошол...
Си заминале играчите од лани по РАЗНИ ОСНОВИ, ќе си одат шо ќе прат, улај се овде да седат, па сите шо заминаја лани, или грото се барем класа подобри од овие шо дојдоа,
Темо на лев бек, и без раце е подобар од двата леви бека шо ги имаме сега, или еден имаме, оти Борјанчо го играт сосила на десен бек каде е бескорисен.
Чуриќ во споредба со Кобетиќ, нема споредба уствари,само Чуриќ вреди колку цела сегашна екипа на Пелистер, за Чуриќ нема пари, да оди дечкото да си го ебава умо во факинг Волендам из Низоземске, ОК Е.
Па и за Митиќ да не прајме муабет, и таков Митиќ шо беше еден од најслабите во ланскиот состав за овие ( квази ) бекој шо ги имаме денес е Рајкинд..
Бојанчо кинеше во одбрана, сеа имаме промаја на сите страни, Томи исто, Везенио за овие е Урош Зорман во најдобри деној...
И појјаки сме биле, да, да, нема грешка...
Имаш управа шо не можи една интернет страна во 21 век да ја пушти во употреба 1 година,
Ама важно најдоја 57 ( педесет и седум ) официјални спонзори...
Управа која на секој прес кажва различна приказна, до пред 2 ( два ) месеци долгојте на клубот беа под 100 ( сто ) илјади евра, ( или така нешто, да не барам по портали ако не го мрзи некој нека ископа точно шо кажа техникото ко маФташе со тие ливчињата, со бројки, суми и сл..),
Сеа изглегва техникото по само 2 ( два ) месеци и вика 200 илјади евра се борчојте, и се се платило, нема лабаво..
Ашкалсун..
Во фудбало толкај не се борчојте, шо ги тужи секое можно физичко и правно лице на галаксијата, овде биле 200 К борчојте...Нема грешка...
И пак топката ја префрлат политички, АААА ВИЕ БЕВТЕ, ВИЕ ВАКА, кој ВИЕ бе алоо?
ВИЕ сте сега управа, ако мислите дека Тројче и компанија работеле незаконски и напрајле штета за клубот барајте одговорност ( тужби, кривични пријави итн),
Лесно е да се критикува, да се напаѓа другиот, ко ќе дојдиш ти на негово место и наместо да ја исправаш работата продолжваш со уште полоша работа јасно е кај тераме, НИГДЕ..
Излишни се коментарите...
Сеа ќе се тегнат со Пролет сабота, екипа со 10 пати помал буџет од легендите наши, тим кој редовно ни држи ракометни лекции, и на терен и по начинот на кој треба да работат вакви екипи ко нас, ама ние за 4 ( четврто ) место се бориме, па да не оставаме ништо на случајноста си фрливме 300 К, барем во та категорија сме во топ 4 во лигата...удрете, не се ваши парите.. НИЕ ( народот ) Ве частиме за да глумите управа и ВИП ФАЦИ на трибина...
П.С.
Абе оти нема појќе од пиците од кај Шведскиот?
Изгледа толку од традицијата да се пречекват гостите по утакмица во клубо, да манат по НЕКОЈА ВИСКА, ( во пластична чаша ) и пица некоја ( средна )..![]()