Фан клуб: РК Пелистер

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.241
Поени од реакции
19.440
@Handball Master
Пецако побара дупло појќе пари од Богдан шо зема.(а толку зема кај Циле сеа Пецако).
И двајцата реално не вредат ни за третина од парите.
Е не можи бе такви муабети само АБЕ ОВИЕ ЗЕМАЈА НИЕ НЕ ЗЕМАВМЕ.
То шо беше беше,нека оди на душа на другите шо беа пред то.
Зато реков,лани и ова година се кладоја работите во еден колосек,со АД назив на клуб не можи поинаку,пред то ко беше здружение на граѓани клубот никој не одговараше за обврските и се беше каша попара.
А не можи сеа да излезат глупостите оти сите тие стари долгој,обврски на старото здружение на граѓани РК Пелистер,па после РК Пелистер 08 се избришаја за да се формира РК Пелистер АД.
За некој ситни пари шо нејќеа ни мр-др Двокче-Тројче ни Циле да ги платат за пренос на клубот во АД ја истегнаја работата и се напрај огромна штета на клубот.(на душа нивна одат тие две изгубени години ко игравме плејаут).
Циле остај борчој кон домашните играчи во два наврати,и 2011 и 2013/14.
Зошто?Оти го бараше цело Тумбе Кафе да му го дат,небаре на дедо му од село е ридот,малце зеде тој па не се насити,уште бараше, а Двојче си е Тројче,и ПЕЛИСТЕР ЧАЉО,како и секогаш.
Е то е,сеа лечи комплекси да му докажи на неговите" компањони од партија",демек ќе видите вие.
Абе,јасно е како ќе завршат тие.ПОЈЌЕ ОД ЈАСНО.
Нема шо Работник да му е пример на Пелистер,нас треба да ни е пример некој клуб со реноме и рејтинг,како Вардар,Загреб итн а не овие.
И никој не ги вреѓа "навивачите"на Работник,напротив нека си навиват за кој сакат ама нека си одберат страна,а не вака ко со партиите,па после пу пу не важи.
Не можи во вторник сум за Пелистер,во среда за Еурофарм. :)
Или не сум за Пелистер оти има партиски луѓе внатре :)
Или си за Пелистер или не си,трето нема.
Нема врска за Чкембарите муабетот,без разлика на се,и мене ми сметат некои работи во групата,ама за то шо ко група го постигнаја сите овие години цела Битола требс блсгодарница да му дај,и против Двојче се викаше,и за стадион,сала се.
Дури сите ќутеа и мрчеа на ФБ тие барем бараја нешто,официјално,со писмени дописи итн.
Зато викам,подобро 100 луѓе со кој знајш на шо си отколку со 5000 луѓе шо не знат за шо се дојдени,до лани се закренваја Вардар,Металург да ги гледат Скопје сеа глумат лудило на трибина и ми де прат небаре Гермнанци сме.
А другите нека седат,нека чекат ќе ни дат се на тацна..
И сите тие легенди итн,нека чекат да ги викни некој.нека пишат статуси на ФБ,после бил крив директоро и било кој.
Не бе,крива е ЦЕЛА БИТОЛА,шо од барем 20 фирми шо без проблем би дале 100 К спонзорство годишно не се најде еден ебан чоек да дај пари за клубот(на пофолг рок,не некоја ситна сума).
Прајме муабет за константно помагање,не мачкање очи.
И онај бумбаро Циле шо "толку многу го сакаше Пелистер"еднаш не се охрабри да си ја "отвори та душата"(ако ја има).
Ама то е,не мојш ти од таков чоек морал да бараш,зато е завршена приказна и нека се гони у ТЛПМ.
А за Баге ЏР и Баге,сигурно тие од џеп не дават пари за Работник,барем ова е јасно,не сме од Бутурус да не ги знајме овие работи.
И кажи сеа ти,дали личи та постапка на директоро?Ја гледаше утакмицата?Знајш за шо зборам?
Ако ја гледаше случката ќе видеше зошто реков дека треба да е среќен зошто е беше Злате инволвиран во случајот.
За Каменица и играта си во право,за ова сме усогласени.
 
Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.083
Поени од реакции
1.910
Утре во 18:00 со Охрид.
Во многу незгодно време иди ова утакмица мораме да ги добиеме макар шо можи имат појак тим и од нас и од Работник многу ќе биди тешко а ако изгубиме 5 место ќе завршиме на крај.
Нема хемија некако нема ништо ви тимот еден од играчите нема да именувам кој по кафулињата го слушнав се жалеше и од Камени и од соиграчи скоро од се да се пожали нешто не штима ги споредив некни двете клупи нашата и на Работник имаше разлика се бодреа се силеа креваја раце викаја се радваја кај нашите штама ништо само Колев мотивиран како некое дете мало се радуваше на одбраните даваше се од себе а има 39 години треба да му биди пример на сите останати играчи а сакале неќеле Доне ги среди овие душманите гледаm и играичите го сакат и сите со можеби послаб тим на хартија од тој во есента не плесна 2 пати во 5 дена и го има кренато тимот на едно ниво погоре.
Мора да почниме да победваме да се крениме малце психички паднаја сега нашите мора подршка утре и да се вратат Чкембари ама кој да се убеди и со нив мора да поминат преку се за Пелистер се работи нека ја баталат управата вака полошо е шо не идат полесно нив му прат нека идат и 60 минути против управа нека викат ама да се тука со притисок ќе се постигни нешто а со дома седење слабо и ако гледат така сигурно поголеми душмани му се Багевци,Цилевци и др. отколку управата мора да се попушти и да се почни да се навива оти црно ни се пиши...:)
 
Последно уредено:
Член од
22 ноември 2008
Мислења
452
Поени од реакции
1.193
Samo so edno ke se soglasam so kaza Tomaso , ili si za Pelister ili ne, treto nema ...
alal da ti e decko, nasata strast kon pelister kako ckembari ne mozi da ja uslovi nisto...
Abe i da izgubime od ohrid za tri dena so borec pak ke bidam na tribina...
Za mene pelister posle familijata e najgolema svetost...
By the way, stvarno fali nekoj na nasata klupa kako zlate dimitrovski... lele ko ke se setam prv pat ko pocnavme da gubime od vardar kako go brkase maljcev niz sala ... :) :)
 
Член од
10 јуни 2016
Мислења
84
Поени од реакции
119
@Tomasino Gledav neshto na you tube ama ne se gleda kako treba se tegneja nesto i nemozam nisto da kazam.
Potpolno se soglasvam so to sho go kaza poradi nivni vnatre obekjani raboti a neispolneti stradase Pelister.
Se nadevam deka i Zlate ke sedni kaj sho mu e mestoto i Pelister ke pobedi utre.Okolu ova mozi da debatirame so denoj.Zdravje ke vidime kako ke bidi utre.Utre vo 18:00 pred TV i ke gledame se nadevam deka Kameno ke napraj neshto i deka ke najdat motiv i zelba za pobeda.
 
И

Игнориран член

Гостин
Баталете тие муабети, ги иаме праено милион пати, испишавме скоро 800 страни тука на форумот и пак се се сведва на исто.
Делумно сите сте во право и @Handball Master i @Tomasino и сите останати членој, само шо дека сте во право ко на крајот на денот последниот збор за клубот уште го има двојката. :cool:
За свињата дебела шо сака да прај проекти за европски клуб, нека не се срами и нека го одврзи ќесето како Минчо или Михајло и нека напрај клуб а не со 200К да му продава магла на некој неупатени луѓе во спортот дека со тие средства ќе прај клуб шо ќе игра СЕХА и ЛШ.
Да е некој шо фрла пари, ќе речам пеќи... Дава бе чоекот пари ќе речам, нејќи да се замара со локалните власти во Пелистер си прај негов клуб нов проект. Ама тој со некој смешни суми онде прај поделби меѓу луѓето, пуштат разни муабети низ град и ги силат играчите да играт на нож против Пелистер.

Во врска со мечот утре...
Ако загубиме утре во Битола, ќе се стави крај на сезоната. После то се ќе тргни надолу.
Не дека со победа нешто големо ќе постигнат, кур ќе свиткаме и со победа ама барем ќе се израмниме со по 6 бода и понатаму секој сам ќе си решава околу распоредот на табелата. Победа утре, барем ќе ја врати неизвесноста во следниот меч против работник, каде Пелистер ќе биди домаќин и ќе се соочат со публиката после глупостите шо ги напраја во купот.

Утре мора да победиме за спас на сезоната!
 
Член од
27 февруари 2017
Мислења
1.042
Поени од реакции
687
site ste vo pravo a najpokje i jas se soglasvam so tomaso za ona ili si pelister ili ne si treto nema to e ... jas be coek nekni poslednite pari so gi imav gi dadov za karta za fudbalo Pelister - Pobeda a posle fudbalo so trcanje odev do salata kaj so mi ja zaklucija vratata selankovcite i molevme kolevme za da vlezime i od ko vlegov prvo sho vidov e deka Borjan go plukashe Adli tocno pred sudijata... zosto be coek zosto da se plukate utre drugiden zaedno ke igrate nekade togas so ke prajte ..neznam nemam zboroj za Kamenica sho e be coek ona mizerija od trener , mu se deri na igracite i na pomosnicite ko da ubile coek .. koja nevospitanost e ona znaci sram da mu e ... jas odam na tribina redovno i na rakomet i na fudbal i stalno posledni da mi se parite poslednite ke gi dam za da gi gledam od sho go sakam Pelister,isto taka jas ja imam napraeno stranata na Instagram za FK PELISTER za da nekako mu pomozam na klubot preku socijalnite mrezi posto se za nikade pram sliki na fotosop mozi ne se kiznaj sho ama pak se trudam da ovozmozam nekakva informacija mladite da vidat da dojdat na stadion .. se e od ljubov neznam pokje so da kazam pozdrav

p.s mozi izmesav fudbal i rakomet ovde ama jas si ja kazvam ljubovta za Pelister nebitno dali e rakomet ili fudbal ;)
 
И

Игнориран член

Гостин
Ни го јадоја лебот и овие... Ќе се избламира Касим и денес, така ми оди некако.
 
Член од
8 октомври 2015
Мислења
877
Поени од реакции
2.421
Ни се е** мајката и ова сезона,од кондиционен до управа све за провалија е,нека се свика шо побргу една прес конференција и да видиме сега кој му е крив на "еминентниот" стратег Касим,уште една загубена сезона во низа.
 
И

Игнориран член

Гостин
Нема шо да вика пресој, треба да си поднеси неодповиклива оставка. Во 7 дена трипати изгуби во Битола.

Ова е невиден дебакл!
 
Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.083
Поени од реакции
1.910
Нема многу да пишам оти уште неможам да се смирам до толку ме мана нерва. Како прво во прва минута и во триеста минута примивме на двата пати по 3 гола то се 6 гола а то е цела утакмица да ги бркаме. Ги стигнавме шо ги стигнавме поединци од играчите не фалам и не кудам освен то шо треба да се најди еден стабилен изведувач на пенали па да му ебам матер бе Вешо поќе годеше пенали од двата наши средни бекој...
Ќе спомнам пак не гледам хемија кај екипата не слават ниту еден гол на својот соиграч ништо како да не се тим.
А најпогрди зборој имам за Каменица.
Па до денес јас лично ќе истепав некој ако ми речеше лошо за него многу му вервав мислев знај нешто и не вервав во зборојте ваши напишани овде на форумот против него епа денес седнав зад клупата на Пелистер па онај е греој бе луѓе па ни на тајмаути му кажваше нешто ни ништо освен да се дери онај и да бара кривци ништо друго непрај во право се играчите до негде шо се жалат од него. По мое овај пораз е пола од него во клучните моменти ко доби клупата на Охрид 2 минути сите го молеа и Резо и Кире и Колев и цела сала да викни тајмаут оти немаја идеа нашите и тој инает тера не викна е етети старио нека ти кисни бе оди гонисе онаму незнајш кај си последните 7 дена па и прв му ја летна од сала соочисе со публиката еднаш Касимеее и друга забелешка Павле ете не е некој играч ама можи да ротира по некоја минута а тој го заборава стално 4 минути зеде го кладе.
Бојан имаше многу добра партија тое то на крајо ја промарши ама неможи да му се замери пред то невозможни погоди и управа стварно доста вие ојтеси бе луѓе не умревте пукнав од нерви дајте свестетесе малце у курац...
Толку од надежите за Европа а и шо би праеле ние таму ама барем 4 да бевме то и го сакав трето многу ние ама ништо и од то ќе си бидиме 5 и со надежта наша за подобри времиња ќе си живејме уште 50 години :)
 
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.053
Поени од реакции
6.658
овој тим нема никаква иднина, па не му е срам на овие се нарекуваат ракометари е свашта значи, од среден се бара разигрување на екипата, точни додавања и влезови во ПРАВО ВРЕМЕ , да се разбранува нон стоп противничката одбрана, од бековите се бара кревање на скок шут и решетање од далечина, од крилата брзи пробиви , како и преземање на ризични потези, од пикерот блокови, градења, отварања на 6, па дали има некој нешто од тоа ?? ај сега да не претерувам папата,резо за оваа лига се добри, везен да е поспремен добар исто си ја знае работата, али СЕ останато е багра дива.........за голманите не можам да речам ништо, може и подобро од нив али некако се вклопуваат во сивило, а и тешко е да браниш кога гледаш што се случува со тимската игра во напад на 9 и во одбрана на 6
 
Член од
10 јуни 2016
Мислења
84
Поени од реакции
119
Nisto nema da pisam zosto mu preci na nekoi .... Ova ako e rakomet i ovie ako se igraci togash Pelister e Magdeburg
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.241
Поени од реакции
19.440
Толку беше и од ова сезона,џабе џафкање,џабе ЏЕФА,ниеден чекор не мрднавме :).
Исти ташак ко прошлите две сезони,само сега ќе бидиме статисти во плејоф,наместо први( во плејаут со РК Радовиш,Пролет).
Греој бе,џабе е.
Се виде дека нема одбрана,не можи бе секој полунормален пикер да има животни партии против Пелистер,никогаш сме немале послаба одбрана,ко сригна Кобетиќ од 12 метра по средина без скок шут да ни закуца победнички гол јасно е,да не прајме муабет за то шо си праеше шо сака.
Охрид со појќе од дупло помал буџет од нас лекции ни дели,дали 8 играчи ротират и си шлакат,ние кутрите не знајме со играч појќе акција да напрајме,камоли нешто друго,ејјј наместо да развечат зона тие сите се пикат на куп и си затворат агли и простор,и ПАЈО и РИКИ над
/зад гол при вишок,нормално,ракомет не се игра вака.
И треба да учи мустако,не знај кај тера,се изгуби скроз старио во последно време,ајде сеа клоците и чао пријатно,сам си го бираше тимо,сеа нека ги подмири доспеаните обврски.
Е море,колку треба за ракомет,не е само урлање.
Ништо не прајме,џабе е се.
За играчите шо да кажам,освен Колев,Бојан Маџоски,Резо и Папата
сите други очај,цел плејоф,единствено со Металург првите 50 минути веа на нормално ниво,се друго мизерија и аматерски.
То е:boksix:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom