Фан клуб: РК Пелистер

Член од
30 август 2012
Мислења
3.312
Поени од реакции
5.555
А Тoдoр кoгa летa. Прoлече 20??. Вaжнo Бoрец гo тепaле,леле леле шo напрајле

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.241
Поени од реакции
19.440
Зборајте против Тодор,зборајте,:masa:ко ќе се откажи сеа Охрид за настап во Европа,па ко ќе ни дат нас вајлд карта ко лани ќе ве видам шо ќе критиковате хејтери едни:kuracc:
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
452
Поени од реакции
1.193
Utakmicata so borec bese interesna :) mnogu seirgjii vo salata i majtapi ... mozi taka treba da pristapime kon rakometot... porelaksirano i taka uste dolgo ke bidime prosek...
Na tv ili spored iminja mozi deluva deka pelister ima ekipa, ama ko ke gi vidis od blusku gledas deka se drva... nema nikoj sto otskoknuva... ne e kamenica kriv so ova ekipa tolku, ete popovski bese denes,moj drag prijatel... edino ako se donesat dva tri igraci nositeli na igra pa ovie da bidat back up...
Malce opsto... imame rakovodstvo so 10 godini go ebava gradot i klubot i e vo zaminuvanje...
Imame navivaci koi go bojkotirat klubot... ne znam zosto ne go bojkotirat i fk koga i po rezultati i po upravuvacka struktura se na slicno nivo .. ne e lesno da si ckembar denovive...
I imame vlast vo doaganje koja se vrti okolu eurofarm rabotnik... by the way site bea na tribina vcera ... i izgoreni se za pelister, ama pusta para... ne gi obvinuvam ni niv...
So ovie tri faktori mislam deka na pelister mu sleduva edna golema nula vo slednata sezona...
Kako so kazav na pocetok, mozi treba da go smenime pristapot.. da odime vo sala da pouzivame, da se vidime so prijatelite i da se pomajtapime... za rezultati vo podobri vreminja ... :)
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
452
Поени од реакции
1.193
kako i da e jas idam, a od tolku dusegriznici salata bese prazna .. ako ne vi bese za majtap ke naprajvte nesto ...
I prasanje e kolku mozi da naprajme nesto site zaedno...
Ke dojdi nekoj rusin ke frli 15 miljoni evra i kraj na muabetot...
Mene mi bese muabetot deka i pokraj seto toa treba da uzivame malce vo rakometot takov kakov sto e, posto bitola i na trening da odis na rakomet e interesno ...
Vie novite generacii mislite deka vasa e salata... rakomet vo bt se igra 70 godini ...
 
Член од
28 септември 2011
Мислења
696
Поени од реакции
908
Pa vie starite generacii ocekuvate se da se pobedva so vakov budzet i igraci i uprava
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
452
Поени од реакции
1.193
Na vas e idininata, so da prajte ke ve podrzime...
Stari generaci, malce tezok zbor e to, 40 + se najubajte godini ... :)
Jas se plasam deka sin mi ko ke porasni ke nema za koj da naviva, se e u kurac pojdeno :-(
 
Член од
30 април 2017
Мислења
19
Поени од реакции
4
Ајде Хрвативе ќе се посреќет многу со психово...Пелистер навреме си се спаси сепак толкав буџет ако не се лажам а веројатно се лажам колку што имам слушнато беше 250к не ме држите за збор ама такви муабети имам слушнато(за мк услови зборвам со оглед дека Охрид има околу 50к,работник околу 100-130к буџет) а слаби резултати.Многу грешки од управата кој ги носеше новите засилувања кој ич не се покажаја(платите на новите играчи им се 2,3х поголеми од претходните клубови каде што играја прошла сезона во глобала и притоа не покажаја никаква желба а одбраната на Пелистер чиста 0, па валда летово ќе склопет добра постава и можда и некој куп со нивна организација а не ко годинава ајде на тура до Португалија а иако се слаби во плеј оф и почнаја доста слабо Охрид по навика пари ќе нема и ќе откажи учество како лани ама ако планот им е ко лани уопште немора да играат џабе пари ќе се дает за учество и тавки глупости ко се нема тим поарно тие пари да се инвестираат во нови засилувања и по мое треба 90% да се менува ростерот и од клуб ко Пелистер стигна да 2-3 играчи играат со срце на терен а другиве дигниме пао сам никаква желба, никаква хемија измеѓу нив, во одбрана секој малце по озбилен тим ќе ги наполни од сите можни позиции а за изведување пенали да не зборвиме на битни утакмици ти да имаш под 50% на пенали победа на таква прикажана игра и немојш да очеквиш.Сепак Пелистер е македонски бренд име кое се знае со генерации наназад, фудбал еве се подобро и подобро 4 место иако други години било влегвење прва лига и одма испаѓање...Се на се истиов буџет од годинава, тренер многу тренинзи и по мое целосна промена во тимот, па за 1-2 години и да ги гледаме рамо до рамо со Вардар.Поздрав до Битолчани!
 
И

Игнориран член

Гостин
Ај нас Тодор ни го тупна овде Касим, на своја рака ојде го донесе и му акна ненормална плата...
Ами овие хрватите толку да се забегани да го земат од ко го збркаја нашите. Не ми е ова мене за вервање, ама ко ќе имаш батал клуб како нашиот шо не функционира од сите аспекти, ќе си нагаѓаш дали е избркан или не тренерот.
Нема официјална информација од кај да се прочита за рк Пелистер. Клубот нема официјална веб страна а има 2 ,,официјални" фб страни, една на кирилица друга на латиница:busi:
Да отворам јас трета фб страна и да си вадам од газо информации шо ќе ми текни.:facepalm:
 
Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.637
Поени од реакции
3.261
Заврши ерата на Каменица во Пелистер. Е сеа, кој ќе го наследи... голем прашалник.
 
Член од
11 октомври 2014
Мислења
1.928
Поени од реакции
1.782
Заврши ерата на Каменица во Пелистер. Е сеа, кој ќе го наследи... голем прашалник.
Кој ке имат пари носат тренер од страна ,,,ако секнит чешмата за без пари Битолчанец.
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.223
Поени од реакции
4.971
То е то го наместија Касим, си иди понеделник да му дај управата раскин од договорот и го превзема Загреб. Дали е планирано сценарио ова шо се случува кој ти знај, од управата нема ни збор, ние си годиме од рекла казала муабети зошто заминал, сигурно Загреб му нуди поголема плата од онаа што ја земаше тука и не е брлив мустакот да се заебава овде со Маџовци, Вешовци и остала барга....
Уште ко дојде ко му понудваја 4 годишен договор, не ми изгледаше дека би останал тука 4 сезони, пред се кога имап луѓе околу тебе како Пискачевци. Старио се прелажа со Писето тој го донесе, ама си мислеше овде во Битола како на времето ќе најди преполна сала и Чкембари на трибина, уште првите кола виде дека е остаен сам себеси и дека нешто не штимало со години во РК Пелистер.
Си имаше буџет на располаѓање и отворени раце за трансфери, тој остај Пискачот од јутјуб да му бара играчи, ако не се лажам само Павловиќ го донесе Камени, другото е од СД.

Исто се сложвам и со 2-3 постој погоре, каде спомнавте за играта во одбрана.
Во плеј офот играмве одбрана 0 ( Н У Л А ) Катастрофа бевме одбрана, како сакаа не возеја, со комшиите, НЕМОЖИ БЕ КОЗЛА ДА СЕ ШЕТА НИЗ ОДБРАНА И ДА ПРАЈ ВИШОК КАКО ВТОР ПИКЕР :shook: Алоо за Злате Мојсо се работи, не за некое светско крило :cujte:
Незнаевме еден напад да се одбраниме !
Освен Киро Митревски назад јас не видов овие неколку кола друг играч да знај да изигра одбрана ! И тоа пази Киро шо прај фаули шо се на прагот на 2 минути исклучување....и до негде и Папата знај нешто да изигра, другото е гола вода, па кога ќе ги видам одбрана Павловиќ и Бојан Маџовски абе ПРОМАЈА е мал збор за назад, па овде 2-3 да му одиме од форумот за во напад има да ги падниме на газ :icon_mrgr:
Исто се сложвам и за пеналите !
Овие како пенали да не тренирале во животот, срамота за Богдан, Везени и Резо.
Тие шутираа грото од пеналите, па последните утамици и 30% дали имавме реализација од 7м. ДНО !

До крајот ќе туркаат Ќани и Кире Поповски како тренери, а за следната сезона го местат изгледа Аљуш.
Така да ако не го избркаја сега Камени, ќе ги дотуркаше уште 5 кола до крај, ќе завршеше 5 место, немаше Европа да фати и сам ќе си даеше отказ. Кога веќе е планиран партиски чоек да седни на клупата за вгодина јасно е колку ќе издржеше Камени, ама овеи тренер како Каменица не гледаат уште 100 години овде ама толку му делиле, то е то кога ќе немаш луѓе шо разбираат ракомет во клубот јбг...
Дури партијата меша прсти во спортот, не гледаме овде ракомет, па и фудбал....
 
И

Игнориран член

Гостин
Ако Доне Куглата ни одржа и нас и на Охрид лекција по ракомет со Јагуриновски и Пецако со една нога здрава шо е, рогаш подобар рренер од него од домашните не глеам на лагер, нормално ако не можат да го вратат Шундо од Романија.
Нека пробат со Шундо, ако не оди работата нека го седнат Доне и нека му понудат поќе од то шо го зема во Работник и нека терат со него наредна сезона.
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.241
Поени од реакции
19.440
Камени ја бираше екипата,освен Павловиќ кој го најдоа на Јутјуб.
Никаков изговор не можи да има за мустако,времето на тренери кои појќе урлат отколку шо ја спремат екипата да личи на нешто помина дефинитивно.
Пратам на сателитска еден куп лиги во Европа,онаков тренер неам видено,освен можи Лино.
Не можи бе,21 век дојде ти најобична ебана 6-0 зона,шо е најлесна за играње да не можиш да ја поставиш ко шо треба.
И за шо земаше бе овај 3000 евра,за да изгуби од Металург 2,Прилеп,па сите утакмици дома ги изгуби,освен двете со клубчето во регуларен дел(шо не се важеа за ништо),и шо напрај,ништо?Апсолутно ништо,освен шо можи на кондиција личеше колку толку екипата на некоја екипа,то беше се.
Не можи ти со онаков тип на играчи да форсираш брз центар со сите,со некој ќе помини,со некој не,се виде најдобро на утакмиците пролетва.
Настрана шо играчите ни се кој од кој,џабе Маџоски се толкај суртуци ко уште на прв чекор ги вадат од патики и или чист шут за противникот или пенал(2 минути),Богдан бетер,Вујачич да не прајме муабет,џабе толкав суртук,не се игра така одбрана,плус и некогаш на 3ка го клаваше,и зато исклучвања еден куп,да не прајме муабет шо детето е со краток фитил и го изваја од елемент и со Металург и двете со клубчето.
Кире Митревски и да сака не можи да ти држи одбрана,прво нема висина за да чува пикери суртуци од 120 кила ко Жаре Пешевски,а ни пикери ко Адли(додуша со овај вториот полесно се снајдуваше),да не прајме муабет за Јанев кој изигра животна текма со нас.
Стигна Козла Трепкачо 10 гола на две утакмици од втор пикер да ни дава,еј Козла шо не знај праволиниски да трча:tapp:,зеде онде со играч помалку лекции да дели,резили.
Е па то е,без одбрана нема шо да бараш,да не прајме муабет шо старио си играше ташако со Џамбо Даниловски,топка не фати кутриот надвор од девет,на три утакмици,го изрешетаја,појќе зицери фати шо не се фаќаја отколку тие удари од дистанца шо барем 30% требаше да ги фати,е па сеа ко те решатат од 12 метра нема шо да бараш на утакмицата,Металург можевме да имавме одбрана и голмани лагано да ги добиеме,не знаеја кај се,а и реално имавме ТОП ИГРА 50 ИГРА,ама џабе,ко старио наместо да ја освежи одбраната,да го забави темпото во второ тој ојде RUN@GUN КАМИКАЗИ MODE ,и нормално 30 и кусур гола сркнавме,50% + надвор од девет,другите од Жаре,да земиш сам шамари да си маваш.
Со клубчето се е кажано,да не се повторваме.
То е то,среќен да му е пато на старио,таму нека продава пуфки,ама со Гобац нема лабаво,додуша шо сакат нека прат,само да не го гледам појќе,ми се одмили и ракомет и се,500 тренинзи на Ќани и Кире ќе ги гледам со задоволство отколку да гледам мачење со Мустако,кај шо му дели лекции Доне.
Ајт таму,доста е,статус RES JUDICATA:bance:(веќе пресудена работа:kuracc:,требаше порано да му се пресуди на старката,ги потроши и оние кредити шо не смееше да ги троши).
Со тие пари шо се фрлија можеа да се земат два играчи по 1500 евра,и Циндриќ и Борозан и компанија од Хрватска лига дојдоа за такви суму,има еден куп играчи таму,САМО КОЈ ДА ГИ ПОБАРА?Кој?
Имаја на тацна летото отворени понуди од менаџери,и локални и странски за играчи да бират,според плата тука негде како овие балваните шо ги настегавме летото,наместо 8 играчи ко Павле,Вешо и боранија ќе земевме 4 салам играчи кои ќе напраеја разлика,ама то е.
Павле на Јутјуб го напалкаја:kafence:,а детето имал две утакмици изиграно на Универзијада во Ријека:pos:,и нормално е шо му се сечат рачињата ко ќе треба да игра,додуша тој барем шутка,има ташаци,за разлика од Богдан звездата шо изиграва небаре Балич е,а уствари не знај кај тера,прв за бркање е,не отепа.
Заедо со него уште 10ина играчи и да се расчисти патот,доста е од Маркудов и компанија шо немат никаков придонес,скини ги таквите и со тие стотки во евра шо ги земват овие бескорисни играчи земи еден појјак,и ко ќе преговараш секогаш запнуват за та разлика од 200-300 евра,и ќе ни го лапнат пред нос играчот,зошто?Оти не сме понудиле уште 300 евра,а иаме да фрламе пари за 20 играчи.
И ај шо логика е,плаќаме 20 играчи за џабе,од нив дали 11 учествуват,другите статисти.
Земи поарно 10 играчи шо ќе бркат работа,другите нека бидат сите млади,нека се делкат,отколку вака,шо ќар ако имаме по 3 играчи на позиција ко Вешо,Ивица,Павле,Богдан и компанија,никаков,ко се гледа како не дешкат сите.
Охрид со речиси иста постава не отепа,Доне со Чурлето цела утакмица не изрешета,само ги ротираше другите околу него,ние демек големата екипа па ќе менваме.
Ајт таму.
П.С.
Аха да,има муабети за Аљушо за на лето,демек имал некој спонзор најдено,и зимата се шушкаше ова,ама не бидна,нов спонзор и Аљушо (управа или тренер) .
ВРЗЕТЕ СЕ:pos:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom